Que no sigui flor d’un dia

La Unió Esportiva Olot vol allargar la tendència iniciada a Elda amb el primer triomf a casa davant un Huracán que es troba a la meitat de la taula. Els valencians van ser el convidat de pedra en aquell duel de fa pocs mesos al Municipal que va significar la salvació a Segona B. 

Si la categoria es guia tan per ratxes o dinàmiques com diuen els experts, esperem que els garrotxins n’hagin encetat una de positiva amb la victòria treballada al camp de l’Eldenc. Un punt d’inflexió i una alenada d’aire fresc en l’estat d’ànim d’un vestidor que mai ha deixat de confiar en les seves possibilitats. S’estaven fent les coses bé, tocant, creant i arribant, però faltava l’eficàcia i la solidesa defensiva que l’Olot va trobar al Pepico Amat. Ara, el proper repte és treure els primers tres punts de l’Estadi Municipal (diumenge, 17h) després de dues ensopegades, la derrota contra l’Espanyol B (0-1) i el dolorós empat contra el Mallorca B (1-1). Caldrà que altres davanters com Uri, Coro o Enric vegin porteria ja que de moment és Carlos Martínez qui està acaparant el pes golejador (3 gols). Arnau Sala no podrà comptar amb Albert Canal, que té una ruptura gairebé completa del lligament lateral intern del genoll dret i estarà entre 6 i 8 setmanes de baixa.

El rival no és pas un desconegut, l’Huracán de València, un equip sempre rocós, agressiu, físic i intens que està situat al bell mig de la classificació amb dues victòries en cinc partits i un punt més que els olotins. El conjunt dirigit per Émer Esteve ve de perdre a casa contra el Lleida (0-2), però disposa de jugadors ofensius molt perillosos com Tariq, Luismi Loro o David Agudo, a més d’homes contrastats al mig del camp com San Julián o Jesús Rubio. En poc més de tres anys de vida, l’Huracán ja s’ha consolidat com el tercer equip valencià amb més massa social gràcies als més de 1.900 abonats.

Els pocs precedents que hi ha entre els dos conjunts són favorables als catalans. Les estadístiques diuen que els valencians no han puntuat mai a la Garrotxa, si bé només l’han visitat en dues ocasions, totes dues el curs passat. La primera va ser en una eliminatòria de Copa del Rei on l’Olot va remuntar en la recta final (3-2) i el segon cop, molt més agònic, va significar la salvació matemàtica dels olotins a Segona B (3-2), també amb remuntada gràcies a dos gols de penal de Carlos Martínez.

Convocatòria: Per confirmar. 

Baixes: Albert Canal (lesionat)

Foto: Pere Pons, ara al Girona CF, lluitant contra un jugador de l’Huracán en el darrer partit del curs passat. // NacioDigital.cat

Leave a Reply