PRÈVIA J14: Reactivar l’espurna

La Unió Esportiva Olot arriba a l’aturada nadalenca amb un derbi gironí molt atractiu davant del Girona B (diumenge, 16.30h). Estrenem horari d’hivern per rebre el filial del líder de Primera Divisió que ha guanyat tres dels últims quatre partits. Els de Dólera, amb baixes importants com Ayala, Pedro del Campo i Urri, també busquen el quart triomf seguit per marxar a les festes com a primer classificat. Sorteig al Cafè Europa per qui vingui de vermell i prèvia farcida d’actes amb TEA Garrotxa i NOEL. 

Que no es noti l’aturada. Després de les grans sensacions que va deixar l’equip a Tona, superant per complert a un dels rivals de la part alta, l’Olot vol donar continuïtat a aquest bon moment amb la visita d’un altre oponent de molt nivell. Mantenir l’efectivitat de l’últim compromís, com també la seguretat defensiva, serà clau per frenar el talent emergent de molts jugadors que piquen la porta del futbol professional. També serà important el factor Estadi i els registres més que positius que acumulen com a locals, on comptem els partits per victòries a excepció del dia del Prat. A més, superant aspirants al play-off com Hospi i Reus, ara toca donar un altre cop sobre la taula i tancar aquest 2023 en la posició més privilegiada de la classificació. Malauradament, però, no hi seran homes com Uri Ayala i Pedro del Campo, que compleixen cicle de targetes, ni tampoc Albert Orriols “Urri”, que segueix en procés de la seva recuperació testicular.

El Girona FC “B, filial del Girona FC, va ser fundat l’any 2011, iniciant el seu camí a la Segona Catalana. Escalant categories en el futbol territorial, al 2017 es va crear la filiació amb el CF Peralada i va disputar dues temporades a Segona Divisió B. Actualment consolidat a Tercera Federació, fa dues campanyes va disputar el play-off d’ascens a Segona Federació i el curs passat va acabar en vuitena posició amb 43 punts. Després d’una llarga etapa del garrotxí Áxel Vizuete a la banqueta, aquest estiu ha agafat la batuta Sergi Mora, home de la casa i fins aleshores tècnic del Juvenil A. Un Girona B que compta amb una plantilla farcida de joves prometedors; an tornat defenses de la talla de Monjonell (Lommel) o Biel Farrés (Sabadell) per acompanyar els Antal, Álmansa o Aznar. Al mig del camp, ha arribat l’ex-Olot Ot Serrano per compartir línia amb Selvi, Almena i companyia, sovint entrenant a les ordres de Míchel, que per cert també hi té el seu fill jugant, Miguel Sánchez. A la davantera, més pólvora amb Solans (Peralada) i Suzuki (Tokushima) a més dels Minsu o Jastin Garcia, ara lesionat. El filial gironí s’ha refet d’un inici complicat i actualment es troba en desena posició amb 16 punts. Ha guanyat tres dels últims quatre partits, el darrer per golejada contra el CFJ Mollerussa (5-0). Fora de casa, els seus números són de dues victòries, un empat i tres derrotes. Els màxims golejadors són Solans, Minsu, Suzuki i Almena amb tres dianes.

El partit, corresponent  a la jornada 14 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Estrenem horari d’hivern en l’última jornada abans de les festes nadalenques. Amb sorteig de dos àpats al Restaurant Cafè Europa per a qui porti la samarreta de l’Olot i també en la prèvia amb donatiu al TEA Garrotxa del superàvit del Campus d’Estiu i reconeixement al nostre patrocinador principal NOEL. No et perdis el Derbi Gironí! Vine a animar el líder!

BAIXES: Ayala i Pedro (sanció) i Urri (lesió).

La prèvia de Pedro Dólera

“Serà un partit molt complicat contra un filial de Primera Divisió, un equip professional al cent per cent amb molts jugadors que entrenen actualment amb el líder de Primera i porten un ritme de bojos. És un equip que porta menys punts del que hauria de portar”.

“Intenta jugar molt bé amb la pilota a l’estil del primer equip, ja sabem la complexitat que tindrà. Intentarem fer el nostre futbol, competir-los bé i fer-nos forts a casa”.

“Quan vas llançat i amb ritme com nosaltres aquesta parada no té molt de sentit”.

“Hem d’intentar treure la pilota al Girona B, un equip que sotmet al rival. Serà un partit molt semblant al del Reus i ens tocarà defensar al darrere, no perquè vulguem sinó perquè t’arraconen allà. Tenen jugadors d’extrema qualitat individual per decidir els partits”.

“Quan venen a camps com el nostre es creixen, un camp gran i de gespa natural. És la seva millor situació per treure la millor versió, intentarem que això no sigui així”.

“Batalla està fent una temporada de bojos però Mourin ha fet dues porteries a zero contra el Reus i contra el Tona. Aquesta competència és bona per l’equip, l’important és que estiguin endollats els dos”

“La valoració d’aquest primer tram de temporada és un 9, hem tingut moments millors i pitjors de joc, sempre hem estat protagonistes i manant amb la bola. En alguns partits ens ha mancat punteria, defensivament hem donat un bo to i ofensivament hem donat una versió excel·lent. Això és molt llarg i hi haurà molta igualtat fins al final, hem fet un coixí important contra alguns rivals directes”.

Precedents

L’equilibri i la igualtat són el denominador comú en les visites recents del Girona FC “B” a l’Estadi Municipal. L’última és de fa dos anys (2021-22) amb empat sense gols (0-0), tot i que Eloi Amagat va errar un llançament de penal. No va ser a Olot però sí a Rubí l’últim precedent oficial entre els dos equips. Segona ronda del play-off d’ascens a Segona Federació amb gol de Mateo en pròpia i triomf dels de Manix Mandiola per la mínima (1-0). Tornant a l’Estadi, dos empats més, aleshores contra el denominat CF Peralada-Girona B (1-1 a la 2016-17 i 0-0 a la 2017-18). I rebuscant en els anys cinquanta, dues victòries locals, dos empats i un triomf gironí.