Una Denso Cup d’alt nivell (UE OLOT 1-2 JAPÓ sub-23)

La selecció japonesa sub-23 s’ha imposat per la mínima en una tarda entretinguda de futbol internacional a l’Estadi Municipal. Rodri ha repartit minuts entre tots els jugadors, també juvenils, i Trujillo s’ha estrenat com a golejador. Bona entrada de públic amb mig centenars d’espectadors, sobretot nens i nenes que han gaudit d’un bon espectacle.

La Denso Cup ha complert les expectatives entre dos equips que han lluitant per la victòria des del primer minut. El combinat nipó ens ha sorprès agradablement amb detalls de qualitat i un joc ordenat, metòdic i treballat. De fet, ha estat el Japó qui s’ha avançat en el marcador aprofitant una indecisió en defensa. Sawakami, des de la frontal, ha afusellat Gianni, que avui s’estrenava a l’Estadi. Ben aviat, però, l’Olot ha respost gràcies a la connexió Robert-Trujillo; l’extrem ha posat una centrada precisa que el mallorquí s’ha encarregat de transformar en el gol de l’empat. El domini ha estat altern tot i que hi ha hagut poques oportunitats remarcables en aquest primer temps.

A la represa, amb el ball de canvis, els visitants han controlat més el joc i han disposat d’aproximacions més importants. Ja en la recta final, Izumi ha aprofitat una passada de la mort per posar per davant als japonesos. L’Olot, farcit de juvenils com Campos, Xerry, Lluc o Pepu, ho ha provat fins al final, especialment un actiu David López, però el porter Fukushima s’ha mostrat molt segur. Al final, victòria del conjunt asiàtic que ha ofert una gran solvència davant un Olot combatiu i lluitador. La tarda ha estat animada amb la presència d’uns 500 espectadors, molts d’ells escolars, que han gaudit de les activitats i també d’un duel entretingut i que no s’ha decidit fins als darrers minuts. Un banc de proves i experiments per a Rodri, que només té en ment el crucial matx de diumenge al matí a Sant Andreu.

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Gianni (Àlex Campos, 71′), Calavera (Lluc, 71′), Musa (Canelada, 45′), Germán (Rojas, 62′), Argi, Abel (c) (Sana, 45′), Trujillo (Pepu, 71′), Héctor, Uri (Carlos, 62′), Robert (Xerry, 71′) i Coro (David López, 75′).

Japó sub-23: Fukushima (c), Muroya, Yamakoshi, Arai, Okuyama, Kimoto, Matsushita, Hachikubo, Hasegawa i Sawakami. També van jugat Nakamura, Izumi i Goya.

Gols: 0-1, Sawakami (4′), 1-1, Trujillo (7′), 1-2, Izumi (81′)

Àrbitre: Óscar Sauleda Torrent. Ha amonestat Abel Solé (Olot) i Arai (Japó)

Incidències: partit amistós corresponent a la Denso Cup amb la presència d’uns 500 espectadors a les grades de l’Estadi Municipal d’Olot. Hi han assistit representants de l’ambaixada japonesa a Catalunya i també alguns dirigents de Denso, l’empresa organitzadora del torneig.

Foto: Robert Simón, davant un jugador nipó. // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply