Anxova enverinada (FC L’Escala 2-2 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot es deixa dos punts al Nou Miramar després d’anar guanyant per 0-2 amb doblet de Marc Mas. Un partit marcat pel fort vent i per les constants relliscades en el qual el FC L’Escala ha reaccionat a la represa amb gols de l’ex-Olot Jordi Xumetra i Èric Pimentel. Els de Dólera han tingut opcions per guanyar en la recta final però no han estat encertats i ara queden a tres punts del líder. Tot plegat, en el que ha estat el partit oficial número 200 d’Albert Blázquez amb la samarreta olotina. 

Una bogeria de derbi. Amb la tramuntana com a convidat inesperat, l’Escala-Olot ha començat positivament pels interessos olotins amb control i bones arribades de Chabboura i una doble de Barnils i Blázquez en un tir lliure indirecta dins l’àrea local. Passada la mitja hora, servei de banda profund de Blázquez, la pilota que s’enverina amb el vent i queda morta per a Marc Mas, que no perdona i la clava a la xarxa (36′). Per part dels empordanesos, un tir desviat de Pime i un altre de Josu que ha blocat Batalla han estat les principals aproximacions.

La represa ha estat encara més moguda, no només pel vent i les relliscades i caigudes dels jugadors en la gespa artificial del Nou Miramar, sinó pels moviments en el marcador. Primer ha estat l’Olot qui ha eixamplat diferències amb el segon de Marc Mas; la jugada és de Guillem Terma, que busca un xut escorat que cau a les botes de Pablo Ufano des de l’altra banda i li serveix en safata al killer silenc (58′). La seva novena diana del curs. Aquí ha arribat el moment clau, ja que els olotins han pogut sentenciar amb una oportunitat d’Ufano i sobretot amb una de Marc Roquet després d’una assistència màgica de Marc Mas. Nacho Ferreti, el porter escalenc, ha intervingut de manera fantàstica. I tot seguit s’han canviat les tornes amb el gol de l’ex, que no podia faltar a la cita. Jordi Xumetra ha enganxat un refús de Blázquez a la frontal, se l’ha preparat i l’ha col·locat fregant el pal dret de Batalla (63′). Deu minuts després, una gran passada de Josu a l’espai l’ha aprofitat Pime per driblar Batalla i creuar la bola a la porteria buida (74′). Els d’Aday Benítez han neutralitzat el marcador, però en els últims minuts ha estat l’Olot qui més ha buscat la victòria. Opcions bones per a Marc Mas, amb un tir ajustat que ha rebutjat Nacho, i també per a Pedro del Campo, massa alta des de la frontal.

Al final, un repartiment de punts amarg per la manera com s’ha produït, malgastant un desavantatge important davant d’un rival que lluita per eludir del descens. Aspectes positius; el doblet de Marc Mas, el bon paper de Juvi al doble pivot substituint Uri González, els minuts de qualitat de Roquet o la tornada d’Urri després de la lesió. Aquí tothom ha de sumar per un 2024 que es preveu intens i duríssim en la cursa pel títol. També, per cert, destacar els 200 partits oficials que ha assolit Albert Blázquez, una autèntica llegenda del nostre club. Enhorabona i a per molts més, Albert!

FITXA TÈCNICA

FC L’Escala: Nacho, Nil (c), Grifi (Calvete, 63′), Ivan (Iker, 63′); Rami (Pol Bastidas, 88′), Pime, Josu, Bas, Izan, Xumi (Burama, 74′) i Xavi. 

UE OLOT: Batalla, Barnils, Juvi, Ayala, Blázquez, Terma (Urri, 64′), Marc Mas, Pedro (c), Ufano (Maynau, 75′), Bigas i Chabboura (Roquet, 45′)

Gols: 0-1, Marc Mas (36′), 0-2, Marc Mas (58′), 1-2, Xumetra (63′), 2-2, (74′).

Àrbitre: Sergi Rimbau Guillaumes. Ha amonestat amb TG a Nil, Pime i Iker (Escala) i a Roquet i Barnils (UEO)

Incidències: partit corresponent a la jornada 15 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència d’uns 400 espectadors al Municipal Nou Miramar de l’Escala.