Per la via ràpida (UE OLOT 4-0 UE Rapitenca)

La Unió Esportiva Olot liquida el matx contra la UE Rapitenca en els dos primers minuts amb les dianes consecutives de Juvi i Bruno Perone. Tot i que els visitants n’han tingut un parell de clares, Marc Mas ha firmat el tercer abans del descans en un contraatac letal. A la represa, domini i moltes oportunitats per un Olot que hi ha posat la cirereta amb el gol de Pablo Ufano. Quarta victòria consecutiva per deixar el títol de lliga a tocar, mantenint els dotze punts de distància. Propera sortida, Reus. 

En un obrir i tancar d’ulls. Sense temps ni d’assentar-nos al nostre seient, l’Olot ja havia marcat el primer. Albert Blázquez l’ha servit amb la seva delicadesa habitual, Juvi ha aparegut de segona línia i ha batut a Dan per sota les cames (1′). Just després, servei de còrner i la bola queda a la banda dreta per a Barnils que fa la centrada per a la rematada del seu company a l’eix defensiu, Bruno Perone (2′). L’inici somiat, una arrencada que no havíem vist a l’Estadi. Poc a poc, la Rapitenca ha despertat i ha demostrat que es jugava la vida per salvar-se. Mario l’ha enviat al pal a servei de cantonada i Titi s’ha topat amb un Mourin enorme quan ho tenia tot a favor. La UEO també en volia més amb Juvi i Bigas com a insòlits executors. Un especialista en això d’endreçar-les, Marc Mas, ha tornat a fer de les seves. Una contra liderada per Terma, entre rebots li arriba a Pedro del Campo i aquest la cedeix per al killer de Sils, que l’enfonsa a la xarxa (29′). Abans del descans, una altra de molt clara per a Mas en un tir que ha sortit massa creuat.

La segona meitat ha estat un tràmit, un Olot dominant i buscant ampliar les diferències i una Rapitenca voluntariosa però sense trobar la tecla necessària per crear perill. Hem robat molt a camp contrari, de fet ben a prop de l’àrea, i tant Terma com Forés han estat molt a punt d’aprofitar-ho. Minuts per a tothom amb l’entrada de Roquet, Manzano, Chabboura, Ufano i Maynau, que ha disparat amb força molt ajustat al pal esquerre. Ja en els últims minuts, passada interior de Blázquez per Ufano, que retalla el defensa i defineix amb l’esquerra (85′). La sentència definitiva davant de més de 900 espectadors que han gaudit d’una tarda de gols i bon futbol.

Una prèvia farcida d’actes, ja des del migdia amb la “Fan Zone” que ha aplegat una cinquantena d’aficionats. Després amb la visita del futbol base del CF Vall d’en Bas, dels nens i nenes del TEA Garrotxa i del patrocinador Recuperacions Solé. I una victòria que és la quarta seguida i ens deixa molt, molt a prop de l’objectiu que tots volem. A dotze punts de distància quan en queden divuit en joc. Dret a somiar, llicència per volar. Diumenge vinent, buscarem un altre pas de gegant al camp del Reus. Quina alegria, això és El Que Olot es Mereix!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Mourin, Barnils, Juvi, Blázquez, Terma (Maynau, 57′), Marc Mas (Chabboura, 79′), Pedro (c) (Roquet, 71′), Forés (Ufano, 79′), Perone (Manzano, 57′), Uri González i Bigas.

UE Rapitenca: Dan, Mario, Carlos, Xavier Samper, Airam (Bryan, 58′), Titi (Albert, 71′), Gerard (c) (Escudero, 80′), Mousa, Alex Samper, Adam (Arqués, 58′) i Jose Carlos.

Gols: 1-0, Juvi (1′), 2-0, Perone (2′), 3-0, Marc Mas (29′), 4-0, Ufano (85′).

Àrbitre: Paulí Teruel Soler. Ha amonestat amb TG a Mourin i Bruno Perone (UEO) i a Mousa i Airam (Rapitenca)

Incidències: partit corresponent a la jornada 28 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència de 910 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci per a Xavier Ruscalleda, soci del club i pare de Lluc Ruscalleda, ex-jugador del futbol base durant vuit temporades.