La final de la Copa Catalunya demostra que “un altre futbol és possible”

L’Estadi Municipal d’Olot acollirà el partit entre la UE Olot i el FC Andorra a partir de les 19 hores del pròxim dimecres 20 de març

El club de la Garrotxa basa la seva personalitat en la defensa del futbol base, amb talent de proximitat format a casa, en l’esport com a vehicle d’inclusió i en el seu ferm compromís amb Catalunya

 

El proper 20 de març, a les 19 hores, l’Estadi Municipal d’Olot viurà una diada històrica amb la celebració de la final de la Copa Catalunya que enfrontarà la Unió Esportiva Olot amb l’Andorra. El club ha preparat aquesta final com un premi i un regal per a la ciutat, la Garrotxa i totes les altres comarques gironines. L’entitat olotina vol aprofitar l’ocasió per mostrar al país el seu futbol base, que continua en constant creixement i que compta ja amb 37 equips, entre els quals destaquen els de futbol formatiu, els del futbol femení, els de futbol social i el filial de futbol adaptat (CAG). En total són 485 futbolistes, tots ells de la ciutat i les comarques gironines, i 84 tècnics. A la vegada, la Unió Esportiva Olot manté una sòlida vinculació amb entitats socials del territori com Càritas, TEA Garrotxa, Integra, el Banc de Sang o el Puig de les Basses. Precisament, 0,75 cèntims d’euro de cada una de les 3.000 entrades posades a la venda per aquesta final aniran destinats a la Fundació Albert Bosch. La fundació utilitzarà aquests fons per condicionar i humanitzar la zona d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona12. En clau de país, la UE Olot treballa al costat d’Òmnium per defensar la llengua i la cultura catalanes i aconseguir un país millor. Amb fets, la Unió Esportiva Olot demostra que “un altre futbol és possible”.

Olot, 4 de març del 2024.-  En un moment en que la Unió Esportiva Olot és líder del Grup 5è de Tercera RFEF, amb el difícil objectiu de pujar de divisió a l’acabar la temporada, arriba aquesta final de la Copa Catalunya davant d’un FC Andorra que milita a Segona Divisió professional de La Liga.

El FC Andorra, que buscarà el tercer trofeu en el palmarès, defensarà el títol davant de la UE Olot, que disputarà aquesta final per primer cop a la seva història tot i competir tres categories per sota que el FC Andorra.

La UE Olot, que ha jugat vuit de les últimes deu temporades a Segona B, vol que el pròxim 20 de març s’ompli de gom a gom l’Estadi Municipal, amb capacitat per a unes 3.000 persones. Va ser inaugurat el 1954 i és de gespa natural amb unes dimensions de 104,5 x 68 metres. Serà la segona vegada que el camp olotí acull la final de la Copa Catalunya Absoluta, la primera vegada va ser el 2017 entre el Girona FC i el Nàstic de Tarragona.

El club olotí vol expressar el seu agraïment a la Federació Catalana per escollir Olot com a seu de la final i també per donar prioritat als socis de la UE Olot i al seu planter en el procés de venda d’entrades, així com al FC Andorra per la seva comprensió i facilitats. També al Palamós CF per haver retirat la seva candidatura com a seu d’aquest esdeveniment. Uns socis de la UEO que han pogut adquirir les entrades exclusivament fins al 29 de febrer. Posteriorment, de l’1 al 6 de març, la venda ha estat dirigida al futbol base del conjunt olotí, i tot seguit, la venda s’obrirà al públic general fins a esgotar les aproximadament 3.000 localitats disponibles a l’Estadi Municipal. Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol (fcf.cat). 0,75 cèntims d’euro de cada entrada venuda aniran destinats a la Fundació Albert Bosch. La fundació utilitzarà aquests fins per condicionar i humanitzar la zona d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron de Barcelona12.

El matx serà retransmès en directe per les càmeres d’Esport3.

Un altre futbol és possible

El club garrotxí, que ha preparat aquesta final com un premi i un regal per a la ciutat, la Garrotxa i totes les altres comarques gironines, vol aprofitar el matx del dia 20 de març per reivindicar que “un altre futbol és possible” defensant el futbol base, amb talent de proximitat format a casa, reivindicant l’esport com a vehicle d’inclusió i mantenint-se ferm en el seu compromís inalterable amb Catalunya.

“Més enllà del resultat, volem que aquesta final ens apropi a la gent en la nostra voluntat de buscar còmplices de la nostra manera d’entendre el futbol. Som i aspirem a ser un club que lluita pels drets dels jugadors i jugadores del futbol català. Una institució valenta i combativa que ha guanyat la batalla a Hisenda en la defensa del 10% d’IVA pel futbol no professional, que reclama una competició i unes regles més justes i respectuoses amb les arrels dels club. També treballem per un repartiment dels drets audiovisuals més just amb el futbol base i futbol no professional i una regulació econòmica del format corporatiu dels clubs”, explica amb passió Joan Agustí, president de la Unió Esportiva Olot.