PRÈVIA J18: Tot al vermell

La Unió Esportiva Olot enceta la segona volta amb derbi gironí al camp del CF Peralada (diumenge, 16.30h). El conjunt xampanyer, a les portes del play-off, ha guanyat sis partits com a local i té a les seves files ex-Olot com Alan Baró, Micaló o Ferri López. Els olotins volen refermar el lideratge i seguir amb la brillant trajectòria a domicili, on encara no coneixen la derrota. Causen baixa Forés i Perone, mentre que Ayala torna a la convocatòria, recuperat de l’esquinç al turmell

Després d’unes quantes jornades seguint l’estela de l’Hospi, aquest cop els resultats van somriure a la UE Olot, que ha aconseguit igualar-lo a la classificació i conquerir el títol honorífic de campió d’hivern. Un guardó simbòlic però que serveix per explicar una primera volta formidable; equip més golejador i menys golejat (juntament amb Hospi) i amb només una derrota a l’expedient (Prat a casa). Admirable és el balanç fora de casa, on sempre sol costar més arrencar punts, amb quatre empats i cinc victòries. L’última d’aquestes, sobre la botzina a Nou Barris amb diana de cap de Maynau. Una demostració més de la fe, l’ambició i la insistència del conjunt dirigit per Pedro Dólera. El pratenc no podrà comptar amb Arnau Forés ni Bruno Perone, mentre que recupera el central Uri Ayala, que ha fet net del seu esquinç al turmell del peu dret.

El rival d’aquest diumenge és el Club Futbol Peralada, fundat l’any 1915 i que recentment ha viscut la seva època més daurada amb la participació a Segona B (com a filial del Girona FC) i també a Tercera Divisió. Els d’Àlex Marsal acumulen dues derrotes consecutives (Hospi i Mollerussa) que els han deixat amb 25 punts, a dos de la promoció d’ascens. Com a màxims realitzadors, tenen a quatre jugadors igualats a tres gols (Dani Gómez, Júnior, Marc Padilla i Jandro Sánchez). Un equip molt fort com a local amb sis victòries obtingudes de manera consecutiva i que s’ha reforçat en aquest mercat d’hivern amb la tornada de Marc Medina, lesionat en el primer tram. Ha causat baixa el davanter Kemo Cissé.

El partit, corresponent a la jornada 18 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a partir de les 16.30h al Municipal de Peralada i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Obrim segona volta amb derbi gironí d’alt voltatge. Us esperem a tots a l’Alt Empordà! Fem ressonar el Número 12!

BAIXES: Forés i Bruno Perone (lesió)

La prèvia de Dólera

“Crec que hem fet una primera volta excel·lent, 38 punts són molts en una lliga tan competida com aquesta. No hem perdut fora de casa, només n’hem perdut un en tota la lliga i som líders. No es pot demanar més, l’equip està fent tot el que pot i més i per això aquesta regularitat ens ha donat aquest premi”

“Fer-ho millor amb el que tenim és difícil, hem competit molt bé en tots els partits i hem d’estar orgullosos d’aquesta trajectòria”

“Prefereixo anar primer que no anar segon, aquesta setmana tothom esperava que punxessim a la Monta i al final ha estat el revés. Hi haurà una igualtat absoluta fins al final i hem d’estar preparats per aquest ruix dels últims deu partits”

“Tenim un partit molt difícil a Peralada, és un derbi davant d’un rival de molta qualitat. És un equip que ha anat creixent durant el campionat, a casa dels últims set partits n’ha guanyat sis. Estan en confiança i estan a prop del play-off. Serà d’una exigència màxima i hem d’estar al nostre millor nivell perquè sinó no arribarem a la victòria”

“És un equip que combina molt bé per dins, té molt bona sortida de pilota i jugadors joves molt interessants. Molta velocitat a dalt i veterans molt experts com Micaló, Alan Baró o Sergi Romero que donen un plus. És un equip que m’agrada molt”

Precedents

4 victòries, 2 empats i 3 derrotes són els registres de la Unió Esportiva Olot al Municipal de Peralada. L’últim precedent, del curs 2021-22 a Tercera Federació, va acabar amb repartiment de punts (1-1). El gol olotí, curiosament, el va marcar un empordanès com Sergi Arranz.