La manca de punteria passa factura (Olot 0-2 Hércules)

Un Olot valent i agressiu es torna a topar amb els pals i encaixa una nova derrota tot i dominar en moltes fases del partit. L’Hércules, un rival de renom, aprofita una jugada enrevessada i un refús desafortunat de Wilfred per emportar-se els tres punts de la Garrotxa sense fer res de l’altre món.  

No hi ha manera. La UEO ha patit el súmmum de la mala sort ja que després de fer una primera part esplèndida en la faceta de creació i producció, ha tornat a pecar de poca resolució en la materialització, un handicap per desgràcia massa freqüent. Argi, amb una centrada enverinada, i Carlos han enviat dos xuts a la fusta en un primer temps clarament controlat pel conjunt local, a excepció dels primers minuts, on els alacantins han imposat un ritme més alt de pilota. Amb la novetat tàctica del 3-5-2, els de casa han generat perill sobretot amb les associacions de Coro i Uri, els dos futbolistes més actius. Però com que tot se’ns gira en contra, just abans del descans s’ha avançat l’Hércules, un contrincant de molta entitat. Una jugada entre rebots dins l’àrea, que els defenses no han encertat en refusar, ha acabat amb la pilota als peus de Fernando que en posició dubtosa ha finalitzat a plaer (43′). Un gol psicològic abans d’anar cap als vestidors, i més tenint en compte les oportunitats generades per uns i altres.

Arnau Sala ha mogut la banqueta en la segona meitat amb les entrades d’Abel i Musa, que ha estat especialment incisiu per la banda esquerra amb internades molt profundes. Els alacantins, però, han tornat a penalitzar el mínim detall; pilota per Wilfred que rebutja de forma desafortunada amb el peu i queda morta a fora l’àrea per un oportú Casares, que ha anotat el segon gol visitant (60′). Era l’hora de tirar d’orgull i de coratge, i els nostres jugadors ho han fet. També ha entrat Enric per acabar jugant amb quatre davanters i un setge total a la porteria de Chema, que ha realitzat bones parades. L’encert, però, ha tornat a brillar per la seva absència tot i la insistència, i l’Olot ni tan sols ha pogut retallar diferències. Molt d’esforç per marxar sense cap tipus de recompensa, tal i com admetia el tècnic visitant “Pacheta”, reconeixent el gran partit dels olotins. El proper partit serà dissabte (18h) al camp del València Mestalla, una nova oportunitat per redreçar el rumb i ressorgir de la zona de descens on hem quedat encallats.

Novetat tàctica: l’entrenador bagenc ha decidit apostar per un canvi de sistema (3-5-2), amb els carrilers més profunds i generar més superioritat al centre del camp. La novetat ha sortit bastant bé, sobretot en el primer temps on l’Olot ha imposat el seu estil i ha generat joc per dins, i en la segona part, més moviments per fora amb la irrupció de Musa i l’encaix dels quatre puntes.

La millor entrada: la visita d’un adversari de prestigi i l’ex-Primera Divisió com l’Hércules d’Alacant ha atret a molts espectadors, la qual cosa ha propiciat que es veiés la millor xifra d’assistència del curs amb 1.649 persones. La grada ha animat en tot moment i ha donat suport incondicional a l’equip tot i que el resultat no ha acompanyat.

Homenatge a Alfredo Parés: abans de començar el matx, Alfredo Parés, ex-jugador de l’Olot i de l’Hércules dels anys setanta, ha fet el servei d’honor des del centre del camp. Un dels extrems més emblemàtics de la nostra història, que avui s’ha retrobat amb el seu antic club i també ha rebut una càlida ovació del públic.

FITXA TÈCNICA

Olot: Wilfred, Argi (Enric, 68′), Canal, Germán (Abel, 58′), Rojas (c), Sergio Maestre, Carlos Martínez, Óscar Sielva, Uri, David López (Musa, 58′) i Coro.

Hércules: Chema (c), Rafa, Álex, Atienza, Fran, Pedro (Miñano, 77′), Chechu, Carlos, Fernando (Tabala, 88′), Casares (Aitor, 68′) i Juanma.

Àrbitre: Óscar Herrero Arenas. Ha amonestat Maestre, Rojas i Uri (Olot) i Carlos (Hércules).

Gols: 0-1, Fernando (43′), 0-2, Casares (60′)

Incidències: catorzena jornada de lliga del Grup 3 de Segona B amb la presència de 1.649 espectadors. Els alumnes de l’escola Cor de Maria han presentat el seu pla d’emprenadoria per millorar l’ambient en els recintes esportius i l’ex-jugador Alfredo Parés ha realitzat el servei d’honor.

Foto: Uri Santos, intentant connectar amb el cap una centrada. // Martí Albesa-UE Olot

 

Leave a Reply