Per llepar-nos les ferides

Cinquena jornada de lliga (diumenge, 17h) amb la intenció de fer-nos forts a l’Estadi i donar la primera alegria a l’afició. Duel d’urgències davant un Barça B que no troba el seu lloc a a la categoria i té els mateixos punts que la UEO. La gran notícia és l’alta mèdica de Diego Sánchez, que com la resta de la plantilla ja està a disposició de Rodri per iniciar la remuntada.

Fer creu i ratlla i centrar-nos en el present. Aquesta hauria de ser la mentalitat de la Unió Esportiva Olot, que aquest diumenge té una nova prova de foc amb la visita del Barça B. Els resultats no han estat els esperats en les quatre primeres jornades, un calendari molt complicat que està passant factura i que cal capgirar com un mitjó. El duel d’aquest cap de setmana, a més, té un doble objectiu: aconseguir la primera victòria del curs, que l’hem acariciat en algunes fases però encara es fa pregar, i acabar de rematar un filial blaugrana que de moment no ha sabut adaptar-se a la categoria. És cert que els dos estem igualats a un punt i que som els dos conjunts més golejats (8 gols), però un triomf seria un punt d’inflexió a nivell moral i també a la classificació. Sabem que no ens ho posarà fàcil el grup dirigit per Gerard López, tocat en l’orgull i farcit de talent amb jugadors potencials de Primera Divisió. Un talent que a la vegada està mancat d’experiència i d’una fragilitat defensiva que ha d’aprofitar la UEO. Recuperar el zero a la porteria i la seguretat al darrere és clau per tenir opcions d’emportar-nos els tres punts. I també endreçar-la a dalt, aquest cop segurament ja amb la presència d’un Dieguito que ha rebut l’alta mèdica aquesta mateixa setmana. Amb Perea, Uri, Gato i companyia, es multipliquen els arguments ofensius i això és sinònim de més perill, de gols i de punts. Per valentia i coratge no serà, hi posarem tot de la nostra part. També esperem el cop de mà de l’afició, que va a ser a Reus tot i la derrota i diumenge ha de tornar a empènyer fort. Entre tots tombarem al Barça B i de ben segur que ho veurem tot d’un altre color. Ni blau, ni grana. Només vermell. TOTS AL CAMP!!

La prèvia, amb MIFAS i la Coordinadora. En el marc de la iniciativa L’AVANTMATX, aquest cop qui ens acompanyarà seran els membres del Grup MIFAS, associació que vetlla per atendre les necessitats de les persones amb discapacitat física. En el paraigües de la Coordinadora de Discapacitats de la Garrotxa, els usuaris d’aquestes entitats seran els protagonistes del pre-partit com en el duel de la temporada passada contra el Villarreal B. L’Olot és de tots i per a tots! 

La prèvia de Rodri

“Els ànims podrien estar millor si haguéssim aconseguit millors resultats. Estem amb ganes i il·lusionats per aconseguir la primera victòria. És un partit amb unes connotacions diferents, ara ja tenim una necessitat més imperiosa per guanyar, hem de serrar les dents i treballar dur. El Barça B té jugadors desequilibrants i de molta qualitat com Dongou, Grimaldo o Samper, que estaven jugant a Segona A. L’adaptació a la categoria sempre és complexa. Nosaltres seguirem en la mateixa línia, la sensació és que ens fan poques ocasions de gol. Hem de retrobar la solvència defensiva”. 

Precedents

En partit oficial no ens hem trobat mai el Barça B, només en diferents amistosos. Això sí, al llarg de la nostra història hem jugat diverses vegades contra el Condal, que aleshores era el filial del Barça. En concret, temporada 1968/69  (Olot 1-0 Condal) i  temporada 1969/70  (Olot 1-3 Condal).  Altres filials blaugrana també van ser Fabra i Coats, España Industrial i Atlétic Catalunya fins que a partir de la 1970-71 va passar a denominar-se Barça Atlètic. Contra qui sí hem jugat és el Barça C, rival a 3a Divisió durant algunes temporades (dades cedides per Pep Solés).

Baixes: cap

Convocatòria: per confirmar

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply