No es deixen intimidar (UE OLOT 0-0 Hércules CF)

La Unió Esportiva Olot planta cara davant tot un Hércules i s’emporta un valuós punt que manté la tendència positiva com a local. Sana, amb una canonanda al pal, ha tingut la victòria a les seves botes però Wilfred, amb una estirada fantàstica, també ha evitat mals majors. Un empat que suma per tancar l’any 2015 i tornar amb les piles carregades per anar a guanyar al camp del Llevant. 

Només hi han faltat els gols, la salsa del futbol. Érem conscients que tenim una veritable prova de foc amb la visita de l’Hércules, un equip que fa pocs anys militava a la Primera Divisió i que enguany torna a estar dissenyat exclusivament per a l’ascens. El cert és que no ens hem arrugat en cap moment, els hem discutit la possessió i fins i tot els hem posat la por al cos amb algunes arribades perilloses, sobretot en la primera meitat. Davant el domini infructuós dels de Manolo Herrero, l’Olot ha respost amb contundència ofensiva. Primer amb una bona acció individual de Perea, que ha refusat Chema amb molts problemes, i després amb l’opció més destacada, un xut llunyà de Sana que s’ha estavellat al travesser quan el porter ja estava venut. Això sí, abans del descans s’hauria pogut avançar l’Hércules però Wilfred s’ha vestit d’heroi per desviar un cacau de Miñano que anava directament a l’escaire. Un primer temps igualat, potser amb més control dels visitants però amb sensacions esperançadores dels nostres jugadors, sòlids en defensa i descarats al davant.

A la represa el xoc s’ha obert una mica més, tot i que paradoxalment han minvat les oportunitats. Rodri ha introduït Uri i Diego, que tornava després d’un mes lesionat, que han aportat frescor i mobilitat en la fase ofensiva. Mariano, amb la testa, ha avisat per l’Hércules abans que la UEO tornés a la càrrega amb Perea, després Marcel i finalment Rojas, que s’ha incorporat a l’atac i també ha provat fortuna des de la mitja lluna. Herero també ha cremat les naus amb l’entrada de Cuevas i Portillo, canvis que no han donat resultat gràcies a la fiabilitat defensiva del bloc de casa. En els últims minuts, el duel s’ha mogut entre la prudència relativa d’assegurar un punt i l’ambició per allargar l’estat de gràcia a l’Estadi. Al final, un premi mínim per ambdós conjunts que convé donar-li valor, un empat de prestigi contra un dels candidats al play-off que ens reforça com a grup i ens manté fora del descens amb 20 punts, ara empatats amb Pobla de Mafumet i Atlètico Levante UD. Precisament els valencians seran el nostre proper rival, diumenge 3 de gener a les 11:30 a Bunyol, amb el primer propòsit d’any nou; guanyar a domicili. Fins aleshores, salut, família i tornar a treballar per donar-vos més alegries. Bon Nadal i bones Festes a tothom!! I visca l’Olot!

La Grada, per treure’s el barret. Genial iniciativa de la nostra penya d’animació, que ha repartit més de 700 barrets al simbòlic preu d’un euro per donar color a l’Estadi i ambientar el partit d’aquesta tarda. I durant el matx, no han deixat d’animar, de corejar els noms dels jugadors i de reconèixer l’esforç del nostre equip davant el gegant alacantí. Un deu! Sóu els millors!

Forcadell, homenatjat. Si la temporada passada era Alfredo Parés qui rebia un bany de masses, avui ha estat Albert Forcadell, mític exjugador de l’Olot i també de l’Hércules de finals dels vuitana. Una persona que ho ha donat tot per l’Olot, que ha fet tots els papers de l’auca i que l’ha aguantat en els moments més complicats. Avui ha rebut un càlid reconeixement per part dels dos clubs, que li han cedit un petit obsequi com a record. Moltes gràcies Albert! Tu també ets història UEO!

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Jose, Luismi, Blázquez, Rojas, Abel (c), Gato (Uri, 55′), Hector, Marcel (Djak, 78′), Perea (Diego, 72′) i Sana.

Hércules CF: Chema, Rafita, Peña (c), Yeray, Connor, Miñano, Chechu, Juanma, Mariano (Adri Cuevas, 65′), Indiano (Portillo, 81′) i Nieto (Gallar, 45′).

Àrbitre: Varón Aceitón. Ha amonestat Blázquez, Rojas, Abel i Sana (Olot) i també a Juanma i Indiano (Hércules).

Incidències: partit corresponent a la 18a jornada de lliga del campionat del grup 3 de Segona B amb la presència de 1.178 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar s’ha realitzat un homenatge a Albert Forcadell, exjugadors dels dos equips, i també s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Jesús Samper (president del Múrcia i directiu de la RFEF) i per les víctimes de l’atemptat a Kabul (Afganistan).

Foto: Adan Príncep-UE Olot

Leave a Reply