PRÈVIA J13: Examen de proximitat

La Unió Esportiva Olot té aquest diumenge (11.45) un duel de proximitat a la comarca d’Osona que promet treure espurnes. Desplaçament al camp de la UE Tona, el tercer classificat i màxim golejador amb moltes cares conegudes a la plantilla. Dólera recupera Uri González al mig del camp però encara no pot comptar amb Urri. L’objectiu, mantenir el lideratge i les bones sensacions a domicili en l’última sortida de l’any 2023.

L’Olot ja ha guanyat a l’Hospitalet, al Reus i ara es proposa fer el mateix amb el tercer en discòrdia, el Tona. Es tracta de marcar territori i més enllà de xifres i classificacions, deixar clar que aquest equip vol estar a dalt de tot i per fer-ho ha de guanyar als millors. De moment, el rumb és pràcticament immillorable (amb la taca “numèrica” del dia del Prat) i exhibint personalitat, caràcter i sacrifici quan les sensacions futbolístiques no són les desitjades. Perquè un líder no només es construeix del joc, ni tampoc de les victòries, sinó de la unió, la persistència i la mentalitat que demostra en moments d’adversitats Important la tornada del gavanenc Uri González a la zona de mitjos després de la sanció. En canvi, segueix de baixa Albert Orriols “Urri”, igual que David Pedrosa, inactiu durant aquests primers mesos de competició.

El rival d’aquest diumenge és la Unió Esportiva Tona, fundada l’any 1956 però no inscrita a la Federació Catalana fins al 1972. Molta trajectòria en categories territorials excepte l’etapa daurada actual, on el club ha anat creixent des de la Segona Catalana fins a assolir l’ascens històric a Tercera Federació (2021-22). El curs passat va quedar situat en la onzena posició amb 33 punts, aconseguint l’objectiu de la permanència en el tram final de lliga. Conjunt dirigit per Ricard Farrés i Marcel Martí amb l’ex-Olot Marc Francolí a la direcció esportiva. Sobre la gespa, comptem fins a quatre garrotxins i vells coneguts del nostre club (Lluc Banús, Èric Vilanova, Marc Pijuan i Adrià Casanova), a més del vallesà Aimar Moratalla, que s’ha acabat de recuperar d’una operació a l’espatlla. Una plantilla que ha fet un salt de qualitat amb homes com Pau Morer (Escala), Guillem Escarrabill (Fundació Grama), Toni Sureda (Manresa) i Aroca (Peralada) a la porteria. A la classificació, els números dels tonencs parlen per sí sols. Tercer classificat amb 23 punts (7 victòries, 2 empats i 3 derrotes) amb 24 gols a favor (màxim realitzador) i 12 en contra. Com a local han signat uns registres de 4 victòries, 1 empat i 1 derrota. El màxim golejador, ara lesionat, és l’ex del Manlleu Raúl Campayo (5 gols), seguit del capità Nil Salarich, que ha marcat 4 gols.

El partit, corresponent a la jornada 13 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 11.45h del matí a la Zona Esportiva Municipal de Tona i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Volem seguir amb la brillant trajectòria fora de casa per allargar la condició de primer classificat. Som-hi Olot!

BAIXES: Urri (lesió)

La prèvia de Pedro Dólera

“La nostra feina és cada setmana competir contra qui toqui, només hem perdut un partit i és el que més ocasions vam fer”

“Anem al camp del Tona, tercer classificat que està aquí per mèrits propis. Té molt bons jugadors i estan fent un treball excel·lent. Ja sabíem que aquest any seria un aspirant amb la plantilla que havien conformat. És un partit important, som el líder i hi haurà gent al camp. És com un derbi i serà un partit xulo”. 

“És un equip molt ferm, és un bloc. Són forts en el joc aeri, tenen molta qualitat al mig del camp amb punyals a les bandes. No està aquí per casualitat, a casa seva sotmeten al rival i és un equip molt profund. Això són armes per fer-te mal, intentarem ser nosaltres protagonistes amb la bola”

“El bo que tenim és que a la porteria els tenim tots dos endollats. L’altre dia vam fer una aposta arriscada perquè Batalla ho estava fent molt bé. Mou també està entrenant molt bé, confio en els dos porters i cada setmana tenim l’opció d’escollir en funció del rival”

Precedents

En lliga només hem localitzat un precedent al camp del Tona. Va ser en la temporada 2009-10 a l’antiga Regional Preferent amb victòria de l’Olot de Nitus Santos amb gol de Robert Fernández (0-1). En el partit de la segona volta d’aquest mateix any a l’Estadi, els tres punts també es van quedar a casa amb dianes de Berga, Toti i Karam (3-0).