Dinamita (UE Tona 0-5 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot s’imposa amb contundència a la UE Tona en una exhibició de recursos ofensius. Al descans, el marcador ja era de 0-3 amb els gols de Pablo Ufano, Marc Mas i Arnau Forés, que s’ha estrenat a la lliga. A la represa han rematat la feina Guillem Terma i Moha Chabboura en una matinal rodona al municipi d’Osona. Seriositat defensiva i eficàcia atacant per plantar-nos als 30 punts en l’últim desplaçament del 2023. Ara, parada d’una setmana i visita del Girona B. 

De tots els colors. La UE Olot ha donat un cop d’autoritat en un matí gèlid a la plana osonenca. L’equip ja ha mostrat una gran efectivitat des del primers minuts amb la diana de Pablo Ufano. El barceloní ha rematat creuat amb la testa després d’un caramel servit per Albert Blázquez (4′). Els olotins han sortit molt intensos amb la voracitat d’un líder. Ufano i Forés han tornat a posar perill dins l’àrea abans que Marc Mas marqués el 0-2 amb un tir afortuntat que ha sorprès Aroca (28′). Setena diana del killer silenc, pitxitxi en solitari del grup. Qüasi sense temps per pair-lo, el tercer d’Arnau Forés. Acció per banda dreta de Roquet, la posa al segon pal, controla amb calma el de Sant Gregori i defineix amb potència al pal curt (34′). Abans del descans, una altra per Ufano que ha marxat per sobre el travesser. Per part del Tona, només tenim anotat un tir llunyà de Sureda sense conseqüències per a Mourin, de nou titular per segona setmana seguida. Com a curiositat, l’Olot ha hagut de jugar amb la segona equipació negra del conjunt local per la coincidència de colors.

Canvis a la represa però mateixes intencions, buscar la porteria contrària i ampliar les diferències. Dólera ha mogut fitxa amb Terma i Maynau, els dos jugadors que han cuinat el quart gol. Cavalcada profunda del tossenc, dispara a porteria, rebutja Aroca i Terma, ben atent, l’enfonsa a la xarxa (79′). Estrena golejadora del jove olotí a la lliga (ja havia marcat al Nou Sardenya en Copa Catalunya). Qui també es volia apuntar a la festa era Moha Chabboura, que ha substituït a Pedro del Campo. Una altra jugada per l’ala esquerra de Maynau, centrada rasa i tensa que aprofita el de l’Armentera per anotar el cinquè (89′). Partit vist per sentència tot i que el Tona ha insistit en els minuts finals per buscar el gol de l’honor. Ha estat molt bé Mourin en una canonada llunyana de Casanova. També els dos centrals, Ayala i Barnils, impecables en el joc aeri.

És la tercera victòria consecutiva i a més contra un rival de play-off. Reforçats anímicament per afrontar l’últim partit abans de festes, el diumenge 17 de desembre a casa contra el Girona B. Abans, hi haurà una setmana d’aturada per una desconnexió ben merescuda. Líders amb 30 punts i una fiabilitat pràcticament total en totes les línies. Molt orgullosos del què i del com, això és El Que Olot Es Mereix!

FITXA TÈCNICA

UE Tona: Aroca, Sureda, Dan Coll, Èric Vilanova, Dídac Serra, Escarrabill (Enric, 81′), Pol Fernández (Pius Quer, 70′), Àlex Jiménez (Lluc Banús, 45′), Pijuan (Pau Morer, 45′), Casanova (Generó, 45′) i Salarich (c).

UE OLOT: Mourin, Barnils, Ayala, Blázquez (Manzano, 81′), Marc Mas, Pedro (c), (Chabboura, 81′), Ufano (Juvi, 76′), Forés (Maynau, 60′), Uri González, Roquet (Terma, 60′) i Bigas.

Gols: 0-1, Ufano (4′), 0-2, Marc Mas (28′), 0-3, Arnau Forés (34′), 0-4 ,Terma (79′), 0-5, Chabboura (79′).

Àrbitre: Brian Díaz Díaz. Ha amonestat amb TG a Dan Coll, Dídac i Escarrabill (Tona) i també a Uri Ayala, Uri González i Pedro del Campo (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 13 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF amb la presència d’uns 700 espectadors a la ZEM de Tona.