Estrebada (Fundació Grama 0-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot completa un autèntic partidàs al camp de la Fundació Grama i aconsegueix la cinquena victòria consecutiva per marxar amb sis punts de distància al capdavant. Un gol amb la testa de Barnils a la sortida d’un córner fa justícia al marcador per uns olotins que han perdonat en la primera meitat, sobretot a les botes de Joan Maynau. Una altra porteria a zero, amb aparició decisiva de Mou, i un altre triomf fora de casa, el setè d’aquest curs. Propera jornada, San Cristóbal a casa. 

Imparables. Se’ns acaben els adjectius per definir l’estat de forma de la UE Olot, que avui s’ha emportat el triomf per la mínima de Santa Coloma de Gramenet. Per la mínima és el que diu el resultat, ja que veient el joc i les ocasions dels olotins la diferència hauria d’haver estat molt més àmplia. Primera meitat de les millors de la temporada amb control, circulació fluïda, pressió alta i arribades amb cara i ulls. Tres de molt clares per a Joan Maynau; la primera en contraatac després de l’assistència de Terma, la segona dins l’àrea petita en una acció que s’escapa a centímetres del pal dret i la tercera en una combinació amb Urri i un tir per sobre el travesser. Qui precisament ha topat amb la fusta ha estat per Marc Mas, provant-ho des de la frontal amb cama esquerra. També amb un cop de cap del silenc a sortida de córner. Per part dels locals, res de res, full en blanc. Un parell de centrades a l’àrea que han defensant molt bé tant Ayala com Barnils, la parella infranquejable de centrals.

L’Olot ha sortit amb la mateixa intensitat a la represa i així ho ha demostrat Barnils amb un míssil des de la llarga distància. Els locals han fet canvis i han apostat per un joc encara més directe, buscant la referència d’Aliou. Les ocasions, però, eren garrotxines com una d’Urri que ha salvat Sergio amb bons reflexos. Ha estat abans d’obrir la llauna amb la diana de Roger Barnils a servei de cantonada. La pica Maynau a cama canviada i s’alça més que ningú el de Seva per enviar-la amb el cap directament a l’escaire (72′). Aleshores ja havia entrat Roquet i després ho ha fet Ufano per dotar de més recursos ofensius al conjunt de Dólera, que a la contra hauria pogut sentenciar. En temps afegit, la Grama s’ha bolcat a l’àrea i ha donat algun ensurt que Mourin, amb una bona intervenció sota pals, s’ha encarregat d’anul·lar.

Xiulet final i victòria de l’Olot, la cinquena consecutiva i la desena sense perdre, que es diu aviat. Novament una altra lliçó de sacrifici defensiu i maduresa col·lectiva. Aquest és l’equip que volem i que ens fa somiar amb coses grans, ara des del lideratge amb sis punts d’avantatge respecte l’Hospitalet, que avui ha perdut a Badalona. Diumenge vinent rebrem el CP San Cristóbal a l’Estadi Municipal, un rival necessitat de punts que de ben segur ens ho posarà complicat. Us necessitem! És el que Olot es mereix!

FITXA TÈCNICA

FE Grama: Sergio, Juan Carlos (c), Oumar, Pau Rosales (Padillo, 74′), Padilla (Galeano, 62′), Fode, Pol Sánchez (Aliou, 62′), Álvaro Martí (Ñito, 85′), Peris, Iván Julián i Nil Pradas (Palomeque, 74′).

UE OLOT: Mourin, Maynau (Ufano, 81′), Barnils, Juvi, Ayala, Terma (Roquet, 63′), Marc Mas, Urri, Pedro (c), Uri González i Bigas.

Gols: 0-1, Barnils (72′).

Àrbitre: Rafael Aguilar Prat. Ha amonestat amb TG a Nil Pradas, Juan Carlos, Fode i Ñito (Grama) i a Uri Ayala, Roquet, Uri González i Bigas (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 20 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb uns 600 espectadors al Nou Municipal de Santa Coloma. 

Foto: Jordi Juvanteny