PRÈVIA J26: Curar la ressaca

Després d’una final de Copa Catalunya amb seqüeles físiques i anímiques, la Unió Esportiva Olot torna a la rutina de la lliga amb la visita del Vilassar, tercer classificat i que encadena tres victòries consecutives. Serà aquest diumenge a partir de les 5 de la tarda en un duel que es perdrà Bruno Perone, lesionat muscularment per un parell de setmanes. L’objectiu és arribar al camp del Prat amb els set punts de distància i superar un altre obstacle cap a la fita desitjada. Una jornada amb sorteig d’un àpat a Les Pedretes i visita del CF Les Preses.

L’orgull es queda intacte. L’Olot no va guanyar un títol, però va guanyar una altra cosa més important, el respecte i el reconeixement de la gent. En un aparador magnífic, els olotins van demostrar de tot el que són capaços, posant contra les cordes a un Segona A, que només es va poder imposar en la loteria dels penals. Una autèntica llàstima però ara toca canviar el xip i passar pàgina. I esperar que la ressaca no passi factura, tant a nivell mental com físic. És prou rellevant la missió en la qual estem immersos com perquè ara no s’engegi tot a rodar. Per tant, ara cal recuperar-se i connectar-se de nou al repte que ens ocupa, conquerir el primer lloc i obtenir l’ascens de categoria. Caldrà fer-ho sense Uri Ayala, de baixa per lesió, ni Bruno Perone, amb una elongació muscular que és lleu però convé curar-la bé per encarar el tram final amb les màximes garanties defensives.

El rival d’aquest diumenge és la Unió Esportiva Vilassar de Mar, club fundat l’any 1923 i que s’ha mogut històricament categories territorials com la Primera Catalana i la Regional Preferent, però també un habitual de la Tercera Divisió, sobretot a finals dels noranta i a inicis dels 2000. Aquesta és la sisena temporada amb Alberto Aybar “Peque” dirigint un equip que va patir de valent per salvar-se el curs anterior. Aquest any, però, les coses pinten molt millor amb una plantilla pràcticament nova de trinca. Només hi queden Carlos Santaló, Alberto García, Monterde, Granero, Marc Río i Júnior. Fitxatges en totes les línies com el central ex-Olot Albert Batalla, migcampistes com Oriol Molins (Europa) o Aleix Díaz (Manresa) i puntes com Montalbán (Fundació Grama), Nils Puchades (Cerdanyola) o Youssef (Conquense). A més, en el mercat d’hivern hi han sumat la potència d’Elhadji Baldeh i homes com Touray, Marc Fuster i Adri García. Temporada per emmarcar del conjunt maresmenc, que és tercer amb 46 punts i un coixí d’onze punts respecte el sisè classificat, el primer que queda fora de la promoció d’ascens. Encadenen tres victòries consecutives, l’última in-extremis contra el CF Montañesa (2-1) al Municipal Xevi Ramon. El màxim realitzador és Montalbán amb sis dianes, seguit d’Aleix Díaz amb cinc.

El partit, corresponent a la jornada 26 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Novament, obrim la promoció especial per a tots els que vinguin amb la samarreta de l’Olot, que podran optar al sorteig d’un àpat per a dues persones al Restaurant Les Pedretes d’Olot. També ens acompanyarà el futbol base del CF Les Preses. Tot plegat, per tancar una setmana ben intensa amb tres partits com a local i una final de Copa Catalunya amb un alt component emocional i ambiental. Ens toca seguir, ens toca guanyar! Fem-ho junts!

BAIXES: Ayala i Perone (lesió)

La prèvia de Dólera

“Lògicament estem un punt cansats perquè l’esforç va ser molt gran, competir contra un Segona A fins al final requereix això. Ens tornarem a aixecar i ens recuperarem bé, per sort no tenim cap lesió greu”.

“El Vilassar és un equipàs, en el mercat d’hivern s’ha reforçat molt bé. S’han posat entre cella i cella intentar fer el play-off i estan aquí per mèrits propis. Combina l’estar ben posat al darrere i concedir poc amb un bon atac amb jugadors diferencials i molt perillosos a la contra, també a pilota aturada”

“Seria clau guanyar perquè mantenir aquest coixí abans d’anar al camp del Prat seria molt important. Anem a preparar-ho bé per afrontar-ho amb les màximes garanties”

Precedents

Fins a 11 visites del Vilassar a la capital de la Garrotxa amb un balanç de 8 victòries olotines i 3 triomfs visitants. En l’última ocasió, del curs 2021-22, victòria èpica amb gols de Sergi Arranz (37’) i Xavi Ferrón (92’). Abans, Marc Río (73’) havia igualat les forces i l’extrem figuerenc, a centrada d’Eloi Amagat, va fer esclatar el deliri a l’Estadi, arribant així amb opcions d’ascens directe fins a la darrera jornada. Al final, però, el Manresa va guanyar a l’Hospitalet i els de Mandiola van haver de disputar tres rondes del play-off (dues a Rubí i una a Madrid) per pujar a Segona RFEF.