Tan lluny, tan a prop

Enfortits després de vèncer el Llosetí, la Unió Esportiva Olot sap que ha de treure un resultat positiu del Rico Pérez d’Alacant per alimentar les opcions de permanència. Al davant, un ambient hostil amb un poderós Hércules CF que té la clara missió d’assaltar la primera posició del grup. Castillejo recupera Musa Bandeh i espera donar la campanada per arribar viu a l’última jornada contra el Llevant B. 

Últim viatge del curs. Bé, esperem que no sigui l’últim. La competició domèstica arriba a la seva fi i nosaltres encara tenim deures per fer. La victòria contra el Llosetí ens ha tornat a situar de ple en la lluita per eludir el descens, si més no per aspirar a la promoció, malgrat que la salvació directa encara no està descartada. Tot passa per guanyar al Rico Pérez, un estadi de Primera Divisió i davant un rival molt fort. Però a la vida hi ha sorpreses i el futbol, com que no és una ciència exacta, també és així d’imprevisible. Sabem que és un repte d’alçada, però també som conscients de tot el que ens juguem i que hi ha una afició i una ciutat al darrere empenyent-nos per tornar a gaudir de futbol de Segona B un any més. No els podem fallar i si hem de morir, que sigui de peu i al camp, lluitant com uns gladiadors i corrent com llops. Que no se’ns pugui retreure res, que ho donem tot fins al final, que competim fins a l’últim sospir per fer possible la permanència.

Per nom i per pressupost, l’Hércules de Vicente Mir és un dels gegants de la categoria i compta amb jugadors de gran qualitat i un ampli fons d’armari. Els alacantins s’han posat les piles en aquesta recta final i aspiren fins i tot a destronar el Villareal B de la primera posició. A més, comptaran amb el suport de la seva exigent afició i la pressió històrica per tornar a Segona A, una arma de doble fil que hem de saber aprofitar. Comptem amb vells coneguts de comarques gironines com l’extrem Chechu Flores o el bescanoní Albert Vivancos, titular en els darrers partits després de superar una lesió. Els de Mir només tenen la baixa de Rafita, lesionat. A l’Olot, Castillejo tan sols té l’absència de Roger Bonet i recupera Musa després de la sanció. L’equip surt aquest migdia amb autocar cap a Elx, on farà nit abans de jugar demà al Jose Rico Pérez a partir de les 18h (jornada unificada). Aquí som tossuts i marrans!! Ens volem quedar i ho intentarem fins que les matemàtiques no digui el contrari!

La prèvia de Castillejo

 “Hem de guanyar el partit i dependre de nosaltres mateixos, no hi ha més. L’empat ens deixa pendent dels rivals directes. Sabem que serà complicat però sortirem a guanyar. Hem de defensar molt bé, l’Hércules té jugadors molt bons tècnicament i que estan allà amb l’objectiu de pujar a Segona A. Tindrem moments de patiment però hem de fer transicions ràpides de sortides de pilota, no podem estar defensant durant els 90 minuts. No es pot atacar bé si no defenses bé. Per nosaltres és una motivació especial jugar en un camp així, jo sempre dic que com a futbolista sempre vols que hi hagi molta gent al camp. Hem de ser capaços d’aguantar-los bé i que tot aquest ambient se’ls pugui girar en contra”. 

Precedents

Dues visites de l’Olot a l’imponent Rico Pérez d’Alacant. La primera va ser el novembre del 1983,  en un partit de Copa del Rei en el qual els locals es van imposar per 2-0. L’altre precedent és molt més recent, va ser la temporada passada amb victòria de l’Hércules també per 2-0 amb gols de Rafita i Portillo. Recordem que hi ha un vincle especial entre els dos conjunts a través de dos jugadors mítics que han deixat empremta als dos clubs, Alfredo Parés i Albert Forcadell, i als quals se’ls va fer el seu pertinent homenatge. (REPOR PARÉS / FOTOS FORCADELL

Baixes: Roger Bonet (lesió).

Convocatòria: per confirmar.

 Foto: Adan Príncep.

Leave a Reply