Reacció de fe i coratge (UE Sant Andreu 1-2 UE OLOT)

L’Olot es sobreposa a un gol matiner d’Azparren i liquida el Sant Andreu en la recta final del matx. Germán Sánchez, novament amb el cap, i un oportú Robert Simón, ja en temps de descompte, encarrilen una victòria més que valuosa pels garrotxins, que surten del sotrac de 4 partits sense guanyar i es col·loquen amb 39 punts, cremant una altra etapa cap a la salvació.

Un triomf de seny i rauxa. Seny en la primera meitat, tot i una embranzida molt forta dels homes entrenats per Rodri. En el primer quart d’hora, Musa, Coro i Héctor han vorejat l’àrea dels locals, que somiaven amb una victòria per a l’esperança. Ha avisat Bruno amb un xut ben aturat per Wilfred, abans que el Sant Andreu encetés el seu compte golejador. Acció calcada al segon gol del Nàstic a l’Estadi; servei de córner, pentinada i Azparren que l’empeny a plaer al segon pal (23′). A partir d’aquí, els andreuencs s’han crescut i han intentat ampliar el marcador amb lluita i caràcter, però l’Olot ha temporitzat el joc i ha calmat el ritme, sabedor que a la segona part tindria les seves opcions per empatar… o fins i tot guanyar!

L’inici de la represa ha estat marcat per les interrupcions; Carroza s’ha lesionat a les cervicals en una caiguda fortuïta amb Musa i ha hagut de ser substituït (també havia marxat lesionat Víctor a les primeres de canvi) i aquesta manca de continuïtat no ha beneficiat gens als garrotxins. Calia moure la banqueta per buscar un revulsiu i aquí és on han emergit Trujillo i Robert, els dos fitxatges d’hivern en la parcel·la ofensiva. El mallorquí, que s’ha hagut de retirar per una punxada a la cuixa, s’ha topat amb el pal en una jugada a boca de canó i s’ha mostrat vertical i batallador. Els últims 20 minuts han estat un monòleg atacant dels nostres jugadors, que s’han llançat a buscar la igualada amb bones combinacions i xuts perillosos de Coro i Calavera. Aquestes aproximacions han estat el preludi del gol de l’empat; rematada impecable de Germán (sí, una altra) a servei de cantonada (79′), tornant a treure rèdit de l’estratègia. Quedaven més de 10 minuts i la UEO no es volia aturar aquí, va aparèixer la rauxa i la victòria era possible. I tant que ho era, i s’ha convertit en realitat amb la irrupció de Robert Simón, que ha aparegut fantàsticament al segon pal després d’una bona incursió de Musa (90′). El badaloní, providencial, ha posat la punta de la bota per decantar la balança i fer esclatar el deliri entre l’afició visitant. Tard, de forma agònica i amb remuntada, però els tres punts han volat cap a la Garrotxa després de 4 jornades de sequera. Una empenta més cap a la fita de la salvació, ja que hores d’ara l’Olot  és 11è amb 39 punts i diumenge que ve (16:30) rebrà un rival directe, l’Hospitalet, que està dos punts per sobre. Després d’assaltar el Narcís Sala, volem compartir una nova alegria amb la nostra gran afició.

Germán, el defensa golejador. El central andalús està demostrant que és un especialista a pilota aturada, accions en les quals s’incorpora de meravella i remata magníficament bé amb el cap entrant amb autoritat al primer pal. De fet, és una dada poc habitual però Germán, un defensa central, es converteix en el segon màxim realitzador de la plantilla amb 4 dianes.

Robert, decisiu i revulsiu. Ha estat el gran heroi del matí, el protagonista del triomf. El jugador cedit pel Llagostera ha entrat al camp per Canelada al minut 70 i ha estat un corcó per la banda dreta de l’atac amb la seva mobilitat i velocitat. I com no, ha culminat la gesta amb una aparició d’oportunisme al segon pal, superant Morales per terra i clavant el 1-2 quan ja entràvem en temps afegit.

FITXA TÈCNICA

UE Sant Andreu: Morales, Carroza (Martí Tapia, 60′), Jilmar, Viale, Azparren, Ibón, Bruno, Xavi Jiménez, Manteca (Felipe, 70′), Víctor (Ton Alcover, 19′) i Rubén Martínez.

UE Olot: Wilfred, Calavera, Canelada (Robert, 70′), Germán, Rojas, Abel (c), Carlos Martínez (Trujillo, 67 (Sana, 94′)), Héctor Simón, Uri Santos, Musa i Coro.

Gols: 1-0, Azparren (23′), 1-1 Germán (79′), 1-2, Robert (90′)

Àrbitre: Artacho Cobo. Ha amonestat Carroza, Ibón i Rubén Martínez (Sant Andreu) i Germán i Abel (Olot).

Incidències: partit corresponent a la Jornada 29 del campionat de lliga del Grup 3 de Segona B amb la presència d’uns 1.200 espectadors al Narcís Sala, entre ells una vintena d’aficionats en representació de la UEO.