Amb moltes coses a dir (UE OLOT 3-1 Llosetense)

La Unió Esportiva Olot completa una actuació sòlida i efectiva davant el CD Llosetense i es queda amb tres punts fonamentals per conservar les possibilitats de salvació. Un gol de Sergio Ortiz i un doblet d’Uri Santos han trencat la resistència dels mallorquins, virtualment descendits, en una bona matinal de futbol a l’Estadi. L’equip es reafirma i agafa confiança per intentar anar a guanyar al camp de l’Hércules. 

1 de maig, dia del treballador. L’Olot s’ho ha agafat al peu de la lletra per obtenir una victòria indispensable en la cursa cap a la permanència. S’ha hagut de picar pedra i esforçar-se al màxim perquè el Llosetense ha vengut molt cara la seva pell. Primers compassos de domini olotí amb dues fogonades de Sana, que ha començat a sembrar perill a la porteria visitant. Castillejo ha optat per un canvi de sistema amb Sergio Ortiz a la mitja punta, i l’andalús ha fet anar de bòlit els rivals amb la seva mobilitat. Precisament Ortiz ha estat el protagonista del primer gol del matí; gran jugada d’Uri per l’esquerra, envia una centrada mil·limetrada pel cordovès, que l’engalta tal com ve cap a dins a la xarxa (35′). Una diana que ha tingut una resposta ràpida per part dels balears, que han empatat amb un bon cop de cap de Joan Salvà (40′), pràcticament en la seva única arribada amb cara i ulls d’aquesta primera meitat.

Jugant a casa i contra un rival directe, calia anar directament cap al triomf i en aquesta direcció hem sortit dels vestidors. Empesos, sempre, per una grada activa i sorollosa que ha tornat a superar el miler d’espectadors. El vermut havia de tenir bon regust de boca i Blázquez ha estat l’encarregat de servir el caramel. Incursió del besaluenc per banda dreta, passada de la mort per Uri Santos, que arriba lliure de marca al segon pal i l’acaba a plaer (61′). El gol ha donat més tranquil·litat als olotins, que han asserenat el joc i han buscat l’opció més fàcil amb criteri i sense perdre la solvència defensiva. I és que els de Nico López s’han acostat amb comptagotes, només en les accions a pilota parada. Castillejo ha mogut fitxa amb Reverter i més tard amb Marcel i Diego, tres canvis ofensius, per intentar marcar més gols. Però qui l’ha tornat a fer ha estat el petitó, Uri Santos, que aquest matí tenia el sant de cara. Falta lateral ben cargolada per Sergio Ortiz i el davanter olotí que desvia lleugerament la trajectòria de la pilota fent inútil l’estirada de Mingo (72′). A partir d’aquí, més control i alguna que altra arribada per ampliar el marcador. Tres punts que eren un requisit obligatori però que també són una alenada d’aire fresc per aquesta recta final. Amb 37 punts, la UEO empata amb la Pobla en la plaça de promoció de descens, a l’espera del partit d’aquesta tarda entre Olímpic i el Lleida. Nosaltres ja hem fet els deures,  un pas endavant per créixer en confiança i autoestima per desplaçar-se al camp de l’Hércules d’Alacant, dissabte que ve a les 18h. Encara tenim moltes coses a dir!! Gràcies afició, fins al final!

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Wilfred, Jose, Luismi, Blázquez, Rojas, Abel (c), Gato (Reverter, 59′), Héctor, Sergio (Diego, 82′), Sana i Uri (Marcel, 75′).

CD Llosetense: Mingo, Junior (Bibi, 72′), Jaume Pol, Mairata (Lirola, 56′), Rigo, Cristian, Héctor, Alomar, Joan Salvà, Nico i Aitor (Regis, 72′)

Gols: 1-0, Sergio Ortiz (35′), 1-1, Joan Salvà (40′), 2-1, Uri Santos (61′), 3-1, Uri Santos (72′).

Àrbitre: Carlos Álvarez Rodríguez: Ha amonestat Luismi, Abel i Uri (Olot) i Cristian i Nico (Llosetense).

Incidències: partit corresponent a la jornada 36 del campionat de lliga del grup 3 de Segona B amb la presència de 1.094 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. 

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply