PRÈVIA J25: Reprendre la missió

Després d’un empat i una derrota, la Unió Esportiva Olot vol tornar a obrir més forat al capdavant amb la visita del CFJ Mollerussa (dissabte, 17h). Un duel que juguem demà dissabte, de manera excepcional, en una setmana ben atapeïda amb la final de la Copa Catalunya i després novament contra el Vilassar a casa. Dólera ja té Urri a la seva disposició i ara només hi ha Uri Ayala a la infermeria. Al davant, un rival incòmode i rocós que busca punts per allunyar-se de les posicions més perilloses. Visita de l’Escola Pia i sorteig d’un àpat a La Perla per a qui llueixi els nostres colors. 

Setmana de reptes. Sabem que a l’horitzó hi ha un dia històric, una festa del futbol català i una de les cites més importants de les nostres vides, però ara mateix la prioritat és la lliga i el compromís d’aquest dissabte. No és un tòpic, és la realitat, i més després de travessar un tram difícil de campionat amb l’empat contra el Castelldefels (0-0) i la derrota al camp de l’Hospitalet (1-0). Uns resultats que han retallat les distàncies amb l’immediat perseguidor, precisament el conjunt riberenc, ara a quatre punts de distància. Per tant, és important tornar a guanyar, no només a efectes classificatoris sinó també anímics i morals. Una bona notícia és la recuperació d’Albert Orriols “Urri”, que ja s’entrena amb els seus companys. Per tant, Uri Ayala és l’única baixa per lesió.

El rival d’aquest dissabte és el Club de Futbol Joventut Mollerussa, fundat l’any 1919 sota el nom d’Sporting Club Mollerussa i inscrit a la FCF amb la denominació Futbol Club Mollerussa, modificada el 1953 amb el nom actual. Entitat històrica de la demarcació de Lleida que té l’honor d’haver disputat un curs a Segona Divisió A (1988-89) i quatre cursos a Segona Divisió B (1987-1992). Un conjunt recent ascendit a Tercera Divisió (tot just la seva cinquena temporada) a les ordres de Jordi Cortés, que va arribar al càrrec al gener del 2022. Algunes incorporacions destacades d’aquest curs són Lluc Gibert (Ascó), Matías Sempé (Barbastro), Joan Domingo (Atlètic Lleida), Nil Sauret (Binèfar), Lamin (Sant Andreu) i Jordi Puig (Nàstic Manresa). Això sí, mantenen gran part del bloc de l’ascens amb l’experiència dels Genís Soldevila, Jofre Graells, Guillem Porta, Xavier Puiggrós “Putxi” o Nico Magno. En el mercat d’hivern hi han afegit el porter Adri Buetas (Ejea) i els migcampistes Alberto Escarda (Brea) i Joan Rusiñol (Izarra). Pel que fa a la classificació, els del Pla d’Urgell han patit molts alts i baixos i actualment ocupen la tretzena posició amb 28 punts, dos per sobre del descens. Han sumat un total de 8 victòries, 4 empats i 12 derrotes amb 23 gols a favor i 35 en contra. En l’última jornada van perdre a casa contra el Vilassar de Mar (0-2). Els màxims realitzadors són Pedrós, Genís i Nil Sauret amb tres gols cadascun.

El partit, corresponent a la jornada 25 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest dissabte a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Canvi de dia i passem a dissabte de manera excepcional per guanyar un dia més de marge per preparar la Copa Catalunya. Recordeu que tenim en marxa la promoció d’un àpat per a dues persones al restaurant de l’Hotel La Perla d’Olot per a tots aquells que vinguin amb la samarreta de l’Olot. A més, ens visitaran els alumnes de l’Escola Pia que vam anar a veure aquesta setmana amb Marc Roquet i Laia Puig. Toca remar, toca fer costat a l’equip! Setmana clau!

BAIXES: Ayala (lesió)

La prèvia de Dólera

“Ens hem d’aixecar i preparar el partit del Mollerussa com si no hagués passat res. Hem d’estar seriosos i donar sempre el nivell, en aquesta lliga quan t’adorms un segon, te la foten”.

“Hem de tornar al camí de l’eficàcia, seguir amb la calma i la tranquil·litat de saber que el que estem fent és el correcte. Hem de posar més intensitat i encert en els darrers metres. Defensivament hem de continuar amb el to que portem i encaixar el mínim possible”.

“El partit al camp del Mollerussa va ser el més difícil de la temporada. És un equip molt complert, és estrany que no estigui més amunt. Amb un entrenador amb molta experiència que els hi dóna aquest tarannà agressiu. Trobarem un equip que es tancarà bé i buscarà les contres amb jugadors com Moró o Genís. També poden treure profit a pilota aturada, tenen molts recursos”.

“Hem d’anar dia a dia, sabem que la Copa Catalunya està allà però intento no pensar-hi. Hem de donar la nostra millor versió contra el Mollerussa, per experiència sé que els jugadors es distreuen però intentaré que això no passi”.

“Tenim l’oportunitat única de jugar un partit contra un equip professional i sentir-nos en el focus de tot el futbol català. Podem guanyar un títol i això en el futbol amateur no sol passar. Ho agafem amb una il·lusió i ganes tremendes”.

Precedents

L’hemeroteca és pràcticament buida i l’únic enfrontament a la Garrotxa data del curs 1984-85, quan el CFJ Mollerussa es va emportar el triomf per la mínima (0-1). Una temporada maleïda en la qual l’Olot perdria la categoria de Tercera Divisió i baixaria a l’antiga Regional Preferent, on s’hi estaria un parell d’anys abans de tornar a ascendir. Tornant a l’actualitat, en el partit de la primera volta es van imposar els olotins amb remuntada. Després del gol de Genís de penal (55’), un doblet de Marc Mas en el tram final (78’) i (89’) va capgirar la truita en un escenari gairebé inexpugnable fins al moment.