Prohibit abaixar els braços (UE Olot 0-3 Hospi)

La Unió Esportiva Olot genera clares ocasions però no troba el camí del gol i acaba condemnat per l’efectivitat de l’Hospi. Els riberencs s’avancen ben d’hora i rematen la feina amb els olotins bolcats a l’atac i amb la desgràcia d’un penal errat. Un cop dur que no admet lamentacions, ja que ens mantenim a dos punts de la promoció i diumenge repetim a casa amb la visita del Llosetense. Agraïment infinit a la resposta de l’afició, primer amb l’arrossada multitudinària i després amb la seva escalfor i comprensió durant el matx.

Tocats, però no enfonsats. Tots sabíem que era un partit fonamental en la cursa cap a la permanència i els resultats de la resta de rivals directes convidaven a l’optimisme, però avui tampoc ha pogut ser, i no pas per falta d’arribades. L’Hospitalet ha entrat molt decidit en el partit i en el primer minut Tià Sastre ja ha donat un ensurt a la porteria olotina. Era el preludi del primer gol visitant, sorgit de les botes de Cristian Gómez, que ha habilitat Christian Alfonso per definir davant la sortida de Wilfred (13′). Poc a poc ens hem anat activant, amb especial protagonisme per Sana N’Diaye, que ha disposat de dues bones opcions per igualar el duel. També ha portat perill Vallho, com no a pilota parada, i Sergio Ortiz, que tornava a l’onze després de moltes jornades, i ha provat una rosca amb intenció. Xavi Puerto, amb un xut de la frontal, ha tingut l’última abans del descans. Un primer temps obert i amb arribades a les dues bandes, essent l’Hospi qui s’emportés el gat a l’aigua gràcies al seu encert.

A la represa, l’Olot ha anat amb més convenciment a buscar joc prop de l’àrea contrària, i així Abel Solé ha tingut una rematada des la mitja lluna que ha sortit ben ajustada. Aleshores ha tingut lloc una acció que podria haver canviat el desenllaç del partit; l’àrbite ha assenyalat mans de Tià Sastre i Luismi Quezada, en absència d’Héctor, ha assumit la responsabilitat. El porter Aulestia, però, ha endevinat les intencions del lateral dominicà i el refús tampoc l’ha pogut endreçat Abel. Castillejo ha buscat un revulsiu des de la banqueta amb la irrupció d’Héctor i Reverter, i l’equip s’ha bolcat decididament a l’atac. Uri Santos ha gaudit d’un parell d’oportunitats prou clares per igualar les forces abans que l’Hospi sentenciés el marcador amb dues fuetades al contraatac, la primera culminada per un vell conegut, David López (82′), i l’última, obra de Gerard Oliva (93′), acabat d’ingressar al terreny de joc. Un resultat massa ampli i exagerat tenint en compte el bagatge ofensiu generat per uns i altres. Una derrota que ens deixa fotuts però amb la voluntat de lluitar fins al darrer suspir, d’aferrar-nos a l’esperança i d’esgotar totes les possibilitat remotes que ens donin les matemàtiques. Impossible rendir-se amb aquesta afició (avui 1.602 espectadors), que avui s’ha mobilitzat amb una arrossada espectacular amb gairebé 200 persones i un suport incondicional durant els 90 minuts. No ens donarem per vençuts, la promoció segueix a dos punts i diumenge a les 12 ve el Llosetense, cuer del grup. Últim cartutx! Fins al final, UEO!

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Jose, Vallho, Luismi, Blàzquez (Marcel, 75′), Abel (c) (Héctor, 62′), Gato, Sana, Sergio (Reverter, 62′), Musa i Uri. 

CE L’Hospitalet: Aulestia, Dani Fernández, Sierra, Savall, David López, Prior (Gerard, 88′), Xavi Puerto (Raul Torres, 81′), Tià Sastre, Coro, Cristian Gómez i Christian Alfonso (Marc Vales, 73′).

Gols: 0-1, Alfonso (13′), 0-2, David López (82′), 0-3, Gerard (93′).

Àrbitre: Julio Fermín Leo Ollo. Ha amonestat Musa i Uri (Olot) i David López, Xavi Puerto, Tià Sastre i Prior (Hospi).

Incidències: partit corresponent a la jornada 35 del campionat de lliga del grup 3 de Segona B amb la presència de 1.602 espectadors a l’Estadi Municipal, una cinquantena procedents de l’Hospitalet. Abans del partit s’ha fet l’arrossada de la Grada UE Olot amb més de 180 aficionats i durant l’escalfament hi ha hagut l’actuació de la Marrinxos Band. 

Foto: Adan Príncep

Leave a Reply