No acaben la gana (UE OLOT 3-1 FC L’Escala)

La Unió Esportiva Olot, flamant campió de lliga, suma una nova victòria i celebra l’ascens davant de més de 1500 espectadors a l’Estadi Municipal. Al davant, un FC L’Escala amb opcions de play-off però amb massa concessions defensives. Gols de Marc Mas i Marc Roquet i debut somiat del juvenil Martí Puigbert, que ha clavat la seva primera diana a la categoria. El conjunt de Pedro Dólera s’enfila als 73 punts quan només queden dues jornades per a disputar, Vilafranca i Montañesa.

Insaciables. Aquest equip no es cansa de competir malgrat que ja hagi assolit l’objectiu principal de la temporada. És finalista de Copa Catalunya, és campió de Tercera per sisena vegada, és nou equip de Segona RFEF, però totes aquestes fites no han provocat cap tipus de relaxació entre la plantilla. Primera meitat molt bona a nivell ofensiu aprofitant els desajustos de la defensa empordanesa. Ocasions importants per a Manzano, Ufano i Uri González, a punt de marcar en l’errada del porter Isaac. El que no falla és el de sempre, Marc Mas, fent bona la passada a l’espai de Guillem Terma des de camp propi. Cursa cap a l’àrea, retalla el porter i executa amb cama dreta (21′). El dinovè gol del silenc, una assegurança de vida. Abans del descans, Ufano ha pogut fer el segon en un 1×1 claríssim que ha salvat Isaac. També Marc Mas, massa desviat després de guanyar l’esquena a la defensa. Per part visitant, només un potent tir de Pime que Mourin ha pogut enviar a córner.

L’Escala ha sortit decidit a buscar l’empat a la represa, rematada d’Aparicio per sobre el travesser. Però l’Olot també volia ampliar diferències i ha topat amb la fusta en dues ocasions de Marc Mas, primer al pal després d’una oportunitat de Manzano i després al travesser. Tot seguit s’ha produït el debut del juvenil de 17 anys Martí Puigbert, que més tard esdevindria protagonista. Abans, els d’Aday Benítez han aconseguit l’empat mitjançant Maha després d’una acció desafortunada de Marco Gil (69′). La UEO ha tret la rauxa en els últims minuts i ha demostrat que és inconformista. Centrada de Marc Roquet amb l’exterior i arribada al segon pal del jove Puigbert per fer esclatar el deliri (86′). El migcampista de Ventalló es fregava els ulls en la seva estrena somiada. La cirereta l’ha posat el mateix Roquet després d’una picada de Manzano. L’osonenc ha definit amb col·locació per establir el tercer al marcador (90′). Encara hi ha hagut temps per l’expulsió de Peter per una agressió a Marco Gil.

Xiulet final i celebració merescuda amb l’afició. Després del gerro d’aigua freda del dia del Tona, avui sí que la festa ha tingut un final feliç. Reconeixement als campions davant de més de 1500 espectadors. Això és el que Olot es mereix després d’una temporada per emmarcar, uns números que seran molt difícils de superar. Encara queden reptes, dos partits més per seguir engreixant les estadístiques. Diumenge a Vilafranca i la setmana vinent a casa contra la Montañesa. Som-hi Olot! No volem parar!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Mourin, Barnils, Ayala (Juvi, 76′), Blázquez (c) (Roquet, 64′), Terma (Marco Gil, 64′), Marc Mas, Urri (Pedro, 76′), Ufano (Puigbert, 57′), Uri González, Bigas i Manzano.

FC L’Escala: Isaac, Nil, Grifi (Fortu, 83′), Amoedo (Ibu, 62′), Rami, Pime, Josu (Maha, 62′), Iker (Pablo, 62′), Izan, Xumi i Xavi.

Gols: 1-0, Marc Mas (21′), 1-1, Maha (69′), Martí Puigbert (86′), Marc Roquet (90′). 

Àrbitre: Xavier Ariño Jiménez. Ha amonestat amb TG a Uri Ayala (UEO) i a Nil, Amoedo i Pablo (Escala). Ha expulsat amb TV directa a Peter (Escala).

Incidències: partit corresponent a la jornada 32 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència de 1543 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Avui hem comptat amb la visita dels clubs de futbol base del CEF Boscdetosca i la Unió Girona, a més de l’Escola Bisaroques d’Olot.