PRÈVIA J33: Denominador d’origen

La Unió Esportiva Olot tanca l’any com a foraster amb el desplaçament al camp del FC Vilafranca, que es juga la permanència a la categoria, ara a dos punts de distància. Els de Pedro Dólera, amb la baixa d’Uri Ayala, volen rematar un curs de somni amb una altra victòria per seguir batent rècords al capdavant de la taula. Molt per decidir en una jornada unificada amb tots els partits a dos quarts d’una del migdia. 

L’últim viatge. La UE Olot posa el punt i final a les sortides d’aquesta temporada amb la visita al FC Vilafranca. Tot i ja ser proclamats campions de lliga i nou equip de Segona RFEF, aquesta plantilla ha demostrat que és insaciable, que és inconformista i que no té cap intenció de deixar-se anar ni mostrar símptomes de relaxació. Al contrari, estar esperonada per culminar un any de números majúsculs, especialment com a visitant, on només ha encaixat una sola derrota (Hospi) i ha guanyat fins a deu partits. Són xifres i són dades que plasmen la competitivitat d’aquest grup, destinat a fer coses boniques des del primer dia però que mai ha abaixat la guàrdia. En bona part, gràcies al tarannà i personalitat d’un míster, Pedro Dólera, que sap el pa que s’hi dóna en aquesta categoria. Per aquest diumenge, el pratenc només tindrà la baixa d’Uri Ayala, amb molèsties a l’espatlla després de ser substuït dimecres contra l’Escala.

El rival d’aquest diumenge és el FC Vilafranca, que va ser fundat l’any 1904 a Vilafranca del Penedès, la capital de l’Alt Penedès, que compta amb una trentena de temporades participant a Tercera Divisió (ara Tercera Federació), on s’hi manté des del 2010 de manera ininterrompuda. Ara porta la batuta a la banqueta David Vilajoana, l’ex de l’Europa i el Granollers, que va rellevar a Santi Triguero a principis de març. La plantilla també s’ha reforçat amb el defensa Yeray Cuenca (At. Melilla) i Riad (Raja Casablanca). Un bloc d’on sobresurten noms com David Toro, Pedro Bilbao, Toni Cunill, Jordi Aumatell o l’olotí Genís Cargol. Els penedesencs ocupen l’antepenúltima posició amb 33 punts, a dos de la teòrica permanència, sempre depenent dels descensos compensats. Venen d’empatar a Mollerussa i les seves estadístiques són de 8 victòries, 9 empats i 15 derrotes amb 30 gols a favor i 48 en contra. David Toro és el màxim realitzador amb 5 dianes.

El partit, corresponent a la jornada 33 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 12.30h (horari unificat) a la ZEM de Vilafranca del Penedès. És el darrer desplaçament d’una temporada per emmarcar, arrodonim-la de la millor manera! Endavant, Olot!

BAIXES: Ayala (lesió).

La prèvia de Dólera

“L’equip està eufòric, està content i gaudint del moment. La victòria contra l’Escala va ser molt important davant d’un equip que es jugava entrar al play-off. Vam fer un partit molt bo i el resultat crec que va ser curt. Afrontem la sortida a Vilafranca amb la il·lusió de sumar tres punts més”

“El Vilafranca és un equip ràpid i molt dinàmic, surt molt bé a la contra. Té jugadors amb velocitat, un equip que es va fer pràcticament nou i s’han endollat a la lliga amb els darrers resultats. Aquí tothom té possibilitats de tot, sortiran a morir perquè és la seva última opció. Serà un partit molt exigent i difícil”

“El nostre objectiu és intentar fer els sis punts i guanyar els dos partits. No sé si seria el rècord de la competició però estaria per allà, estem fent una mitjana de més de dos punts per partit i és una passada. Anem a la nostra, és l’últim partit fora de casa i som el millor equip com a visitant. Farem tot el possible per guanyar”.

Precedents

Els registres de la UEO a la capital de l’Alt Penedès són de 6 victòries, 9 empats i 15 derrotes. Precisament els dos darrers precedents s’han saldat amb repartiment de punts, es tracta dels cursos 2016-17 amb Ramon Calderé a la banqueta i la 2021-22 amb Albert Carbó com a tècnic