Amb el vent de favor (UE OLOT 2-1 Saragossa B)

L’Olot torna a capgirar un marcador advers i enllaça per primer cop dues victòries consecutives davant un Saragossa B molt combatiu. Partidàs de David López, que ha assistit a Coro i ha anotat el segon gol amb una gran vaselina. Amb 31 punts, ens allunyem cada vegada més del descens en una matinal on s’han presentat oficialment els nous vestidors. 

Avui a l’Estadi topaven dues ratxes. La ratxa positiva que travessava la UEO i les ratxes de vent que bufaven amb força a tot el territori. A més, el Saragossa B arribava amb urgències i amb la necessitat de sumar com fos, i això s’ha posat de manifest sobre el terreny de joc. Primera part poc vistosa, amb possessions llargues i arribades tímides a les àrees. Han tingut el control els de Cesar Lainez, tot i que en moltes fases ha estat infructuós. Precisament els aragonesos s’han avançat amb una bona incursió per la banda dreta de l’atac que Kilian Grant, l’ex-davanter de l’Olot, ha empès a la xarxa arribant al segon pal (30′). Una garrotada que ha fet despertar l’Olot que, veient la defensa avançada dels visitants, no ha dubtat en buscar un joc més directe amb pilotes a l’espai. En una d’aquestes, David López ha habilitat Coro que ha definit amb un tir creuat davant la sortida de Víctor (41′). Gol psicològic, just al límit del descans, que ha tornat a engrescar l’afició, animant tot i el fort que vent que no deixava de fer la guitza. Per cert, el jove Jordi Calavera, cedit pel Nàstic, s’ha estrenat amb nota al lateral dret demostrant la seva vocació ofensiva.

A la represa, els homes de Rodri han sortit mentalitzats i conscienciats per buscar el gol de la victòria i culminar una altra remuntada. I malgrat que el filial del Saragossa no ha donat el braç a tòrcer, els garrotxins han pogut aixecar el resultat gràcies a un bon contraatac; Héctor Simon rep en zona de mitjos, veu la desmarcada de David López i li envia un desplaçament precís, que López controla i transforma en una magnífica vaselina per superar el porter (53′). Era molt aviat i quedava molt de temps, un temps que els olotins s’han limitat a estar ben posats al darrere, a saber patir i sortir amb velocitat quan recuperaven la pilota. El Saragossa B dominava i buscava l’empat, però ha generat ben poca sensació de perill, a excepció d’alguna centrada enverinada i sobretot, d’un xut rebotat en temps de descompte que ha picat al travesser. Però ara la sort també està de cara de l’Olot, que tot i el vent i l’embranzida del rival, s’ha quedat amb uns tres punts vitals. Ara ja en són 31 els punts aconseguits, situats a la 10a posició i a 4 punts de la promoció d’ascens abans dels partits de la tarda, mentre que el descens directe s’allunya a 7 punts.

17 dels últims 24 punts. L’espectacular dinàmica actual de l’equip, transformada en números, és de 5 victòries, 2 empats i 1 derrota, uns registres de play-off. A més, l’Olot encadena 4 partits sense perdre i ha guanyat en 3 de les 4 sortides amb Rodri a la banqueta. La propera, per cert, serà al camp del Mallorca B el proper diumenge 1 de febrer a les 12 del migdia.

Els nous vestidors, inaugurats. Un altre dels al·licients de la matinal era l’acte institucional d’inauguració dels nous vestidors. El president del club, Joan Agustí, s’ha mostrat contundent amb la realitat actual: “Les instal·lacions de futbol a Olot han quedat endarrere, l’Estadi és precari i pateix molt. M’agradaria que aquesta fos la primera pedra per una remodelació total d’aquest Estadi. Demano el suport de les institucions”. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, s’ha expressat en aquesta línia: “Tenim el compromís i l’objectiu de remodelar les instal·lacions de l’Estadi Municipal i del Morrot en els propers anys”, recalcant que la UEO és un “projecte social que fa molt  feliç a la ciutat d’Olot”.

 

FITXA TÈCNICA

Olot: Wilfred, Calavera, Canelada, Germán, Rojas, Abel (c), Carlos Martínez, Hèctor, Òscar Sielva, David López (Musa, 83′) i Coro (Èric, 91).

Saragossa B: Víctor, Messeguer (c) (Pablo, 79′), Lasure, Vales, Gil, Goni, Lafita (Orti, 67′), Carlos Javier, Kilian, Diego Suárez (Jaime, 57′) i Pombo.

Gols: 0-1, Kilian (30′), 1-1, Coro (41′), 2-1, David López (53′)

Àrbitre: Fernando Navarro Collados. Ha amonestat Carlos Javier, Suárez i Pombo del Saragossa B.

Incidències: partit corresponent a la Jornada 22 de lliga del campionat de Segona B amb la presència de 1.426 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Prèviament hi hagut la inauguració dels nous vestidors ubicats just darrere la tribuna.

 

Foto: David Corominas, just en el moment de marcar el gol de l’empat. // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply