PRÈVIA J21: Mantenir el llistó

La Unió Esportiva Olot buscarà la sisena victòria consecutiva en la visita del CP San Cristòbal a l’Estadi Municipal (diumenge, 16.30h). Un rival necessitat de punts i que amb el nou míster, Cristian Garcia, es vol refer d’una mala arrencada de la segona volta. Dólera recupera Forés per tenir més arguments ofensius i seguir obrint l’escletxa amb els perseguidors. Bigas, sancionat, i Perone, lesionat, es perdran una cita que viuran de franc aquells aficionats que es disfressin completament coincidint amb el Carnaval d’Olot. 

Que segueixi la ratxa. L’Olot vol continuar prement l’accelerador i allargar una sèrie de resultats formidable que li han permès agafar un coixí de sis punts al capdavant de la classificació. La fórmula no té secrets; un rigor defensiu absolut amb uns registres impecables fora de casa que ara hem de rematat davant de la nostra gent i en el nostra hàbitat natural. Són ja nou jornades sense perdre i només una derrota en tot el curs, uns números que els garrotxins han de mantenir en una segona volta que es preveu molt disputada i de lluites aferrissades per cadascun dels objectius. Bones notícies per a Pedro Dólera, que recupera Arnau Forés després de rebre l’alta mèdica. En canvi, és baixa Bigas per sanció i Bruno Perone per lesió.

El rival d’aquest diumenge és el Centre Parroquial San Cristóbal, fundat l’any 1957 i associat al centre religiós del mateix nom. Es tracta actualment del segon club més important de la ciutat de Terrassa i disputa els seus partits com a local al Municipal Ca n’Anglada. Pel que fa a la seva trajectòria, s’ha mogut històricament per les categories territorials de Primera Catalana i l’antiga Regional Preferent, ascendint a Tercera l’any 2018. Pel que fa a la plantilla actual, està dirigida per Cristian Garcia des de finals de desembre arran de la destitució de Dani Andreu. Un bloc amb molts canvis respecte el curs anterior on s’hi manté l’ex-Olot Yeray Sabariego, mentre que dos altres vells coneguts com Enric Vallès i Joel Arimany han causat baixa en aquest mercat d’hivern. També ha sortit Sergio Rey i han incorporat a Federico Piovaccari (Cavese), davanter italià de 39 anys amb experiència al Rayo Vallecano o Eibar i l’atacant xinès Xiaoke, cedit pel FC Andorra. A nivell de resultats, el conjunt parroquial no viu el seu millor moment amb quatre derrotes en els últims cinc partits, l’última a casa contra el Mollerussa (0-2). Actualment marquen la posició de permanència amb 21 punts, a només un de la zona de descens. Els seus números fora de casa són de 3 victòries, 1 empat i 6 derrotes i els màxims golejadors són Yeray, Cabellud, Ranera, Miguel, Sergio Rey i Joao amb dues dianes cadascun.

 El partit, corresponent a la jornada 21 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a partir de les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Novament, amb una altra prèvia farcida d’actes com la visita del futbol base del CF Sant Roc, del CF Sant Jaume, el reconeixement a Toyota Aura Motor (patrocinador del futbol femení) i el servei d’honor del Rei i la Reina del Carnaval d’Olot. De fet, tothom qui vingui completament disfressat tindrà l’entrada gratuïta. No hi ha excuses, no podeu fallar!

BAIXES: Peroné (lesió) i Bigas (sanció)

La prèvia de Dólera

És molt difícil guanyar fora de casa i ho vam fer en un camp molt complicat, ara hem de fer aquests tres punts guanyant a casa contra el San Cristóbal. Ens trobarem un equip complicat, però hem de fer-nos forts a casa”.

“El San Cristóbal és un equip que porta dos play-offs seguits, aquest any està a baix perquè la lliga és molt igualada. Té una plantilla millorada però a vegades les ratxes i la vida et posen a llocs que no saps ni el perquè. Vindran molt concentrats amb la il·lusió de sumar i sortir de baix”.

“És un equip amb molta experiència i que està acostumat a jugar amb la pressió d’estar a dalt. Han canviat d’entrenador i també la filosofia de joc, són agressius però també intenten sortir jugant que els hi donarà més registres com a equip”.

“El nostre objectiu seria tenir un marge per qualsevol errada abans d’anar a l’Hospitalet, tot el que sigui arribar allà amb més de tres punts distància seria oli en un llum”

“Aquesta setmana ja tindrem Arnau Forés amb el grup. Sempre els hi dic que tots són importants i han d’estar preparats per entrar. Anirà entrant molta gent com cada setmana i han de donar el tot i aprofitar les oportunitats.

Precedents

Els enfrontaments anteriors a la capital de la Garrotxa s’han saldat amb 7 victòries locals, 1 empat i 1 victòria visitant (1987-88). L’últim precedent és del curs 2021-22 a Tercera Divisió amb uns tres punts que es van quedar a casa (3-1). Tot i que el San Cristóbal es va avançar amb diana d’Aaron, l’Olot va capgirar el resultat a la segona meitat amb gols d’Eloi Amagat, Xavi Ferrón i Enric Vallès, precisament jugador parroquial fins aquesta finestra hivernal. Pel que fa al partit de la primera volta, repartiment de punts a Ca n’Anglada (1-1). Miguel Martínez i Marc Mas van ser els autors dels gols.