Celebrem els 94 anys d’història

Avui no és un dilluns qualsevol, el 7 de desembre és un dia especial per a la Unió Esportiva Olot, ja que enguany complim els 94 anys d’existència i ho fem en plena forma instal·lats en la Segona B per tercer any consecutiu. Commemorem l’aniversari i repassem alguns detalls de la fundació del club de la mà de Pep Solés, ex-porter de la UEO i president de l’Associació d’Ex-jugadors UE Olot.

L’Agrupació Sport semblava destinada a convertir-se en l’equip representatiu de la ciutat d’Olot, però es van començar a posar de manifest les discrepancies internes. Així, el 7 de desembre del 1921, un grup de aficionats constituí un consell directiu que després es convertiria en l’Olot Futbol Club. Aquest consell estava format per LLuis Bassols, Josep Rossell, Miquel Juanola i Antoni Mota, que més endavant seria el primer president de l’Olot Futbol Club.

Per ser escrupulosos amb els fets cronològic, l’Olot Futbol Club s’inscriu formalment el 14 de maig de 1922 i el 4 de juny de 1922 disputa el seu primer partit contra la Unió Deportiva Girona. La primera alineació de l’Olot F.C, que després passaria a denominar-se Unió Esportiva Olot, va ser la següent: Capdevila,Bohigas, Roura, Companys, Gúell, Arau, Muntañola, Juanola,Bustins, Trayter i Oró, i tambe van jugar Castells i Siqués. El partit va acabar amb un resultat de 0-3 favorable als gironins en un enfrontament, segons els cronistes de l’època, gens vistós i amb un joc brut, fins i tot ajudant-se de les mans per tocar la pilota.

El camp on es va disputar aquest partit històric. era al Casal Maria i aleshores els olotins encara anaven vestits de blanc i blau, que eren els colors autèntics de l’Agrupació Sport, un equip d’on a la llarga la majoria de jugadors passarien a formar part de l’Olot F.C. Pel que fa a la vestimenta, va haver-hi diverses modificacions ja que al 1923 l’equip va passar a lluir els colors del Barça (blau i grana), després va passar una època de blanc i fins als anys cinquanta no arribaria l’actual vermell.

Moltes felicitats, UEO! 94 anys superant tota mena d’obstacles i amb una salut de ferro… i que duri! I moltes gràcies a tothom que hi ha posat el seu granet de sorra, sense vosaltres no hauríem arribat fins aquí. Continuem amb força!

Foto de portada: partit al camp de Santa Coloma de Farners (1923) amb la següent alineació: F.Pagés, Antoni Oró, M. Juanola, Girona III, J.Trayter i J.Brussosa, J.Feixas, J. Compte, R. Capdevila, Pons I Domenech Güell.

Leave a Reply