De principi a fi (CF Peralada 0-2 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot s’emporta un derbi gironí que ja ha començat a lligar des del primer minut amb el gol de Joan Maynau, el segon consecutiu. Sobre un camp en pèssimes condicions, s’ha vist un partit força igualat amb un Peralada combatiu i un Olot molt consistent en la parcel·la defensiva. Marc Mas, amb la seva dotzena diana, ha deixat vist per sentència el matx en temps afegit. Els olotins són líders en solitari amb tres punts d’avantatge respecte l’Hospi. Propera jornada, Pobla de Mafumet a casa. 

Amb molta autoritat. La UE Olot suma tres punts d’or en un derbi gironí marcat per un pèssim estat del terreny de joc que ha dificultat el joc d’ambdós equips. Les coses han arrencat de la millor manera possible amb el gol ben matiner de Maynau. No havia passat ni un minut que Bigas ha servit de banda, Urri ha pentinat, Marc Mas l’ha deixat de cares i el tossenc ha etzibat un potent cacau directament a la xarxa (1′). Segona diana consecutiva de Maynau, decisiu diumenge passat al camp de la Monta. A partir d’aquí, primera meitat bastant igualada i molt competida amb intensitat i ritme pels dos costats. Mou ha sortit amb seguretat en una internada del davanter rival i Micaló s’ha hagut de retirar lesionat abans del quart d’hora. L’Olot hi ha posat més ocasions com una vaselina molt llunyana d’Urri, un tir centrat d’Uri González i la més clara, una volea de Marc Mas que no ha sortit pas gaire lluny del pal dret de Jona.

A la segona meitat, el Peralada ha fet un pas endavant a la recerca de l’empat. Marc Gelmà ho ha provat amb un llançament de falta abans que Dólera mogués la banqueta amb Ayala i Marco Gil. Més consistència defensiva amb el gironí i més frescor atacant amb el vallesà, que s’ha situat d’interior dret. Aquí hem tornat a recuperar el control i a tenir més opcions ofensives a les botes d’Urri i de Marc Mas, embolicat dins l’àrea després de la picadeta de Pedro del Campo. Calia tancar el resultat per deixar de patir i Marco Gil ha disparat al lateral de la xarxa després de la bona maniobra de Manzano, que també ha sortit en el tram final. Els xampanyers ho han buscat més amb el cor que amb el cap i han topat amb una defensa sòlida i sense esquerdes. En temps de descompte, desplaçament de Marco, assistència al primer toc d’Urri i rematada ajustada de Marc Mas (90′). Dotzena barraca del davanter de Sils per iniciar aquesta segona volta amb la punteria ben afinada.

Una victòria clau a nivell numèric ja que ens situa líders en solitari després de la derrota de l’Hospi. També han punxat la resta de conjunts de la part alta en una jornada rodona per als nostres interessos. Porteria a zero, tercer triomf seguit i vuit jornades sense perdre són els registres del millor foraster de la lliga. Volem seguir igual de forts a casa, diumenge vinent davant d’un rival en línia ascendent, la Pobla de Mafumet. Us necessitem a tots! Això és el que Olot es Mereix!

FITXA TÈCNICA

CF Peralada: Jona, Romero (c), Micaló (Espuña, 13′), Pol Gómez, Gelmà (Iker, 76′), Jandro (Caixàs, 57′), Dani Gómez (Júnior, 57′), Llorenç Busquets (Medina, 76′, Pol Cuatrecases, Ferri i Marc Padilla.

UE OLOT: Mou, Maynau (Manzano, 78′), Barnils, Juvi, Blázquez (Ayala, 65′), Terma (Marco Gil, 65′), Marc Mas (Roquet, 91′), Urri, Pedro (c), Uri González i Bigas.

Gols: 0-1, Maynau (1′), 0-2, Marc Mas (90′).

Àrbitre: Juan Manuel Martín Varas. Ha amonestat amb TG a Urri (UEO)

Incidències: partit corresponent a la jornada 18 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència d’uns 500 espectadors al Municipal de Peralada 

Foto: Derar Mèdia