Alçant la veu (UE OLOT 2-0 CF Badalona)

La Unió Esportiva Olot surt del descens directe amb un triomf ben elaborat davant del CF Badalona. Segona victòria consecutiva amb dianes de Marc Cosme, que debutava a l’Estadi contra el seu ex-equip, i d’Albert Blázquez, que ha celebrat l’aniversari allargant el seu idil·li amb el gol. Els de Raúl Garrido, en moment dolç de joc i d’autoestima, s’acosten a dos punts de la salvació abans de visitar el camp del Deportivo Aragón. 

Tothom era conscient que els tres punts d’avui prenien una magnitud considerable. Primer, per involucrar el Badalona i d’altres equips en la lluita. Segon, per seguir retallant punts respecte la permanència. I tercer, per mantenir intacte l’estat d’ànim i la moral dels nostres jugadors després del triomf a Sabadell. Tothom ho sabia i tothom ha donat el cent per cent per sortir amb una alegria, també l’afició, que s’hi ha deixat la gola quan pintaven bastos. Una primera part força igualada amb més sensació de perill de la UEO, que ha començat amb tota l’artilleria (Cosme, Toril i Marc Mas). Un córner directe d’Héctor, rebutjat de punys per Morales, ha estat la jugada més destacada abans del primer gol. El gol de l’ex, com no, de Marc Cosme, que ha mostrat el seu poderós joc aeri a centrada mil·limètrica de Blázquez (31′). El valencià s’estrenava a casa de la millor manera amb una carta de presentació de les seves característiques. Els de Manolo González s’han apropat amb comptagotes a l’àrea de Ginard, només en un parell de faltes laterals que no han trobat destinatari. Temps de descans amb un Olot pràctic i efectiu que sabia plenament tot el que s’hi jugava.

La segona meitat ha arrencat amb un cop de cap de Jose Martínez al primer pal, desviat per poc. Amb una plantilla molt tocada per les lesions, el Badalona ha mogut fitxa amb les entrades de Marcel (ex-Olot) i Kevin. El domini i la percepció de superioritat era dels olotins, que pispaven les boles dividides i oferien ben poques esquerdes a la rereguarda. Cosme, després d’un gran desgast físic, ha estat rellevat per Alfredo, protagonista en l’acció del segon. El jove olotí ha creuat tot el camp en una jugada plena de velocitat i desequilibri per assistir Marc Mas. El selvatà, molt atent, ha fet la passada endarrere veient la incorporació de Blázquez, que ha controlat i ha afusellat a la xarxa (81′). Un gol calcat al del besaluenc a la Nova Creu Alta i amb doble celebració, ja que avui complia 26 anys. En els últims minuts, els badalonins han buscat retallar la renda amb un joc molt directe però se’ls ha notat amb poca frescor d’idees ofensives. Una victòria imprescindible, la segona seguida, per continuar l’escalada cap a la permanència. De fet, aquesta setmana l’Olot dormirà fora del descens directe després d’un munt de jornades. Una salvació que ara es situa a dos punts, amb molts més rivals implicats en la guerra. Un altre salt endavant dels de Raúl Garrido i Kevin Martínez, peces clau per entendre el canvi de xip. I diumenge, a Saragossa, ens desplacem al camp del Deportivo Aragón, últim classificat. Zero confiances i zero relaxació, queda un llarg camí per recórrer. Aquest Olot no vol parar, aquest Olot és de SEGONA B amb majúscules!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Carles Mas, Masó, Barnils, Marc Cosme (Alfredo, 76′), Blázquez, Héctor, Marc Mas (Roger Vidal, 83′), Guzmán i Toril (Pedro, 67′). 

CF Badalona: Morales (c), Joel (Kevin, 58′), Álvaro Vega, Robusté, Moyano, Maestre, Albarrán (Toni Lao, 79′), Robert, Enri (Marcel, 58′), Rubén i Néstor.

Gols: 1-0, Marc Cosme (30′), 2-0, Blázquez (81′).

Àrbitre: Mateu Busquets Ferrer. Ha amonestat Jose, Toril i Héctor (UEO) i Joel, Maestre i Serramitja (BDN).

Incidències: partit corresponent a la jornada 22 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.084 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia han sortit els jugadors del futbol integratiu del club (benjamí i aleví) que anteriorment pertanyien a l’Atlètic Olot. 

Fotos: Isaac Planella-UE Olot

 

 

Leave a Reply