M’has de creure (UE OLOT 1-0 Reus FC)

La Unió Esportiva Olot troba la inspiració de Marc Mas en els últims minuts per desencallar un partit molt complicat davant del Reus FC Reddis, tercer classificat del grup. Els de Dólera, amb canvi de sistema i les novetats de Mourin i Manzano, han anat de menys a més contra un conjunt reusenc molt perillós. El silenc ha fallat un penal, ja a la represa, però després no ha perdonat a centrada d’Ayala. Seguim al capdamunt de la taula amb la vuitena victòria del curs. Propera sortida, Tona.

La fe mou volcans. Aquest Olot té caràcter, personalitat i coratge per superar qualsevol situació que es presenti. I en els dies que no tens un joc tan lluït, un joc tan vistós, un joc tan fluid, ha d’aparèixer la rauxa i la persistència per tornar a fer esclatar el Fortí Olotí. Primera meitat amb poques arribades i amb uns olotins que no s’acabaven de trobar còmodes sobre la gespa. Davant les absències d’Urri i Uri González, Dólera ha apostat per Manzano i per un canvi de plantejament amb carrilers (Maynau i Forés). I també, per cert, amb relleu a la porteria (Mourin per Batalla). Les opcions més clares les ha tingut el Reus en una pèrdua en la sortida de pilota de Mourin i també en un ràpid contraatac. Les de l’Olot, un tir desviat per un defensa de Pedro del Campo i una rematada de cap d’Ufano a centrada de Maynau.

El conjunt visitant ha sortit amb empenta a la represa i Mou ha intervingut en una centrada enverinada d’Oribe. Després Xavi Jaime ha buscat la rosca per sobre el travesser. Ha respost Chabboura amb un tir que ha sortit a prop de l’escaire. Dólera ha introduït Terma i Roquet al partit, ha enfortit el centre del camp i els garrotxins han tingut més control de pilota. Bigas s’ha internat per banda esquerra i ha estat objecte de penal. Un penal que, desafortunadament, Marc Mas ha errat per sobre el travesser. Quedava molt de partit i el silenc s’ha pogut refer marcant el seu setè gol del curs. Centrada molt bona d’Uri Ayala i Mas, amb el seu olfacte habitual, la pesca per desfermar el deliri a l’Estadi (86′). Ha tocat patir en els minuts finals per la insistència del Reus, optant per un joc més directe però topant amb la contundència defensiva de l’Olot. Xiulet de l’àrbitre i tres punts més.

Amb èpica la UEO suma un nou triomf que li permet conservar el lideratge de la categoria, un punt per sobre de l’Hospi. Porteria a zero en el debut de Mou i lliçó de treball i sacrifici col·lectiu davant de les adversitats. Propera jornada, diumenge vinent al camp del Tona, un altre dels conjunts de la part alta. Seguirem lluitant com avui, és el que Olot es Mereix!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Mourin, Maynau (Roquet, 66′), Barnils, Ayala, Marc Mas, Pedro (c), Ufano (Blázquez, 89′), Forés, Bigas, Manzano (Juvi, 73′) i Chabboura (Terma, 66′).

Reus FC: Verdejo, Alberto Benito, Xavi Molina, Xavi Jaime (c), Víctor Oribe (Sardà, 79′), Hugo Moreno (Modest, 76′), Ramon Folch, Aitor Serrano, Andy Alarcón, Raúl Melo i Jordi Oribe (Pol Benito, 88′). 

Gols: 1-0, Marc Mas (86′). 

Àrbitre: Gerard Rius Riu. Ha amonestat amb TG a Bigas i Forés (UEO) i a Ramon Folch, Víctor Oribe i Alberto Benito (Reus). Ha expulsat amb TV directa al segon entrenador de l’Olot, Xesco Rivas

Incidències: partit corresponent a la jornada 12 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència de 915 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha fet un reconeixement a Olot Meats, patrocinador del futbol base, i els jugadors Uri González (sènior masculí) i Anna Morchón (sènior femení) han llegit el Manifest del Món de l’Esport per al 25-N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Fotos: Pau González