PRÈVIA J32: Amb tots els honors

Després de quedar campió de lliga i celebrar l’ascens a Segona Federació, la Unió Esportiva Olot rep aquest dimecres (17h) el FC L’Escala en el penúltim partit a l’Estadi Municipal. Els d’Aday Benítez, revelació del curs amb un Pimentel en estat de gràcia, mantenen opcions intactes d’entrar al play-off, igualats amb el Prat, que és cinquè classificat. Els olotins volen tancar una temporada amb números de rècord i compartir aquest nou èxit amb tota l’afició que no va poder anar a Riudarenes. 

Ho han tornat a fer. La Unió Esportiva Olot va conquerir, dissabte passat, el sisè títol de Tercera de la seva història i va recuperar la categoria de Segona Federació un any després. En va fer prou amb un empat al camp del Girona B (1-1), que s’hi jugava la vida per escapar-se de les posicions més delicades. Deliri absolut al Municipal de Riudarenes tot i el poc públic que hi va poder accedir. Ara, doncs, és el moment de celebrar-ho a l’engròs a casa amb els seguidors que ens acompanyat durant tota la temporada. Un any per emmarcar amb uns registres d’escàndol; 70 punts amb només tres derrotes, el menys golejat i el segon més golejador, curiosament per darrere del proper rival, el FC L’Escala. El mèrit del cos tècnic i plantilla és incontestable i l’alegria és majúscula, però ara cal acabar la competició amb dignitat, respecte i professionalitat. Perquè el líder té ganes d’engreixar les seves estadístiques i sobretot, treure’s l’espina de l’última patacada a casa contra el Tona. Perquè la nostra gent es mereix veure guanyar al campió.

El rival d’aquest dimecres és el Futbol Club L’Escala, fundat l’any 1912 i que viu un any històric competint per primer cop la Tercera Federació després de molts anys per categories territorials del futbol català. A la banqueta hi ha l’ex-Girona Aday Benítez, que va substituir l’ex-Olot Arnau Sala, que ho va deixar a finals de novembre per motius personals. Una plantilla molt renovada amb el porter Marc Quer (Tona), els defenses Grifell (Binèfar), Jordi Bas (Girona B) i Sergi Resta (Palamós), els migcampistes Rami i Josu (Figueres), Aparicio (Sant Andreu), Amoedo (Pobla) i els davanter Jordi Xumetra (Olot), Burama (Guineueta), Pimentel (Figueres) i Ibuki (Badalona). Un parell de baixes en el mercat d’hivern amb les sortides del porter Marc Quer, que ha tornat al Tona, i el lateral Genís Balaguer (Unión Molinense). Bona combinació entre joves emergents com Izan, Fortu o Calvete i l’experiència de gent amb galons com Congost, Bastidas o els mateixos Josu o Xumi, que juga ben a prop del seu Estartit natal. Un FC L’Escala que amb 42 punts ja té pràcticament garantida la permanència, el gran objectiu del curs, i que ara s’atreveix a lluitar per fites majors com el play-off d’ascens, igualat amb el Prat (cinquè) a 45 punts. Té el curiós honor de ser el conjunt més golejador (48), però també el més golejat (50). A les seves files, el pistoler Èric Pimentel, que ja ha perforat la xarxa en 16 ocasions.

El partit, corresponent a la jornada 32 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest dimecres 1 de maig a les 17h a l’Estadi Municipal i en directe per Ràdio Olot. Vine a rebre els campions en aquesta jornada intersetmanal que comptarà amb la presència del futbol base de clubs com CEF Boscdetosca i Unió Girona, del qual Uri Ayala n’és el coordinador. També amb la visita de l’Escola Bisaroques i sorteig d’una panera de Can Batet per a qui vingui amb la samarreta de la UEO. Us esperem! Aquest equip s’ho mereix!

BAIXES: cap

Precedents

Com que són nouvinguts a la categoria, els duels entre la UEO i els anxovers sempre s’han disputat en categories territorials com la Primera Regional o Regional Preferent. Els registres globals ens parlen de 10 victòries olotines, 1 empat i 3 victòries empordaneses. Els primers enfrontaments es remunten fins als anys vint i trenta, mentre que els cinc últims precedents van celebrar-se durant els inicis dels 2000. En el duel de la primera volta al Nou Miramar, repartiment de punts (2-2) en un matí marcat per la tramuntana. Es va avançar l’Olot amb doblet de Marc Mas, però va empatar l’Escala mitjançant Xumetra, el famós gol de l’ex, i Èric Pimentel.