El gran recapte

La Unió Esportiva Olot afronta una sèrie de quatre desplaçaments en poc més d’un mes que marcaran les aspiracions d’un equip clarament a l’alça. Per començar, aquest diumenge ens espera l’Hospitalet (12:00h, jornada 16), un conjunt molt renovat i força irregular que es troba dos punts per sobre nostre a la taula. Perea i Rojas podrien tornar a la llista, on l’única baixa continua sent un Dieguito en la recta final de la recuperació.

11 punts dels últims 15. Aquestes són les espectaculars estadístiques de la UEO, convertit en el millor equip del mes de novembre i això s’ha vist reflectit en una remuntada important a la classificació. I és que el fortí, lligat amb pany i forrellat, està donant els seus fruits i la plantilla està cada vegada més còmoda, unida i convençuda de les seves possibilitats. Fa setmanes, però, que un aspecte se’ns resisteix; la victòria lluny de la Garrotxa. Ho anem intentant, amb empats amb regust amarg que ens garanteixen la mitjana anglesa, però no trobem la llum al final d’un túnel que s’allarga des del 29 de març, en aquella gloriosa tarda a Montigalà (0-4). Arriba el moment de decidir què volem ser, el “com” el tenim ben clar, la nostra senyal d’identitat que ens ha dut fins aquí, dos punts per sota dels riberencs. El bloc de Martí Cifuentes, amb vells coneguts de l’afició olotina com Guillem Savall o David López, ve d’imposar-se per la mínima a la Lloseta però li està costant trobar una continuïtat de bons resultats. No obstant, es situa a la zona mitjana sense passar angúnies i acostuma a amortitzar al màxim les seves arribades a porteria. Tot apunta que Alberto Perea i Jorge Rojas, dos puntals que arrossegaven molèsties físiques, tornaran a l’onze mentre que Diego Sánchez evoluciona molt favorablement de l’esquinç al turmell. Tot plegat, abans d’encarar un desembre-gener duríssim fora de casa. I és que, coïncidint amb l’inici de la segona volta abans de Reis, els de Rodri tindran quatre sortides (Hospi, Llosetense, Alcoi i Llevant), per només un duel a l’Estadi, el de l’Hércules abans de les festes nadalenques. Comença el gran recapte, a fer coixí per una bona causa. Endavant!! Amb convicció i ambició!

La prèvia de Rodri

“Estem molt conscienciats, sabent que rendim a bon nivell fora de casa però que ens està faltant la victòria per consolidar el nostre joc. Estem entrenant molt fort i pensant que hem de fer un esforç per trencar la mala ratxa. És un dels camps més grans de la categoria, serà un joc més posicional, no tan dividit ni directe, i cal tenir una bona organització i control, que no hi hagi anades i vingudes. Estem motivats perquè sabem que estem donant passos endavant a la classificació i el nostre objectiu és anar pujant per arribar a Nadal en posicions més còmodes. L’Hospi té un joc molt marcat de velocitat i verticalitat, aprofiten al màxim les dimensions del camp. Defensa bé, és un equip complert i que són perillosos perquè no necessiten fer un gran partit per tenir ocasions de gol”.

Precedents

Resseguint les dades del bon company Cristian Garcia (@somdelhospi), veiem que l’Olot ha visitat el camp de l’Hospitalet en 13 ocasions, 12 en lliga i una en copa del Rei. El balanç global és de 7 victòries riberenques, 5 empats i una única victòria de l’Olot, fa gairebé 50 anys a 3a Divisió amb gols de Morchón i Merchán (1-2). Els dos últims anys a Segona B s’ha resistit la victòria olotina, un empat l’any passat (1-1) i una derrota ajustada fa dos cursos (3-2). 

Convocatòria: per confirmar

Baixes: Diego Sánchez (lesió)

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply