Manual de supervivència (Atlético Saguntino 1-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot surt amb vida de Morvedre tot i l’empenta física de l’Atlético Saguntino i la hostilitat del públic local. Roger Barnils, amb un cacau espectacular des de la distància, ha posat per davant els de Raúl Garrido, que s’han quedat amb deu homes per expulsió de Bigas i no han pogut evitar la diana d’oportunisme de Nuha. Un bon punt fora de casa que ens permet arribar a la trentena i mantenir a ratlla la zona de descens abans de rebre l’Ontinyent a l’Estadi.

Sabíem que Sagunt seria una plaça difícil; primerament pel tipus de camp que era (superfície de gespa artificial força desgastada i de dimensions reduïdes) i també pel tipus d’equip que ens enfrontàvem (joc directe, disputes i pilota aturada). Calia posar-se el mono de treball, mastegar sorra i resistir a l’allau aeri de l’Atlético Saguntino. La primera meitat ha estat força igualada, amb un Olot que buscava generar perill amb les caigudes a banda d’Uri Santos i Marc Mas, atents a les descàrregues de Cosme com a referència. Els de David Gutiérrez s’han animat en els últims minuts del primer temps amb dues bones ocasions; Ginard ha posat una mà decisiva per avortar el tir de Maldo i just després, Esteve també ha topat amb el cos del mallorquí. Marc Mas també ho ha intentat amb un xut des de molt lluny, però no ha pogut sorprendre a Lluna. Tot plegat, enmig d’un ambient hostil i certament un xic desagradable cap als nostres jugadors i tècnics, escridassats de forma barroera i crispada a cada jugada sense cap mena de justificació.

Foto: Pepa Conesa

La segona meitat ha començat com havia acabat la primera, amb l’embranzida dels locals, que han trobat en Esteve el seu home més destacat. El davanter ha obligat a intervenir de nou a Xavi Ginard, que avui ha tingut molta feina per terra, mar i sobretot aire. Però de cop i volta, el partit ha donat un gir inesperat amb el gol de Roger Barnils (56′). Gol no, golàs que s’ha inventat el de Seva amb una canonada des de trenta metres que ni Lluna ha vist passar. L’Olot havia fet el més difícil, avançar-se en un escenari tremendament dificultós. Calia resistir, calia lluitar i calia donar un sobreesforç per quedar-nos amb el botí més valuós. Gutiérrez ha posat tota la carn a la graella amb Adrià Granell i Nuha i s’ha beneficiat de l’expulsió de Bigas, que ha vist dues targetes grogues en pràcticament un quart d’hora i se n’ha anat al carrer. Ara sí que calia una gesta heroica per marxar de Morvedre amb els tres punts al sarró. Amb més de vint minuts per endavant, els saguntins s’han crescut i han assetjat l’àrea de Ginard, molt segur en totes les sortides. Nuha ha avisat amb un xut molt perillós que ha executat de forma defectuosa… Però a la segona ja no ha perdonat. Tir mossegat dins l’àrea i l’espigat davanter que posa la punta de la bota per desviar la trajectòria i anotar l’empat (85′). Fins al final, patiment, pilotes penjades i serenitat de la defensa olotina per assegurar un punt que, vist el que s’ha vist, no era pas un premi menor. Fins i tot hem disposat d’una opció a la contra, a les botes de Toril, que ha marxat als núvols. Cinc minuts d’afegit que hem sabut gestionar amb ofici i veterania per amarrar un empat davant d’un rival que lluita pel play-off d’ascens. Hores d’ara, ens situem amb 30 punts, igualats amb la plaça de promoció i un per sobre del descens. Un tresor que cal donar-li més valor amb la visita de l’Ontinyent, el proper diumenge a les 12h a l’Estadi Municipal. Serà llarg i serà dur, però aquest equip ha tornat a demostrar que no s’arruga per res del món. Sagunt… i punt! Cap a casa!

FITXA TÊCNICA

Atlético Saguntino: Lluna, Felip (Javi Boix, 82), Escudero, Miguel Marín, Öscar López, Kata, Gilabert (Granell, 62′), Jorge Julià, Esteve, Lois i Maldo (Nuha, 62′).

UE OLOT: Ginard, Bigas, Jose (c), Carles Mas, Masó, Barnils, Héctor, Roger, Marc Mas (Alfredo, 86′), Marc Cosme (Toril, 75′) i Uri (Micaló, 68′).

Gols: 0-1, Barnils (56′), 1-1, Nuha (86′).

Ârbitre: Sebastián Ripoll Solano. Ha amonestat Esteve, Nuha i Lois (Saguntino) i Ginard, Uri Santos, Marc Mas i ha expulsat a Bigas per dues TG.

Incidències: partit corresponent a la jornada 27 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’un miler d’espectadors al Nou Camp de Morvedre de Sagunt.

Leave a Reply