Tornem-hi?

Tret de sortida de la segona volta amb un Olot que ha d’aprofitar la inèrcia positiva per enllaçar la segona victòria seguida i catapultar-se cap a una zona més tranquil·la. Un altre cop a les 12 del migdia, ens visita un Cornellà en hores baixes, un club de vides paral·leles amb el conjunt garrotxí que rememorarà el frec a frec apassionant de fa dos anys a 3a Divisió. 

L’any nou va arrencar de forma fantàstica amb la victòria contra el Reus. Va ser in-extremis, va ser agònic, va ser èpic, però al cap i a la fi van ser tres punts que van de meravella per enfortir la moral d’un grup que va clarament cap amunt. La línia ascendent (10 punts dels últims 15) ja és una realitat, però ara el repte és encadenar dos triomfs consecutius per acabar d’espantar qualsevol fantasma respecte el descens. Arriba a la Garrotxa una UE Cornellà en plena crisi de resultats, aspecte que el fa doblement perillós. Nou partits sense guanyar, amb una última golejada al Camp d’Esports de Lleida (5-1), han enfonsat als de Jordi Roger a les últimes posicions (18è amb 18 punts). Per tant, es tracta d’una magnífica oportunitat per deixar-los tocats i obrir una escletxa notable envers els últims classificats. Rodri recupera Canal i Maestre després de la sanció per ampliar el ventall de recursos en la defensa i el centre del camp. Diumenge a les 12 del migdia, es reedita un duel entre dos equips amb trajectòries similars en els últims anys i una pugna pel liderat de 3a Divisió de fa dos cursos, juntament amb l’Europa, que ja ha quedat per la posteritat. Aleshores, una diana al límit de la botzina de Raúl Rodríguez va decantar el partit, i de passada el campionat de lliga, pel conjunt aleshores dirigit per Julio Bañuelos (3-2). Un partit vibrant amb protagonisme golejador per Uri Santos  i Enric Gallego, ara a la UEO, abans les files del conjunt verd.

La prèvia de Rodri: “El Cornellà no ha aconseguit bons resultats últimament però no ha tingut sort, es mereixen millors resultats. Serà un rival duríssim, no està fent les coses tan malament, té un joc vistós i atractiu. És un equip ràpid, dinàmica, que es desplega molt bé a la contra i defensivament està ben ordenat. Guanyar significaria creure més en tot allò que fem, de res serveix mirar l’anterior resultat. Els punts que fem en aquest inici de la segona volta ara ens marcaran el futur i el desenvolupament campionat”.

Precedents: tenim pocs duels històrics amb el Cornellà a l’Estadi, ja que és un club relativament nou (1951) i que fins a finals dels anys noranta no va jugar a 3a Divisió. En total, cinc partits a la Garrotxa amb un balanç de 3 victòries locals i 2 de visitants. Es van trobar per primer cop a Preferent (1977-78), més endavant a 1a Catalana (1996-97 i 1997-98) i finalment a 3a Divisió (201-12 i 2012-13). Per tant, aquest serà el primer partit a Segona B entre la UEO i el Cornellà al Municipal d’Olot. En el primer partit de lliga van empatar sense gols al Baix Llobregat (0-0).

 

Convocatòria: per confirmar.

Baixes: cap.

 

Foto: Jordi Roca, controlant una pilota, en l’Olot-Cornellà de fa dos cursos a 3a Divisió. // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply