Entestats en quedar-nos (UE OLOT 3-1 Olímpic)

Dos gols amb la testa de Marc Vallhonesta i una genialitat de Musa capgiren el gol inicial de l’Olímpic de Xàtiva i certifiquen una victòria balsàmica i esperançadora per a la Unió Esportiva Olot. Un exercici de concentració i seriositat amb protagonisme per a la pilota parada que ens permet retrobar-nos amb el triomf i entrar de ple en la lluita per la permanència. Diumenge que ve, una altra prova de foc a Cornellà per acostar-nos a l’objectiu. 

Diumenge de ressurrecció. Encara que alguns ens donaven per morts i enterraven les il·lusions de mantenir-nos a la categoria, aquesta tarda l’equip ha fet un pas important i obligatori cap a la salvació i també ha demostrat que de ganes i orgull n’hi faltaran per aconseguir la fita proposada. Com ve sent habitual, res de camí planer, ja que ens hem hagut de sobreposar a la fuetada inicial de Luismi Loro, que ha definit amb potència dins l’àrea (7′). L’Olímpic tenia el partit on volia i els de Garrido ja es fregaven les mans amb treure un triomf de la capital de la Garrotxa, però no comptaven amb el poder aeri de Marc Vallhonesta. La pilota parada, arma habitual a Segona B i ben treballada amb Castillejo, ha tornat a donar els seus fruits i Vallho l’ha endreçat al segon pal fent bona una centrada ben tancada de Luismi (27′). Corria gairebé la mitja hora de partit quan l’Olot s’ha activat per fabricar noves arribades i culminar la reacció. N’ha tingut dues Marcel Serramitja, avui fent parella atacant amb Uri Santos, que no ha pogut encertar quan ho tenia tot de cara. El xoc no era de gran qualitat tècnica, però sí intens, bregat i obert, amb una opció clara per Luismi Loro, que ha rematat sobre el travesser. I quan l’àrbitre gairebé ja es posava el xiulet per anar al descans, ha tornat a aparèixer la testa de Vallhonesta, tercer gol en els últims tres duels. El central de Sils ha saltat més que ningú aprofitant una indecisió de tota la defensa xativina, que no ha sabut rebutjar un servei de cantonada (45′). Gol psicològic i cap a vestidors.

Hi havia nervis en els dos equips, es jugaven molt entre dos implicats en la lluita per la permanència, i això s’ha notat sobre el terreny de joc. Aquí l’Olot ha estat més serè i liderats per un Sana immens ha guanyat la partida a un Olímpic que ha pecat de contemplatiu en atac i de poc expeditiu en la parcel·la defensiva. Els primers minuts de la represa han servit per gaudir de la irrupció de Musa Bandeh, que l’ha “liat” per la seva banda. El clímax del xou del mataroní ha arribat amb el 3-1, una obra d’art a peu parat, que ha tret les teranyines de la porteria de Diego, fent vista, impotent (66′). A partir d’aquí, els olotins han jugat amb més comoditat i fins i tot podrien haver ampliat el compte realitzador. Luismi ha buscat el gol olímpic però s’ha topat amb el pal, Diego també ho ha intentat amb el cap i Blázquez ha acabat amb un tir desviat una jugada excepcional de combinació de tots els homes ofensius. El públic, que avui ha respost magníficament a la crida del club, ha ajudat en els moments més difícils i ha xalat a la segona part amb l’atreviment i l’actitud competitiva dels jugadors, que avui sí, s’han tret un pes de sobre. Tres punts per a l’esperança, ara ja en són 32, per igualar al mateix Olímpic i el Llevant B en aquesta plaça de promoció de descens. Hem vençut una batalla, requisit indispensable, però la guerra continua. Propera missió: Cornella, diumenge que ve a les 18h. Tot està per fer, però avui hem enviat un missatge a la Segona B que no ens volem acomiadar d’ella, que estem entestats en quedar-nos, que ens ve de gust un altre any de bronze. I més amb aquesta afició, activa i comprensiva. Estem més vius que mai!! I ara cal seguir en aquesta direcció!

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Jose (Blazquez, 59′), Vallho, Luismi, Rojas (c), Djak, Sana, Héctor, Marcel (Gato, 77′), Musa i Uri Santos (Diego, 71′).

Olímpic: Diego, Escobar, Alexis (Javi Navarro,69′), San Julián, Mendoza (c), Cifo (Zarzo, 63′), Vaquero, Arthur (Samu, 79′), Rubiato, Adrià i Luismi Loro. 

Gols: 0-1, Luismi Loro (7′), 1-1, Vallho (27′), 2-1, Vallho (45′), 3-1, Musa (66′).

Àrbitre: Miguel Ortiz Arias. Ha amonestat Luismi i Djak (Olot) i Zarzo (Olímpic).

Incidències: partit corresponent a la jornada 31 del campionat de lliga amb la presència de 1.235 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans de començar el partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats a Brussel·les. 

Foto: Martí Albesa-UE Olot

 

Leave a Reply