PRÈVIA J28: Lligar en curt

La Unió Esportiva Olot busca la quarta victòria consecutiva per donar una estrebada gairebé definitiva cap al títol de lliga. Serà aquest diumenge a les 17h davant de la UE Rapitenca, immersa de ple en la lluita per la permanència i que ha guanyat tres dels cinc últims partits. Novament, el factor Estadi ha de ser clau en una jornada especial amb Fan Zone prèvia per escalfar l’ambient. Dólera tindrà la baixa d’Urri per targetes i Ayala per sanció. Visita del CF Vall d’en Bas i reconeixement a Recuperacions Solé amb protagonisme també per al TEA Garrotxa. 

Descomptant les setmanes. La UE Olot sap que si manté aquest ritme numèric i futbolístic aconseguirà, més d’hora que tard, l’objectiu pel qual treballa durant tota la temporada. Un curs on només ha cedit dues derrotes i on ha mostrat una gran maduresa, regularitat i esperit col·lectiu, tres dels factors decisius per assolir una de les puntuacions més altes de la història. El blat ja està al sac però ara cal lligar-ho, que també té la seva dificultat. I més en un tram de curs en el qual els punts van més cars que mai i tothom es deixa la pell per aconseguir la salvació, el play-off o la tranquil·litat. L’Olot vol la lliga, vol l’ascens, vol tornar a Segona RFEF un any després. I ho té a prop, som realistes, però en el futbol se n’han vist de tots colors i aquesta competició no admet ni un segon de relaxació. Així que, orelles ben aixecades i alertes activades davant d’un rival que ja n’ha fet de ben grosses a domicili. Pedro Dólera tindrà la baixa d’Albert Orriols “Urri” per sanció i d’Uri Ayala per lesio.

El rival d’aquest diumenge és la Unió Esportiva Rapitenca, club més representatiu de La Ràpita fundat l’any 1930. Compta amb més d’una dotzena de cursos a Tercera Divisió, la majoria entre els anys cinquanta i seixanta però també en la dècada del 2010. El tècnic actual és Jordi Martín, fins fa poc coordinador del futbol base, que a principis d’octubre va substituir a Carlos Ríos, que va presentar la seva dimissió. Un recent ascendit que només s’ha quedat amb cinc jugadors del curs passat (Dan Reverté, Pachu, Gerard Vergé, Àlex Samper, Àlex Forés). En el capítol de reforços s’ha fet una aposta destacada amb Airam Benito (At. Pulpileño),  Barragán (Tudelano) o els ex-Olot Musa Baldeh (Prat) o David Escudero (Atlético Saguntino), que va ser campió de Tercera el curs 2016-17 amb Calderé a la banqueta. També s’ha reforçat en el mercat d’hivern amb “Titi” Belmonte (Yeclano), Bryan Hurtado (Soneja), José Carlos Díaz (Gerena), Mario Hernández (CD Ibiza) i Manolo Ferreres (Mirandés B) per cobrir baixes d’homes destinats a ser importants com Lolo Garrido, Emmanuel Ibok o Chico Díaz. El conjunt del Montsià la setzena posició amb 29 punts, es troba en zona de descens a un punt de la salvació, que ara marca el CP San Cristóbal. Compta amb uns registres de 9 victòries, 2 empats i 15 derrotes amb 28 gols a favor i 31 en contra. El seu últim partit contra el Mollerussa es va ajornar a la segona meitat per decisió arbitral després de rebre insults des de la grada. En el darrer desplaçament, triomf de mèrit al camp de l’Hospi per 1-2. El màxim realitzador és Titi, autor de cinc dianes, seguit d’Airam Benito i Adam, amb quatre cadascun.

El partit, corresponent a la jornada 28 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Abans, a les 12h, hi haurà La Prèvia a la terrassa del bar del camp amb música en directe, activitats i dinar per a tota la nostra afició (ENTRADES AQUÍ). Una jornada en la qual rebrem al futbol base del CF Vall d’en Bas i hi haurà un reconeixement al patrocinador Recuperacions Solé. Hi haurà la promoció d’un àpat per a dues persones al Legends Sports Bar per a qui llueixi la samarreta de l’Olot. A més, els jugadors sortiran acompanyats dels nens i nenes del TEA Garrotxa just en la setmana del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Som-hi Olot, som-hi Grada! És el moment de fer pinya i d’anar tots a una!

BAIXES: Ayala (lesió), Urri (sanció)

La prèvia de Dólera

“Va ser una victòria molt important al Sagnier, camp difícil i contra un equip de play-off. Crec que vam ser superiors, vam mostrar autoritat i vam saber aixecar el gol en contra”

“Nova setmana de treball amb humilitat, seriositat i amb la il·lusió de saber que el títol està a casa. Esperem que vingui molta gent i que ens ajudin, juguem contra un rival molt difícil i ara ja no valen les classificacions. La Rapitenca vindrà a deixar-se la pell perquè es juga la vida i nosaltres també”

“Treballem des de la tranquil·litat, això ens permet treballar amb millor cara, la il·lusió i el somriure mai marxa. Guanyar ajuda a guanyar i les sensacions són positives. Així ha de ser fins al final”

“No sé si el més difícil està fet però ara hem d’acabar-ho. Aquesta distància parla molt bé de nosaltres, estem en récord de punts de tota la història, estem jugant un futbol vistós i som un equip guanyador, ara falta rematar-ho”

“La Rapitenca penso que és un equip que es va fer per jugar el play-off, ha fet una inversió econòmica important. Tenen jugadors de fora, en el mercat d’hivern van reforçar-se encara més però no els ha sortit bé. Amb el canvi de tècnic han anat a millor, estan molt ben treballats, es un equip que té alçada per l’estratègia i té bons tocadors com Airam, Verge o Jose Carlos i un davanter de Segona RFEF com Titi. Poden venir aquí i guanyar com van fer al camp de l’Hospi”

“Veig super bé la iniciativa del club amb la Fan Zone. Tot el que sigui sumar, nosaltres encantats. Vaig una crida a tots els olotins i olotines que vulguin viure el bo del futbol, que ens ajudin a acabar-ho bé. L’equip té el desgast de tota la lliga, arriba un moment que les cames estan cansades i necessitem l’empenta de la gent. Seria important superar les entrades que estem tenint últimament”.

Precedents

Les tres úniques visites de la UE Rapitenca a la capital de la Garrotxa s’han saldat amb tres victòries olotines. Ha plogut molt des de la primera, ja que va ser en la temporada 1941-42 amb el resultat de 3-1 contra l’aleshores “Rapitense”. La segona, en el curs 1956-57, va acabar amb un 3-0. I la tercera, la més recent, del curs 2012-13 va ser amb triomf  ajustat (1-0). Era el gener del 2013 amb gol d’Enric Vallès en un equip dirigit per Àlex Terma just abans de l’arribada de Julio Bañuelos. Aquell any l’Olot aconseguiria pujar a Segona B per primer cop en la seva història. Tornant a la campanya actual, en el partit de la primera volta els olotins van vèncer a la Devesa amb un doblet de Pablo Ufano (1-2).