Un càstig massa dur (UE OLOT 0-2 Olímpic)

Tot i ser el gran dominador del partit, l’Olot s’ha vist superat per l’Olímpic de Xàtiva, que rendibilitzat al màxim dues accions aïllades. Els gols de Cortell i Valiente, ja en temps afegit, han sentenciat els garrotxins, que avui no han tingut el dia en fase ofensiva però han merescut més premi. Tot i la relliscada inesperada, els de Rodri mantenen un coixí de 8 punts respecte la zona de descens directe.

Ningú va dir que fos fàcil. Sona a tòpic però és la veritat, cada partit és un món i cada equip té els seus arguments per fer mal al rival. El d’avui no ha estat pas massa diferent dels enfrontaments de les últimes setmanes a casa, amb un Olot amo i senyor del joc, associant-se en zona de mitjos i buscant la profunditat amb els laterals per fora i els interiors per dins. Aquest cop, però, el bon treball defensiu de l’Olímpic, una autèntica teranyina, ha dificultat la nostra creació i ha fet minvar el número d’ocasions de gol. A la primera part, les opcions més clares han estat dos xuts de Canelada i Carlos i sobretot una rematada de cap d’Uri Santos, que ha fet intervenir Rangel. A l’altra banda, els visitants han arribat amb ben poc perill a la porteria de Wilfred, a excepció de dos o tres fogonades a l’inici del matx. És més, fins i tot perdien temps buscant un empat que ja els hi anava força bé.

A la represa, la UEO ha seguit amb el mateix full de ruta i amb la voluntat de perforar la xarxa contrària el més aviat possible. Una centrada enverinada de Calavera i una bona acció de Coro, que ha deixat la passada de la mort a Carlos, han estat els primers avisos olotins. Rodri ha posat més artilleria ofensiva amb l’entrada de Trujillo, que n’ha tinguda una de clara, i Robert Simón, que ha gaudit dels primers minuts a l’Estadi Municipal. Però parlant de tòpics, quan perdones ho acabes pagant; en una jugada desafortunada de Germán, que ha refusat als peus d’un davanter de l’Olímpic, s’ha cuinat el 0-1, executat plàcidament per Cortell (76′). Encara quedava un quart d’hora i els de casa no estaven disposats a llençar la tovallola. I el killer Carlos Martínez ha tingut l’empat a les seves botes, amb una doble rematada a boca de canó que ha fet lluir un inspirat Rangel. Avui no era el dia i el punt de mira estava desviat, i per acabar-ho d’adobar, Valiente, amb una gran maniobra dins l’àrea, ha clavat el 0-2 definitiu. Un accident puntual enmig de la dinàmica positiva, una derrota que no ha d’alterar l’estat d’ànim d’uns jugadors plenament implicats en la causa i sobradament capacitats per tirar-ho endavant. Diumenge que ve, a partir de les 12, visitem el camp de l’Elx Il·licità i intentarem revertir la situació després d’aquestes dues desfetes seguides. A la classificació, l’Olot ara és 11è amb 35 punts i conserva un marge de 8 punts respecte les posicions de descens directe. A seguir lluitant i a omplir la pica per la permanència, que això és molt llarg i ben aviat tornarem a somriure.

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Calavera, Canelada (Robert, 81′), Germán, Rojas, Abel (c), Carlos, Héctor, Uri (Trujillo, 71′), Óscar Sielva (Musa, 61′) i Coro.

Olímpic: Rangel, Revert, Belda, Alcázar, Mendoza (c), Valiente, Cortell (Samu, 81′), Acosta, Dani Gómez (Mario, 83), Diego i Toni Vela (Víctor Ruiz, 66′).

Gols: 0-1, Cortell (76′), 0-2, Valiente (90′)

Àrbitre: Guillermo Cuadra Fernández. Ha amonestat Musa a l’Olot i Rangel, Revert, Mendoza, Valiente i Víctor Ruiz a l’Olímpic.

Incidències: partit corresponent a la Jornada 26 del campionat de lliga del grup 3 de Segona B amb la presència de 1.214 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot.

Leave a Reply