PRÈVIA J29: Alçar la veu al Baix Camp

La Unió Esportiva Olot buscarà la cinquena victòria consecutiva aquest diumenge (17h) al camp del Reus FC, un dels aspirants a les places de play-off, que ara té a tres punts de distància. Dólera recupera Uri Ayala després de la lesió a l’espatlla i té l’única baixa de Marco Gil, amb un esquinç al turmell. Amb dotze punts de marge respecte el segon classificat, els olotins poden fer al Baix Camp un últim impuls cap al títol de lliga.

Diuen que fins que el blat no està al sac i ben lligat i no es pot cantar victòria. I que el més difícil d’aquest tipus de competicions és acabar de tancar els objectius. La UE Olot avança amb pas ferm cap a la fita que tots volem, el campionat de lliga i l’ascens de categoria, però falta una petita empenta per assolir-ho de manera matemàtica. Són 12 punts de distància amb l’Hospi quan en queden 18 en joc per disputar. No cal treure la calculadora ni ser gaire de números per saber que el cim està a prop, molt a prop, però que s’ha de rematar quan més abans millor. Encara no podrà ser a Reus, tot i que guanyant es pot deixar fet virtualment, però sí a casa contra el Tona o a Riudarenes, sempre depenent dels resultats dels rivals. Una gran notícia per al grup és la tornada d’Uri Ayala després d’un mes i mig fora de combat per una fractura del lligament acromio-clavicular. També torna Urri després de la sanció i és baixa el lateral vallesà Marco Gil, amb un esquinç de turmell.

El rival d’aquest diumenge és el Reus Futbol Club Reddis neix recentment de la fusió entre la Fundació Futbol Base Reus i el CF Reddis. Un acord signat el març de 2021 que representa la unió d’un club centenari com és el CF Reddis i dóna continuïtat al llegat del desaparegut CF Reus Deportiu, representat per la Plataforma Sempre Reus 1909. El Reus FC Reddis va aconseguir pujar a Tercera RFEF el curs passat en el que va ser el tercer ascens consecutiu enmig d’aquest nou projecte roig-i-negre. A la banqueta, segueix comandant les operacions el tarragoní Marc Carrasco, que havia jugat al Teruel, CF Reus i Sporting Mahonès i com a tècnic va dirigir el CF Reddis en les dues temporades anteriors abans de la fusió. Pel que fa la plantilla, amb un nucli de jugadors formats a les categories inferiors de l’antic Reus Deportiu, s’ha retocat amb futbolista de molta experiència al futbol professional com Ramon Folch (Cornellà), Xavi Molina (Badalona Futur) o Alberto Benito (Altafulla). També amb Aitor Serrano (Valls), màxim golejador amb 5 dianes. Han seguit en el projecte Argilaga, Sardà, Modest, Miravent o Xavi Jaime i en el mercat d’hivern s’han reforçat amb Ion Perelló (Fram Reykjavik), Ricardo Vaz (GKS Jastrzebie), Ian Martínez (Peña Deportiva) i Hugo Toivonen. Han causat baixa Modest Notario, Jordi Oribe i també Víctor Oribe, un dels més talentosos del futbol català.

El partit, corresponent a la jornada 29 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal de Reus i en directe per Ràdio Olot. Busquem la cinquena consecutiva i deixar la feina ben enllestida! Som-hi tots, Olot!

BAIXES: Marco Gil (lesió)

La prèvia de Dólera

“Els jugadors són persones i el tema motivacional afecta, nosaltres intentem que treballin com professionals cada dia i no pensin més enllà de la il·lusió que ha de fer sumar els punts que falten. Crec que anem pel bon camí i hem de seguir així”

“Pensem en la dificultat que tindrà jugar al camp del Reus i tirar endavant per donar el to i estar al nivell”

“Ells s’hi juguen molt per entrar al play-off i nosaltres per ser campions. Tothom juga pels seus objectius”

“Anem a un campàs, un estadi imponent,l i davant d’un equip equipàs amb un molt bon entrenador. Un equip que els resultats no evidencien el seu bon joc, però ja sabem que això va de posar-la a dins. Per mi és un clar equip de play-off”

“El Reus és un equip que intenta sempre sortir des del darrere, que té jugadors amb experiència i un mig del camp amb molta qualitat. Unes bandes molt ràpides, un equip que sempre proposa i intenta treure’t la pilota, ja ho vam veure a casa. Nosaltres hem d’estar ferms i podem lluitar per fer-los mal amb la bola”

“Ens falta fer el més difícil del futbol, lligar bé el sac perquè sinó no val res tot el que hem fet. Ens queden set punts i això serà un cursa fins al final”. 

Precedents

Primera visita contra el Reus FC Reddis, club de nova creació, però no a l’Estadi Municipal de Reus, amb el qual ens hem enfrontat al desaparegut CF Reus Deportiu. El balanç és de 3 victòries, 3 empats i 17 derrotes. L’últim precedent és del curs 2015-16 a Segona B amb el resultat de 3-0 favorable al conjunt reusenc.