Els pals salven el líder (UEO 1-1 Villarreal B)

La Unió Esportiva Olot treu la pilota al Villarreal B i el posa contra les cordes, mereixent clarament la victòria en la segona meitat. Carlos Martínez, que no ho ha celebrat, ha avançat els groguets però Sana, després d’una gran jugada col·lectiva, ha signat les taules. Ha estat un autèntic partidàs dels nostres jugadors que no ha trobat el premi dels tres punts per culpa de la fusta. Les males notícies, la lesió de Gato i les sancions de Rojas i Sana per al pròxim partit al Camp d’Esports de Lleida.

Quina llàstima. L’actuació de la UEO ha estat de matrícula d’honor davant l’actual líder de la categoria i un dels conjunts que millor proposta futbolística imposa. La primera meitat ha estat oberta, entretinguda i sense un dominador clar. Ha començat amb mal peu Gato, que s’ha lesionat i ha estat rellevat per Marcel. El Villarreal B ha arrencat manant en la possessió malgrat que escassejaven les seves aproximacions a l’àrea de Wilfred. Qui hi ha posat el verí ha estat l’Olot, mitjançant les incursions de Blázquez i Luismi, dos coets als carrils. I precisament seves han estat les oportunitats més destacades d’aquest primer acte; el besaluenc amb un tir llunyà que ha fet volar el porter Aitor, i el dominicà amb un control d’esperó i posterior xut que ha sortit per sobre el travesser. Per part dels visitants, alguna fogonada de Leo Suárez i poca cosa més, la majoria d’estona contemporitzant i a veure-les venir.

A la represa s’ha vist la millor versió dels de Rodri, i segurament els millors minuts de la temporada, tenint en compte l’entitat de l’oponent. Els primers 15 minuts han estat una delícia visual, un allau de joc ofensiu que ha deixat “grogui” el filial groguet, valgui la redundància. A Diego li han desviat una rematada quan tothom ja cantava el gol després d’una maniobra excepcional de Marcel. El mateix cellerenc ha disposat de l’ocasió més clara, una rematada al pal anticipant-se molt bé a la defensa castellonenca. Avui tampoc estàvem de sort, i això que ens estàvem menjant el submarí en totes les facetes del joc. I enmig d’aquest engrescament general, gerro d’aigua freda amb la diana de Carlos Martínez, definint amb un toc ràpid una bona assistència de la banda (68′). Era el gol de l’ex, que no l’ha volgut celebrar per respecte a la que ha estat la seva afició els últims tres anys. No ens hem ensorrat, ni molt menys, i encara hem tret l’orgull i l’amor propi per intentar revertir la situació. Una batalla que exemplifica Uri Santos, el gladiador olotí, avui a tot arreu barallant-se i jugant amb criteri. Ha entrat Sergio Ortiz i ja ha avisat amb un cacau des de la frontal que ha tocat el travesser. Ens mereixíem almenys un gol, i aquest ha arribat després d’una paret entre Marcel i Diego a la mitja lluna, que el selvatà ha cedit per Sana, internat dins l’àrea, i finalitzant amb qualitat al pal curt d’Aitor (76′). D’aquí al final, hem continuat buscant el triomf fins que les forces han aguantat, mentre que els de Paco López també han mirat de pescar algun contraatac per tornar a burxar en la ferida. Ens hem defensat amb ordre i rigor per acabar traient un empat que considerem insuficient veient l’espectacle i la solvència que hem ofert als més de 1.200 valents que ens han ajudat. Ara acumulem 22 punts, fora del descens, corroborem la tònica positiva a l’Estadi i seguim amb confiança per visitar el Lleida Esportiu en la propera jornada (diumenge, 17h). Haurà de ser sense Gato, lesionat, ni Rojas ni Sana, que han vist la cinquena groga. Però aquest equip ha demostrat que pot contra tot, i que fins tot és capaç de fer tremolar el líder. Orgull UEO!! Res a retreure!

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Jose, Luismi, Blázquez, Rojas (c), Djak (Sergio, 70′), Gato (Marcel, 8′), Héctor, Diego (Abel, 91′), Sana i Uri.

Villarreal B: Aitor (c), Miguel, Javi Ramírez, Mauro, Iñíguez, Anton (Larrea, 53′), Leo Suárez (Aitor Cantalapiedra, 53′), Rodrigo, Fran Sol, Carlos Martínez (Ramiro, 85′)

Gols: 0-1, Carlos Martínez (68′), 1-1, Sana (76′).

Àrbitre: Iosu Galech Apezteguia. Ha amonestat Rojas, Sana i Uri (Olot) i Javi Ramírez (Villarreal B).

Incidències: partit corresponent a la 21a jornada del campionat de lliga del grup 3 de Segona B amb la presència de 1.237 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. 

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply