Tots hi guanyem (UE OLOT 1-1 Nàstic)

La Unió Esportiva Olot planta cara al Nàstic de Tarragona, que tot i avançar-se en el marcador, acaba dominat per uns garrotxins que troben la seva recompensa amb un gol de Marcel en una espectacular acció de Gato. Gran jornada solidària amb donatius a Càritas Garrotxa i sensacions molt positives a una setmana per començar la lliga. 

Tots hi guanyem. Olot i Nàstic han afinat la maquinària abans d’arrencar la competició pura i dura i el públic olotí, sempre disposat a ajudar quan cal, ha respost fantàsticament a la causa benèfica amb les seves col·laboracions. I això que pintaven bastos de bon principi, quan Emaná ha pentinat un servei de cantonada per obrir la llauna (4′). El gol no ha variat els plans de l’Olot, que ha intentat buscar arribar a la porteria contrària amb el seu joc habitual de combinació a través de la pilota. La primera meitat, però, ha estat ben escassa pel que fa a arribades als dos bàndols. El domini local no s’ha pogut materialitzar amb ocasions clares, excepte un tir massa tou de Sergio Ortiz. Palanca ha provat de sorprendre un Wilfred que ha rebutjat la centrada enverinada.

El Nàstic, amb ex-Olot com Musa, Calavera o Valentín, ha canviat tots els jugadors a la represa i Rodri també ha donat entrada a homes de refresc com Prior, Blázquez, Isma i Marcel. Les substitucions han fet el seu efecte ja que el xoc s’ha obert més i hem pogut veure més aproximacions abans del gol. Sana i Gato s’han topat amb les bones parades de Reina, i a l’altre costat, Wilfred s’ha lluït en un gran cop de cap de Rayco. Estava cantat que arribaria algun gol més… i ha estat per part olotina; Gato ha realitzat una cursa marca de la casa, des del mig del camp fins a la ratlla de fons, per servir un caramel en safata a Marcel, que no ha perdonat (65′). La diana ha donat ales a l’Olot, que ha continuat apretant amb oportunitats de Blázquez i sobretot d’Isma Traoré, a qui Reina ha endevinat les intencions. Els de Vicente Moreno han portat ben poc perill a la porteria local i l’enfrontament s’ha acabat amb un empat que deixa satisfets als dos equips. Un partit amb ritme i intensitat que ha servit per realitzar els darrers retocs abans de la competició de veritat. Diumenge comença la 3a temporada de la història de la UEO a Segona B. Serà a les 18:30 a l’Estadi Municipal contra l’Alcoià. Un Estadi que avui s’ha bolcat amb l’equip i també amb la causa solidària que emmarcava el matx. Tothom, àrbitres, jugadors i clubs inclosos, han volgut posar el seu gra de sorra amb Càritas Garrotxa i més enllà del resultat, aquesta és la notícia de la tarda. Que tots hi hem guanyat una mica com a societat.

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Jose, Vallho (Prior, 45′), Luismi (Blázquez, 45′), Rojas, Abel (c), Gato (Isma, 69′), Sana, Èric Vilanova (Héctor, 45′), Sergio Ortiz (Reverter, 69′ i Uri (Marcel, 45′).  

Nàstic: Nadal, Gerard, M.Martínez, Rocha, Musa, Bouzón, Gal Arel, Palanca, De la Espada, Naranjo i Emaná. També han jugat Reina, Mossa, Xavi Molina, Xisco, Rayco, Assoubre, Ferran, Marí, Tejera, Calavera i Àlex López.

Gols: 0-1, Emana (4′), 1-1, Marcel (65′)

Àrbitre: Óscar Sauleda Torrent. Ha amonestat Marcel (Olot) i Gal Arel i Tejera (Nàstic).

Incidències: partit amistós en benefici de Càritas Garrotxa amb la presència de 920 espectadors a l’Estadi Municipal. Els dos clubs, els jugadors i els àrbitres també han col·laborat en donatius a la causa benèfica. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci per Francesc Ferragut, ex-jugador de l’Olot dels anys cinquanta. 

 Foto: Èric, Abel i Gato intentant robar la pilota. // Adan Príncep

Leave a Reply