PRÈVIA J30: Per activa o per passiva

La Unió Esportiva Olot té tots els números per ser campió de lliga i ascendir a Segona RFEF si aconsegueix puntuar contra la UE Tona a l’Estadi Municipal (diumenge, 16.30h). També ho podria ser si l’Hospitalet empata o perd contra l’Escala, duel que es disputarà al migdia. Coincidirà amb la Fan Zone “La Prèvia” on més d’un centenar d’aficionats compartiran vermut, música amb DJ Massa i dinar amb El Pebre Roig. En l’àmbit esportiu, Dólera només té el dubte de Marco Gil davant d’un rival ple de vells coneguts que vol tornar-se a enganxar al play-off. 

A les nostres mans. La UE Olot vol rematar definitivament la lliga aquest cap de setmana i assolir l’objectiu que persegueix des del principi de temporada. Uns números de rècord han situat el conjunt de Pedro Dólera a 15 punts de distància del segon classificat quan només en queden 15 per disputar. Només el gol average general impedeix celebrar-ho de manera oficial. Després del gran triomf a Reus, de nou amb una versió autoritària i solvent, ara toca donar la millor de les alegries a la nostra afició. Pot ser per activa, guanyant o empatant contra el Tona, o per passiva, que l’Hospi empati o perdi contra l’Escala. Passi el que passi, esperem que aquest diumenge sigui una festa per a tots els olotins i garrotxins que s’estimen aquest club. Sobre la gespa, el tècnic pratenc ja pot comptar plenament amb Uri Ayala i només té el dubte de Marco Gil, amb un esquinç de turmell.

El rival d’aquest diumenge és la UE Tona, fundada l’any 1956 però no inscrita a la Federació Catalana fins al 1972. Molta trajectòria en categories territorials excepte l’etapa daurada actual, on el club ha anat creixent des de la Segona Catalana fins a assolir l’ascens històric a Tercera Federació (2021-22). Conjunt dirigit per Ricard Farrés i Marcel Martí amb l’ex-Olot Marc Francolí a la direcció esportiva. Una plantilla amb molts vells coneguts de l’afició olotina com Aimar Moratalla, Èric Vilanova, Lluc Banús, Marc Pijuan o Adrià Casanova. Un projecte que ha fet un salt de qualitat amb la incorporació d’homes com Pau Morer (Escala), Guillem Escarrabill (Fundació Grama), Toni Sureda (Manresa) i el porter David Aroca (Peralada), també amb el davanter Dani Ribelles (Barbastro) en el mercat d’hivern. Un Tona que a la classificació el trobem en vuitena posició amb 40 punts, a tres del play-off d’ascens, que ara marca l’AE Prat. En l’última jornada van empatar sense gols contra el Mollerussa (0-0) i compta amb uns registres d’11 victòries, 7 empats i 11 derrotes amb 42 gols a favor i 40 en contra. El seu màxim golejador és Pau Morer, autor de 6 dianes, seguit de Nil Salarich i Campayo amb 5 cadascú.

El partit, corresponent a la jornada 30 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a partir de les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Mantenim la promoció d’un àpat per a dues persones al Restaurant Can Xel per a qui llueixi la samarreta de l’Olot. A més, ens visitaran clubs de la comarca com AE La Canya i Unió Remences, també l’Escola Malagrida. I tot plegat, després de “La Prèvia”, el punt de trobada per a tota l’afició a la terrassa de l’Estadi. A partir de les 12 del migdia, vermut, música i dinar per 18€ (ENTRADES AQUÍ)

Ha arribat el gran dia, ha arribat el nostre dia. No hi falteu, omplim el camp i celebrem-ho junts! És el que Olot es Mereix!

BAIXES: cap

La prèvia de Pedro Dólera

“Està clar que ha arribat el dia, amb un punt ja ho tenim i depenem de nosaltres per ser campions. Era la situació somiada des del primer dia, tenim ganes d’acabar-ho ja i més fer-ho davant de la nostra afició, seria molt bonic”

“És cert que podem ser campions abans de començar però no ho podem triar, a mi m’agrada guanyar-me les coses al camp i tant de bo ho puguem tirar endavant amb la nostra suor”

“El Tona ha fet una segona volta amb pocs punts i que ara necessita sumar per intentar-se dins del play-off, on ha estat durant més de vint jornades. És un rival de prop, és un partit molt xulo i tenim màxim respecte per ells. No ha estat casualitat no ha estat, ho ha fet molt bé i et poden guanyar tranquil·lament”

“Els jugadors estan molt contents, eufòrics, ara hem de rebaixar-los i fer-los tocar de peus a terra. Si et passes de llest o de frenada i creus que ja ho tens tot fet, la festa te la fotrà el Tona a tu”. 

Precedents

Tot i ser un adversari relativament proper, els dos clubs no han coincidit pràcticament mai en les categories que han participat. En lliga només hem localitzat un precedent a l’Estadi Municipal contra la UE Tona. Va ser en el curs 2009-10 a l’antiga Regional Preferent amb victòria de l’Olot per 3-0. Gols de Berga, Toti i Karam. Els de Nitus Santos també es van imposar al municipi tonenc en el partit de la primera volta amb gol de l’empordanès Robert Fernández (0-1). Tornant al curs actual, el partit d’anada es va saldar amb golejada olotina per 0-5 amb dianes de Pablo Ufano, Marc Mas, Arnau Forés, Guillem Terma i Moha Chabboura.