Mancats d’encert (Hércules 2-0 UE OLOT)

L’Olot no es deixa intimidar al Rico Pérez però ha d’anar a remolc per culpa d’un gran cacau inicial de Rafita. A la represa, el matx s’ha obert i Portillo, de cap, ha tornat a colpejar per l’Hércules. Els olotins, valents i intensos, han remenat la pilota amb fluidesa però no han trobat l’efectivitat d’altres dies. Ara, caldrà guanyar el Mestalla per assegurar definitivament la permanència i afrontar l’esprint final amb més comoditat.

Visitavem l’estadi més espectacular de la categoria i un dels rivals amb més potencial, aspectes que els de casa han fet valdre des del minut zero. Els de Manolo Herrero tenien l’oportunitat de consolidar-se en la zona de play-off i han sortit trepitjant fort des de bon principi. Molt control però poca profunditat, malgrat que han s’ha avançat amb un autèntic golàs de Rafita, enganxant-la a sobre-bot des de la frontral (8′). A partir del minut 20, ens hem centrat i hem començat a practicar el joc de combinació habitual. Carlos ho ha intentat amb dos xuts interessants i també Musa, que ha executat una falta molt ajustada al pal dret de la porteria local. Eren els millors minuts de l’Olot, amb possessió i pressió, tot i és cert que a la contra tant Miñano com Portillo també haurien pogut fer el segon de l’Hércules. Just abans del descans, Carlos ha rematat amb el cap als núvols una bona jugada d’estratègia, una acció de pissarra que podria haver canviat el signe del partit.

A la represa, hem sortit amb la mentalitat de buscar la igualada però ens hem topat amb un altre gol psicològic en els primers minuts. Centrada per banda esquerra de l’atac i rematada impecable de Portillo amb el cap arribant al segon pal (57′). Ha fet mal i ha tornat a condemnar la falta d’eficàcia de l’Olot, que ha vorejat l’àrea de Chema però no ha trobat l’instint assassí de cara a porteria. Amb el 2-0, Rodri ha fet entrar Trujillo i Robert buscant sacsejar la davantera, però tampoc han estat encertats tot i desmarcar-se amb criteri. Amb un canvi de sistema, del 4-4-2 al 4-3-3, el mallorquí n’ha tingut una de molt clara que li ha tret Chema amb el peu. El setge olotí ha estat constant i fins al final, posant nerviós al públic del Rico Pérez, però la reacció no ha fet efecte. Una derrota força ajustada i oferint una actuació decent davant un ferm candidat a l’ascens i un senyor equip. Cal passar pàgina, corregir errors i arremangar-se per guanyar el Mestalla a casa i fer un pas definitiu cap a la salvació. Amb 43 punts, cal garantir la tranquil·litat com més abans millor. I tornaran a entrar els gols ben aviat, n’estem convençuts!

FITXA TÈCNICA

Hércules de Alicante CF: Chema, Rafita (Fran González, 67′), Peña (c), Atienza, Alex, Miñano, Chechu (Fernando, 87′), Carlos Lázaro, Portillo, David González (Martins, 75′) i Casares.

UE Olot: Wilfred, Calavera, Canelada, Germán, Canal, Abel (c), Carlos Martínez, Héctor, Uri (Robert, 71′), Musa (Trujillo, 64′) i Óscar Sielva (Sana, 57′)

Gols: 1-0, (Rafita, 8′), 2-0 (Portillo, 57′)

Àrbitre: Jorge Díaz Escudero. Ha amonestat Atienza, Alex i Lázaro (Hércules) i Canelada i Uri (Olot)

Incidències: partit corresponent a la Jornada 33 del campionat de lliga del Grup 3 de Segona B amb la presència de 3.500 espectadors al Jose Rico Pérez. Coïncidint amb la visita de l’Olot, l’Hércules ha fet un homenatge a Alfredo Parés, ex-jugadors dels alacantins i olotins, integrant de la plantilla que va aconseguir l’històric ascens a 1a Divisió en la temporada 1973/74.

Foto: Uri Santos, lluitant una pilota davant un contrari // Carla Cortés-Hércules CF

 

 

 

 

Leave a Reply