Disparats (UE OLOT 1-0 UE Vilassar)

Un cop de cap de Roger Barnils a centrada de Blázquez dóna tres punts preciosos a la Unió Esportiva Olot en la seva cursa cap al títol. I és que amb la derrota de l’Hospi, els olotins ja treuen fins a deu punts de distància al seu perseguidor. Avui ha tocat mastegar sorra i picar molta pedra davant del tercer classificat, un Vilassar molt ben armat a nivell defensiu. Dia de rotacions i minuts per a tothom tancant una setmana ben intensa com a subcampions de la Copa Catalunya. Propera parada, el Sagnier.

L’objectiu, més a prop. Després de conèixer el resultat de l’Hospitalet, l’Olot tenia al davant una gran oportunitat per fer un pas de gegant cap al títol de lliga. Calia, però, superar un dels rivals més exigents, el Vilassar, i més després de la despesa física i emocional de la Copa Catalunya. Primera meitat poc vistosa i sense gaires arribades, ha mancat precisió i un punt de profunditat. Els maresmencs ho han provat amb un parell de tirs d’Adri Garcia i Elhadji, la referència ofensiva amb molta presència física. La més bona de l’Olot, una rematada de Marc Mas que ha sortit per sobre el travesser. Un dia on han entrat a l’onze homes com Ufano i Marco Gil, a més d’Urri i Maynau, que van tenir un paper destacat en els últims minuts de la final.

La represa ha estat un pèl més oberta, més entretinguda i amb perill a les àrees. Els olotins han començat a generar més ocasions amb cara i ulls; cop de cap d’Ufano, llançament de falta de Marc Mas i tir d’Arnau Forés que refusa Baño a córner. A l’altra banda, salvador ha estat Batalla en la sortida davant d’Aleix. Dólera ha reactivat les forces amb Forés, Terma i Blázquez, precisament l’autor de la centrada del gol de Barnils (76′). Falta lateral executada a la perfecció per al besaluenc, que troba Beckenbarni al segon pal, alçant-se més que ningú. Novament, el de Seva apareixent en els moments calents amb una diana que val el seu pes en or. D’aquí al final ha tocat defensar, ja que els visitants han vengut molt cara la seva pell. També hi ha hagut temps per poder fer el segon; una rosqueta de Blázquez o un xut al travesser de Marc Mas. Però no en calia cap més, amb un ja era suficient.

Tanquem una setmana d’emocions fortes amb dues victòries i una derrota dolça als penals contra l’Andorra. No vam conquerir el títol que ens faltava, però ara estem més a prop del títol que desitgem, el de la regularitat. Són deu punts de marge respecte el segon quan queden vuit jornades per disputar. Està ben encarat però falta lligar el sac, començant per Divendres Sant al Sagnier davant de l’AE Prat (12h). Partit especial per a Dólera on buscarem tres punts que ens acostin, encara més, a la fita desitjada. Junts ho farem! És el que Olot es mereix!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Marco Gil (Blázquez, 61′), Maynau (Terma, 71′), Barnils, Juvi, Marc Mas, Urri (Roquet, 82′), Pedro (c) (Manzano, 82′), Ufano (Forés, 61′), Uri González i Bigas.

UE Vilassar: Baño, Casals, Bona, Molins (Gómez, 86′), Aleix, Esteve, Adri Garcia (Granero, 67′), Batalla, Bocardo (Nils, 76′), Alberto (c) (Youssef, 86′) i Elhadji (Júnior, 67′).

Gols: 1-0, Barnils (76′).

Àrbitre: Bernat Pedrol Vozmediano. Ha amonestat amb TG a Gerard Batalla, Alberto, Casals i Granero (Vilassar).

Incidències: partit corresponent a la jornada 26 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència de 810 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha fet un minut de silenci en memòria de Roberto Puerto, ex-tècnic del club (1988-89). Avui ens ha visitat el futbol base del CF Les Preses, club garrotxí amb 200 jugadors.