No sabem rendir-nos (UE OLOT 2-1 CFJ Mollerussa)

La Unió Esportiva Olot torna a tirar d’èpica per superar el Mollerussa amb una diana de Marc Roquet en temps afegit. Els de Pedro Dólera van dominar el joc i van disposar de les millors ocasions, però els visitants, amb un golàs de Nil Sauret, van saber neutralitzar la fuetada inicial de Marc Mas. D’aquesta manera, els olotins agafen un coixí provisional de set punts abans de viure una nit històrica a la ciutat, dimecres amb la final de la Copa Catalunya.

Premi a la insistència. Aquest Olot ens està acostumant a guanyar sobre la botzina, a marcar quan el temps s’esgota i a celebrar quan la victòria encara té millor gust. No és una flor al cul, no és un jardí botànic, és una recompensa a l’ambició i la lluita incansable dels nostres jugadors, que finalment poden assolir el que mereixen amb justícia. Tot i una arrencada combativa del Mollerussa, amb alguna aparició de Bernat i Moró, va ser la UEO qui va portar el pes del partit i les primeres arribades amb Barnils i Juvi com a homes destacats. La més clara la va tenir Marc Mas, a qui Buetas li va treure l’1×1. En la jugada posterior, recuperació de Chabboura per banda esquerra, es planta a línia de fons i serveix una centrada amb música per a Marc Mas. Barraca amb la testa del silenc al segon pal per obrir la llauna (18′). Semblava que els garrotxins podrien tenir un partit més còmode i fins i tot augmentar la renda de gols, però es van topar amb una obra d’art de Nil Sauret. El davanter visitant, des de fora l’àrea, va dirigir la pilota just a l’escaire de la porteria de Batalla, que ahir tornava a la titularitat igual que Bruno Perone a l’eix central. Un gerro d’aigua freda només cinc minuts després (24′). El guió no va variar massa i l’Olot va seguir atacant, ara amb una rematada de cap de Forés, per sobre el travesser.

A la represa, el domini olotí encara va ser més evident. Juvi, dins l’àrea petita, va intentar sorprendre a un Buetas molt ben col·locat. El Mollerussa, amb les seves armes, intentava travar el joc i fer que passessin els minuts sense que passés res. Però aquest Olot és tossut i marrà i es va reactivar amb l’entrada de Marco Gil, Ufano i Pedro del Campo. El lateral vallesà va ser un autèntic corcó per la banda dreta amb la seva rapidesa i profunditat. Els de Dólera van generar molt perill amb centrades a l’àrea i segones jugades, aquí també va emergir la figura de Marc Roquet des de la banqueta. La primera, amb la dreta, la va enviar per sobre el travesser. La segona, ja en temps afegit i després de la internada de Bigas, va anar cap a dins la xarxa (93′). Gol agònic del punta vigatà i bogeria a l’Estadi, ahir amb 641 espectadors en un dia poc habitual.

Tres punts d’or per tallar un mini sotrac de dues jornades sense guanyar. Hores d’ara, l’Olot assoleix un marge de set punts respecte el segon classificat (un Hospi que juga aquest migdia al Sagnier) i pot encarar amb més tranquil·litat la final d’aquest dimecres contra l’Andorra. Un títol en joc, a casa i davant de la nostra gent. Un dia històric, una festa, un regal i un somni que hem de viure plegats. Acompanyeu-nos i somiem junts, que és gratis. És el que Olot es mereix!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Barnils, Juvi, Blázquez (c) (Marco Gil, 70′), Terma, Marc Mas, Forés (Roquet, 77′), Perone (Pedro, 62′), Uri González, Bigas i Chabboura (Ufano, 70′).

CFJ Mollerussa: Adri Buetas, Bernat (Genís, 45′), Nico, Porta, Pau Font, Putxi (c) (Domingo, 45′), Pedrós (Jofre, 77′), Ars, Nil Sauret, Moró i Mati.

Gols: 1-0, Marc Mas (18′), 1-1, Nil Sauret (24′), 2-1, Marc Roquet (93′).

Àrbitre: Oriol Cartiel Arasa. Va amonestar amb TG al tècnic Jordi Cortés, Buetas, Mati, Genís i Bernat (Mollerussa).

Incidències: partit corresponent a la jornada 25 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència de 641 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Ens van visitar alguns alumnes de l’Escola Pia d’Olot i al descans es va fer un sorteig d’un àpat per a dues persones al Restaurant La Perla entre tots els que vinguessin amb la samarreta o bufanda de l’Olot.

Foto: David Subirana-UE Olot