Martí Gratacós: “Per mi és un gran honor, ja sóc de l’Olot per sempre”

Coincidint amb el 93è aniversari del club, després del partit contra l’Alcoià es celebrarà un dinar amb els jugadors que han disputat més partits al llarg de la història de la Unió Esportiva Olot. Martí Gratacós, migcampista dels anys setanta i vuitanta, és el primer del rànquing  i es mostra ben orgullós d’aquesta distinció.

Aquest acte està organitzat per l’Associació d’Exjugadors de l’Olot, encapçalada per Pep Solés, i comptarà amb la presència de Marti Gratacòs, Abel Solé, Jordi Prat, Pep Solés, Joanma Fernández, Alex Terma, Jordi Danés, Jordi Freixa, Xevi Berga, Jep Camós, Pere Pla, Tomàs Melero, Albert Barnadas, Roger Vidal, Samu Barranco, Joan Luque, Jaume Pagès, com a convidats Xevi Fabregó, Eudald Capdevila i també el president actual, Joan Agustí i tota la junta directiva.

Martí Gratacós, migcampista de contenció, és el futbolista que ha jugat més partits a la UEO, el més fidel al color vermell de la nostra samarreta. En total, 419 enfrontaments en les 13 temporades que va estar al club (1973-74/1985-86). És per això que avui l’entrevistem arran d’aquesta important efemèride i just abans d’un merescut homenatge a l’Estadi.

Què representa per a vostè ser el primer de la llista?

Per mi és una gran satisfacció, estic molt content, És un gran honor poder haver jugat fins a 13 temporades a l’Olot, estic molt feliç i actualment continuo sent soci i venint a veure els partits de tant en tant. Ja sóc de l’Olot per sempre.

Quins records li venen al cap d’aquella època?

Després de tantes temporades jugant en el mateix equip et trobes amb ascensos i descensos, amb bons i mals moments. La curiositat és que vaig començar a Regional Preferent (1973-74) i quan vaig plegar estàvem a la mateixa categoria. Esportivament, la fita més rellevant va ser quan vam assolir el campionat de Tercera Divisió (1982-83). Teníem una plantilla extraordinària, una barreja de gent més veterana i joves que pujaven amb força. Eren jugadors molt competitius que després van saltar a categories superiors. L’últim partit del campionat va ser contra el Lloret (1-0) i vaig tenir la sort de marcar el gol decisiu, jo que no en feia mai cap! Va ser un colofó fantàstic a una temporada espectacular.

Què suposa l’Olot per a Martí Gratacós?

La meitat de la meva vida esportiva l’he fet a Olot. Venia del Palafrugell i cedit pel Girona, i em vaig quedar aquí fins als 33 anys. Es pot dir que la millor etapa la vaig viure aquí a la Garrotxa. Vaig gaudir molt, guardo molts bons records i vaig deixar un piló de companys i amics que sempre saludo quan torno a venir. El factor humà és molt important, l’amistat és el millor que m’enduc.

Tornant a l’actualitat, com veu el futbol d’avui en dia?

Actualment l’Olot està en una categoria fantàstica, i tinc excompanys amb Àlex Terma dins el club. Abans també venia molta gent a veure’ns, això no ha canviat, l’afició segueix fent patxoca. Abans les grades eren plenes, donàvem un gran espectacle. Ara mateix, la Segona B és una categoria difícil amb equips força importants. A mi m’agrada venir al camp perquè sempre hi veig molt d’ambient i això em transporta a temps passats.

*Part d’aquesta entrevista es publicarà en el fullet de l’Olot-Alcoià que repartim cada diumenge de partit al camp. 

Leave a Reply