La feu mou muntanyes… i volcans?

Tarda gran, la de demà a la capital de la Garrotxa, amb la visita del Nàstic de Tarragona (16h, Esport3) a un Olot encaparrat en sotmetre el líder i tornar a vèncer després de tres partits. L’afició ha de convertir-se novament en ser el jugador número 12 per fer un saltiró més cap a la permanència. Héctor Simón, expulsat a Elx, és l’única baixa confirmada.

Hi ha partits i partits. Quan jugues contra el primer classificat, que està mostrant una gran autoritat i solvència, no hi ha estadístiques que valguin. Aquí no hi ha classificació, no hi ha números, no hi ha pressupostos, només hi ha 90 minuts i dos equips buscant insistentment la victòria. L’Olot, hores d’ara un conjunt de mitja taula, sap que un triomf contra el líder seria una injecció de moral enorme i per tant, s’agafa el duel amb motivació i concentració màxima. Només són tres punts els que hi ha en joc, però el prestigi i les conseqüències que poden deixar després d’una bona actuació són d’un valor incalculable. Tots sabem que és difícil, que el Nàstic acumula uns registres impressionants (52 punts amb 15 victòries), que acaben de carregar-se el màxim rival (Lleida), que tenen una social que fa patxoca, que van directes per l’ascens que se’ls va escapar el curs passat…  Però són 90 minuts i pot passar de tot. I nosaltres som l’Olot, amb orgull, caràcter, també qualitat, amb esperit volcànic, amb les nostres armes i l’alè fidel de la nostra gent, un actiu indispensable. Partit especial per a Jordi Calavera, cedit pel conjunt tarragoní en el mercat d’hivern, amb ganes de reivindicar-se amb la samarreta de la UEO. En l’apartat merament esportiu, Rodri té l’única absència d’Héctor Simón, que va ser expulsat per dues targetes grogues en el partit contra l’Elx Il·licità. Són tres enfrontaments seguits sense guanyar (2 derrotes i 1 empat) i sense veure porteria, però estem convençuts que Carlos, Coro, Uri (si el seu turmell ho permet) i companyia afinaran la punteria per sorprendre el conjunt grana. Com també sabem que la Grada no ens fallarà i farà costat als jugadors en una tarda amb gran expectació mediàtica, ja que el partit es veurà per tot Catalunya a través de la transmissió d’Esport3.

La prèvia de Rodri: “És un rival atractiu i i il·lusionant, ja que l’Olot porta poc temps a la categoria i ha disputat pocs partits contra equips d’aquesta entitat. Sabem de la dificultat de la Segona B i és complicat marcar gols, però estem tranquils perquè estem generant ocasions. El Nàstic té jugadors molt experimentats i de gran nivell, hem de ser humils, ser conscients de les nostres limitacions i no concedir-los un futbol fàcil. Crec que hem merescut molt més en els últims dos partits, la competició ha estat injusta amb nosaltres. Un dels nostres grans pilars és l’afició i volem que ens segueixin animant, que comprenguin que és una categoria molt difícil i que gaudeixin d’un partit que fa anys ni ens haguéssim imaginat de viure’l”.

Precedents: les dades dels Olot-Nàstic a l’Estadi són força positives per a l’equip de casa. En total, els dos clubs s’han vist les cares en 8 ocasions amb un balanç de 4 victòries locals, 2 empats i 2 triomfs tarragonins, l’últim en la temporada passada i per la mínima (1-2). La resta de precedents són a 3a Divisió i la majoria en els anys 50 i 60. Una informació facilitada per Pep Solés, president de l’Associació d’Exjugadors d’Olot, al qual, per cert, se li retrà un merescut homenatge abans del partit per la seva tasca al capdavant de l’entitat i per la implicació i col·laboració que ha mostrat i que manté actualment amb el nostre club.

Convocatòria: per confirmar

Baixes: Héctor (sanció)

Foto: Coro, controlant la pilota en el partit del curs passat a casa. // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply