Una drecera cap a la calma

La Unió Esportiva Olot afronta una nova revàlida en la seva cursa cap a la permanència. Diumenge al matí (11:30) juga al mític camp de El Collao davant un CD Alcoyano que vol esgotar totes les seves possibilitats de disputar la promoció d’ascens. Rodri els torna a tenir tots a punt per esgarrapar un botí d’Alcoi i agafar el camí més curt en direcció a la fita desitjada.

Hi ha empats que et deixen amb males sensacions i d’altres dels quals en pots sortir ben reforçat. El del València Mestalla va ser un d’aquests últims, amb l’equip assetjant per terra, mar i aire el conjunt visitant i topant-se una vegada i una altra amb el porter, els pals o el punt de mira desviat. L’actitud i les intencions futbolístiques són les adequades i només falta que intangibles com la sort i l’atzar somriguin un Olot que ja fa setmanes està fent mèrits per moltes més coses. Queden 4 jornades i un calendari gens fàcil per als nostres jugadors, començant per la sortida d’aquest diumenge al camp de l’Alcoyano. Una pedra de toc amb la qual la UEO ha de saber competir i treure quelcom positiu per continuar en el seu trajecte cap a la salvació, que segurament estarà en els 47-48 punts, i garantir un marge de seguretat. No ens podem adormir perquè Mallorca B, Eldense i Cornellà també intentaran sortir de la zona delicada i lluitaran cada tres punts com si fossin els últims. Per tant, cap fred i a posar-se el mono de treball per combatre un rival dur, un Alcoyano que és 7è amb 50 punts i que encara té opcions d’enganxar-se en la lluita pel play-off. Els de Carlos Sempere arriben després de caure a Lleida (2-0) i voldran reinvidicar-se com el que són, per potencial i per pressupost, un dels grans candidats a l’ascens. A l’Olot, Rodri pot triar i remenar entre tots els futbolistes un cap de setmana més. L’expedició, com fa 15 dies a Alacant, sortirà demà al matí de la Garrotxa per entrenar i dinar a Tarragona i fer nit prop d’Alcoi, on diumenge tenen l’enfrontament en un altre dels escenaris emblemàtics de la categoria, El Collao.

La prèvia de Rodri: “Encarem el partit amb molta il·lusió, el campionat s’està acabant i amb un quants punts més ja haurem arribat a un dels grans objectius. Estem en una línia molt bona, estem jugant bé i fent moltes coses bé i intentarem mantenir la mateixa dinàmica. L’Alcoyano és un equip vertical, ràpid i que té jugadors individualment molt bons. Està en aquest ventall de 6-7 equips amb potencial per lluitar per estar entre els 4 primers i encara tenen la motivació d’entrar-hi. Hi arribem frescos i amb poques lesions, la preparació física ha estat la ideal”.

Precedents: només tenim dues visites de l’Olot al camp de l’Alcoyano, la primera va ser l’any 1967 amb golejada clara dels locals (4-0) en la promoció per pujar a Segona Divisió. La segona, més recent, l’empat sense gols (0-0) de l’any passat a El Collao. Un resultat, curiosament, que també es va repetir aquesta temporada en el partit de la primera volta a l’Estadi Municipal. Adjuntem la crònica i les reaccions d’aquell duel històric de finals dels seixanta (informació cedida per Pep Solés):

alcoi-olot1alcoi-olot2
 

 

 

 

 

Baixes: cap.

Convocatòria: per confirmar.

 

Foto: Carlos Martínez, fent una conducció en el partit de la primera volta. // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply