A un pam de la glòria (UE OLOT 1-1 FC Andorra)

La Unió Esportiva Olot cau a la tanda de penals davant del FC Andorra en un Estadi Municipal ple amb 2618 espectadors. Subcampions de la Copa Catalunya amb el cap ben alt i jugant de tu a tu contra tot un Segona A. Urri, en el tram final, ha igualat la diana inicial d’Álvaro Martínez. Els olotins han disposat d’opcions claríssimes per guanyar, especialment una de Roquet dins l’àrea petita. Ara cal refer-se ràpid del desgast físic i anímic per afrontar el duel de diumenge contra el Vilassar.

Ho hem tingut a tocar. Quina llàstima, era un tren que no es podia deixar escapar. La UE Olot ha estat més valenta que mai i ha plantat cara al FC Andorra, fins al punt d’estar a centímetres de conquerir la seva primera final de Copa Catalunya en tota la història. Primera meitat molt seriosa dels olotins, intentant tapar el joc combinatiu de l’Andorra, que ha tingut més possessió com era d’esperar. Les primeres arribades, però, del bàndol local amb Chabboura i sobretot Forés com a protagonistes. Oier, el millor del partit, ha endevinat les intencions de l’extrem de Sant Gregori. Qui no ha perdonat ha estat Álvaro Martín en una acció ben trenada del conjunt andorrà. Sortida a la contra, paret ràpida i definició a plaer (36′). Han passat moltes més coses abans del descans, com un clar penal a l’àrea de l’Andorra que l’àrbitre no ha volgut xiular o una canonada de Terma que s’ha estavellat al pal. Chabboura, dins l’àrea petita, ha estat a punt de posar el peu a centrada del mateix Guillem Terma.

L’Olot volia la copa, volia alçar el seu primer títol i no ha tingut cap por en prendre riscos i bolcar-se a l’atac. Primer amb Barnils, a deixada de Pedro, que la defensa ha enviat a córner. Després amb Maynau, cop amb la testa al segon pal. També ha entrat des de la banqueta Urri, que ha fet volar Oier amb una estirada fenomenal. El vigatà, però, s’ha tret l’espina marcant la diana de l’empat en un servei de cantonada que ha servit ràpid Pedro del Campo. Amb la defensa despistada, Marc Mas no l’ha enganxat però Urri, ben murri, l’ha enviat a la xarxa (80′). A l’altra banda, l’Andorra hauria pogut tornar a avançar-se però Marco Gil, també de refresc, ha estat providencial. Però és que l’Olot tenia més gana i ha tornat a topar amb la fusta, aquest cop amb un rebuig d’un defensa al travesser. La més clara, i ja en temps afegit, ha estat per a Marc Roquet, que l’ha enviat als núvols a boca de canó després d’una nova parada d’Oier a tir de Pedro. I tot s’ha decidit als penals, on els andorrans han estat més inspirats i Urri i Uri González han fallat els seus llançaments davant d’un Oier que s’ha fet gegant.

Orgull, cap ben alt i res a retreure. Ho ha vist tothom, l’Olot s’ha exhibit davant d’un equip de tres categories més i s’ha quedat a les portes de la glòria. Ens hem de quedar amb les coses positives, la imatge mostrada i sobretot l’ambientàs a l’Estadi amb 2618 espectadors, una tarda que passarà a la història de l’esport olotí. A més, amb recaptació solidària per a la Fundació Albert Bosch en la seva lluita contra el càncer infantil. Toca aixecar-se i tornar a centrar-nos amb la lliga, diumenge de nou a casa (17h) contra el Vilassar de Mar, tercer classificat. Us esperem a l’Estadi, tenim un altre gran objectiu per assolir!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Barnils, Juvi, Blázquez (Marco Gil, 76′), Terma (Roquet, 76′), Marc Mas, Pedro (c), Forés (Maynau, 58′), Uri González, Bigas i Chabboura (Urri, 58′).

FC Andorra: Oier, Leal, Samper, Karrikaburu, Álvaro Martín, Sergio Molina (c), Diego González, Álex Clavo, Petxa (Lobete, 62′), Pablo Moreno (Marc Fe, 62′) i Roger Alcalà (Ivan Rodríguez, 84′).

Gols: 0-1, Álvaro Martín 36′), 1-1, Urri (80′)

Àrbitre: Sergi Carrero Romera. Ha amonestat amb TG a Barnils i Urri (UEO).

Incidències: partit corresponent a la final de la Copa Catalunya Absoluta amb la presència de 2618 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot.