A casa ja és una altra història

Nova parada del Tourmalet. Després de no poder rascar res a Lleida, la Unió Esportiva Olot torna a l’Estadi (diumenge, 16h, Esport3) on ha elaborat una recepta màgica, amb la col·laboració inestimable de l’afició, per sotmetre els rivals. El següent escull és el CF Reus Deportiu, segon classificat i un dels blocs més contrastats del grup amb un projecte experimentat i ambiciós. Rodri recupera Rojas, Sana i Héctor, tres pilars en l’onze titular, en una tarda on presentarem en societat el planter del club. 

Des del 20 de setembre que l’Olot no perd a casa, poca broma. Aleshores el Barça B es va emportar els tres punts amb la llei del mínim esforç gràcies a un golàs de falta de Maxi Rolón, gairebé una volta després hem convertit l’Estadi en una autèntic fortí. Durant el mes de novembre vam ser el local de moda, amb aquelles quatre victòries seguides, i recentment hem encadenat dos empats de molt nivell contra Hércules i Villarreal B, dos candidats a tot. Equips de la part alta, amb grans pressupostos i figures de primer ordre, que s’han estavellat a la Garrotxa davant l’empenta, la rauxa i les dosis de talent dels homes de Rodri, sempre escortats per una afició incondicional, valenta i comprensiva. Però com diu el nostre tècnic, el que reforça més no és el joc sinó els punts, i ara els necessitem com sigui per escapolir-nos de la zona conflictiva de la taula. Una victòria que vendrà ben cara el CF Reus Deportiu (segon amb 45 punts), un dels conjunts més solvents i físics de la categoria, que l’any passat ja es va sortir i que segueix en la mateixa tònica mantenint un bonic frec a frec amb el Villarreal per a la primera posició. Els de Natxo González, un gat vell del futbol, han apostat per la continuïtat amb noms com Badia, Moyano, Folch, Colorado, Édgar (10 dianes) més retocs de qualitat com Fernando, David Haro o López Garai, arribat en aquest mercat d’hivern. Un os dur, perquè negar-ho, però que si som capaços d’igualar en intensitat tenim plenes opcions de vèncer, o és que no recordem el precedent de la campanya anterior? A més, ja estan disponibles tres peces claus com Rojas, a l’eix de la defensa, i Héctor Simon i Sana N’Diaye en zona de mitjos. Gato, gairebé a l’equador del seu procés de recuperació, és l’única baixa olotina. Un altre xoc de trens a l’Estadi (16h), en directe per Esport3, del qual just abans es durà a terme la presentació dels 11 equips del futbol base del club. Protagonisme per als més joves en una tarda 100% UEO!! Esteu tots convocats, NO HI FALTEU!

La prèvia de Rodri

“Un partit que a priori es presenta dur i difícil pel rival, però ja venim de fer bones actuacions a casa. Davant la nostra afició ens hem d’endur els tres punts i mirar amb optimisme el proper desplaçament. El CF Reus és un equip que l’any passat ja va fer una temporada molt forta, enguany s’ha tornat a reforçar, ha creat un equip dur i rocós i es disputarà el títol amb el Villarreal. És un equip físic, veterà i amb més experiència a la categoria, no necessiten crear molt per guanyar els partits. Necessitem guanyar, és normal que la gent no tingui tanta confiança perquè veu que juguem bé però no sumem punts, el que et dóna força són els resultats i no pas el joc. El que està fent la nostra afició és d’agrair, és un valor importantíssim que tenim al club i sabem que diumenge tornarem a comptar amb el seu suport”.

Precedents

Com a històrics del futbol català que són, UE Olot i CF Reus Deportiu s’han vist les cares un bon grapat de cops a la Garrotxa. La primera vegada vaa ser el curs 1948-49, i des d’aleshores s’han acumulat un total de 10 victòries olotines, 10 empats i 4 trioms reusencs. En l’ultim enfrontament a l’Estadi, el gener de l’any passat, els tres punts es van quedar a casa gràcies a un solitari gol de Carlos Martínez (1-0).

Baixes: Gato (lesionat)

Convocatòria: per confirmar

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply