PRÈVIA J12: Marcar territori

Xoc de trens a l’Estadi Municipal amb la visita del Reus FC, tercer classificat i amb un projecte molt ambiciós farcit de jugadors amb experiència en categories superiors. Els olotins venen motivats després del triomf a la Ràpita i amb ganes d’esborrar el mal regust del dia del Prat. Baixa d’Uri González per acumulació de targetes mentre que Marco Gil ja està disponible. Última jornada de votació de la nova equipació i lectura del manifest del Món de l’Esport pel 25-N contra la violència masclista.

Ressorgir al Fortí Olotí. L’equip segueix invicte com a visitant i ja ha aconseguit la tercera victòria a domicili, la setena del curs. A casa, la trajectòria també era pràcticament inapel·lable excepte l’últim compromís davant d’un Prat que va treure petroli en temps afegit en una acció aïllada. A la Ràpita, però, el conjunt olotí va demostrar una gran fortalesa mental per superar la situació i mantenir la condició de primer classificat. Ara és l’hora de passar comptes amb l’afició, de dir-los que volem tornar a jugar igual de bé, que volem crear tantes o més ocasions i que aquest cop les volem materialitzar per donar-los la major de les alegries. I més davant d’un rival d’entitat i que fa patxoca, un gran duel de futbol català que es perdrà Uri González per sanció, mentre que el lateral vallesà Marco Gil ja està recuperat després d’unes setmanes inactiu per lesió.

El Reus Futbol Club Reddis neix recentment de la fusió entre la Fundació Futbol Base Reus i el CF Reddis. Un acord signat el març de 2021 que representa la unió d’un club centenari com és el CF Reddis i dóna continuïtat al llegat del desaparegut CF Reus Deportiu, representat per la Plataforma Sempre Reus 1909. El Reus FC Reddis va aconseguir pujar a Tercera RFEF el curs passat en el que va ser el tercer ascens consecutiu enmig d’aquest nou projecte roig-i-negre. A la banqueta, segueix comandant les operacions el tarragoní Marc Carrasco, que havia jugat al Teruel, CF Reus i Sporting Mahonès i com a tècnic va dirigir el CF Reddis en les dues temporades anteriors abans de la fusió. Pel que fa la plantilla, amb un nucli de jugadors formats a les categories inferiors de l’antic Reus Deportiu, s’ha retocat amb futbolista de molta experiència al futbol professional com Ramon Folch (Cornellà), Xavi Molina (Badalona Futur) o Alberto Benito (Altafulla). També amb Maxi Rosales (Figueres), Andy Alarcón (Rapitenca) o Jordi Oribe (Rapitenca), que es retroba amb el seu cosí Víctor Oribe, una de les millors esquerres del futbol català. Han seguit en el projecte Argilaga, Sardà, Modest, Miravent o Xavi Jaime, maxim golejador amb tres dianes.

El d’aquest diumenge serà un duel entre el primer i el tercer classificat, ja que el conjunt reusenc ha pres la posició al Tona després de supera al Mollerussa amb gol de Xavi Jaime (1-0). Els del Baix Camp tenen ara 21 punts amb 6 victòries, 3 empats i 2 derrotes. Han marcat 12 gols i n’han encaixat 7 (els mateixos que l’Olot). Com a forasters, compten amb 1 victòria, 2 empats i 2 derrotes.

El partit, corresponent a la jornada 12 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Abans de començar llegirem el Manifest del Món de l’Esport en motiu del 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. També hi haurà la segona i última jornada de votació entre els socis per escollir la nova equipació del curs vinent (Centenari o vermella). És moment de treure’ns l’espina de l’última derrota a casa i consolidar el lideratge de la categoria. Omplim el camp! És el que Olot es Mereix!

BAIXES: Uri González (sanció)

La prèvia de Pedro Dólera

“Hem treballat molt bé durant tota la setmana, l’equip està amb ganes i venim d’una gran victòria al camp de la Rapitenca. Això sempre dóna moral i preparem el partit del Reus el millor possible per ser guanyadors”.

“Tots els partits són difícils, portem quatre o cinc setmanes de líders i això també pesa. És un desgast que el vivim com una cosa normal, per la resta és el partit de l’any o del moment. Els equips venen amb un punt més de concentració”.

“Estem davant d’un equip que estarà entre els millors de lliga, jugant a futbol té molts recursos. Ha aconseguit tornat del no-res amb una força increïble, és un projecte d’un club desaparegut i a nivell de ciutat és molt important per ells. No és un equip qualsevol, tenen una plantilla de bojos. Tres o quatre jugadors amb experiència a Segona A, Oribe ha estat el millor de Tercera en els últims anys. No és casualitat que hagin tornat, un equip que li agrada tenir la bola i amb molt poc et fan gol”.

“El Reus té un perfil de futbolistes professionals que saben molt bé de què va això. Et sotmeten i tenen potència i dinamita per fer coses a dalt”.

“El que compta és sumar punts i és que estem intentant. Nosaltres si no juguem bé dificílment guanyarem. L’únic partit que hem perdut és el que més coses hem fet per guanyar. Això és una loteria i hem de demanar als jugadors que continuin igual. Que entrenin bé i que no arronsin el cap quan vinguin maldades”.

Precedents

Al ser un conjunt de nova creació, l’hemeroteca no registra precedents entre UE Olot i Reus FC Reddis. En canvi, amb el desaparegut CF Reus sí que hi ha un munt d’enfrontaments a la capital de la Garrotxa. El còmput general és de 9 victòries olotines, 11 empats i 4 triomfs del Reus. En l’últim precedent al grup tercer de Segona B (2015-16) no hi va haver gols a l’Estadi Municipal (0-0). Un any abans, en la 2014-15, els tres punts es van quedar a casa amb gol de Carlos Martínez en els últims minuts.