PRÈVIA J20: Focus d’atenció

La Unió Esportiva Olot buscarà la cinquena victòria consecutiva en la seva visita al camp de la Fundació Esportiva Grama (diumenge, 11.45h). Els colomencs han canviat de dalt a baix la plantilla en la finestra hivernal per acostar-se a les places de play-off, ara a dos punts de distància. Pedro Dólera, encara amb les baixes d’Arnau Forés, a prop de rebre l’alta mèdica, i de Bruno Perone, demana maduresa i personalitat als seus homes en un escenari ja conegut on a l’estiu vam passar de ronda a la Copa Catalunya. 

Una prova de foc. Per ser campió cal passar tots els examens, cal superar tots els entrebancs i cal plantar cara a les adversitats del camí. Reforçats per un triomf amb remuntada contra la Pobla, l’Olot vol donar un altre cop d’efecte fora de casa, on les coses rutllen a pràcticament a la perfecció. A Nou Barris va sonar la botzina en l’últim minut, a Peralada ja de bon principi vam marcar territori, ara cal fer un altre exercici de solvència i personalitat per sortir amb els tres punts de Can Peixauet. Amb un Marc Mas en moment dolç (sis gols en els últims cinc partits) i amb tots els efectius prenent la seva dosis de protagonisme. Tot això a l’espera del retorn d’Arnau Forés, a punt de rebre l’alta mèdica, i de Bruno Perone, pendent d’unes últimes proves.

El rival d’aquest diumenge és la Fundació Esportiva Grama, club de nova creació fundat l’any 2013 i que amb quatre ascensos consecutius es va plantar a Tercera Divisió el curs 2018-19. Està entrenat per José Solivelles, un tècnic experimentat de la categoria, i amb una plantilla que s’ha mogut molt en el mercat d’hivern amb l’arribada de l’ex-Olot Fode (lliure), Oumar Bah (Hospi), Pol Sánchez (cedit pel Terrassa), Ignasi Varona (EUA), Pau Rosales (Sant Andreu) i Erik Castillo (Mataró). De sortides han tingut les d’Eloi Zamorano (Hostalric), Ángel (Jaraiz), Guillem Trilla (Getafe) i Elhjadi.  Després de la derrota al camp del Mollerussa (1-0), els colomencs ocupen la vuitena posició de la classificació amb 27 punts, a només dos del play-off d’ascens. Com a local, els seus números són de 5 victòries, 3 empats i 2 derrotes. Els màxims realitzadors són Peris, Aliou i Roger Garcia amb tres gols cadascun.

El partit, corresponent a la jornada 20 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a partir de les 11.45h al Nou Municipal de Santa Coloma i en directe per Ràdio Olot. A seguir amb la bona ratxa a domicili! Som-hi Olot!

La prèvia de Dólera

“Molt contents per la victòria contra la Pobla, sabíem que era un equip molt complicat. Crec que els vam minimitzar, no va ser un partit vistós sinó molt tàctic. Hi va haver moments de tot, vam estar ben posats i no vam concedir. Vam saber aixecar el resultat i té molt de mèrit”.

“Hem de confiar en tothom, ja portem moltes setmanes que l’equip es mou. Amb els cinc canvis pots canviar la meitat de l’onze titular, pots modificar coses que al final et poden portar a la victòria”.

“La Grama és un equip molt expert i que està fet per fer play-off i pujar. S’han reforçat molt bé en el mercat d’hivern amb 6/7 incorporacions. Ells volen ficar-se a dalt sí o sí, al seu camp són molt perillosos i ja van guanyar a l’Hospi l’altre dia”

“Per moments és capaç del millor i del pitjor, ho podem passar molt malament. Hem de ser forts i emportar-nos el gat a l’aigua, si tenim el control tindrem molt de guanyat. Han passat de tenir a Elhadji com a referència a Aliou i Pol, que són velocistes. La cosa bona és que les dimensions del camp són semblants al nostre, això ens agrada”.

Precedents

Dos precedents de la UEO contra la nova FE Grama. El primer va ser el curs 2021-22 amb derrota per 3-1 (gol de Kilian Villaverde, també ex de la Grama). El segon va ser aquest estiu passat en la primera ronda de Copa Catalunya, duel que es va haver de jugar en dos dies per una apagada en l’enllumenat. L’Olot es va imposar per 3-4 amb una remuntada èpica gràcies a un doblet de Marc Roquet. Els altres dos gols van ser obra d’Urri i Marc Mas.