Declaració d’intencions (FC Ascó 1-3 UEO)

Inici somiat de la Unió Esportiva Olot, que atropella l’Ascó en una gran primera meitat amb Marc Mas com a principal protagonista. Dos gols del silenc i un altre d’Alfredo en temps de descompte donen la primera victòria als de Calderé, que han sabut patir a la represa. Diumenge que ve, rebrem el Júpiter buscant la segona consecutiva.

La lliga ha començat de la millor manera per a la UEO. Victòria a domicili i al camp d’un rival que en teoria ha de ser un dels aspirants a la promoció. Els primers minuts han estat de tempteig… fins que la màquina olotina ha començat a carburar. Marc Mas, el depredador de Sils, ha avisat amb un xut potent i a la segona ja no ha perdonat. Centrada precisa de Kike al primer pal i el selvatà que la fica entre les cames del porter (21′). Fàcil i ràpid, així s’ha cuinat el primer gol del curs 2016-17. El mateix Kike Sánchez, un dels més actius, ha pogut fer el segon però el control se li ha escapat i després ha rematat per sobre el travesser. A destacar l’actuació del porter local, Sergio López, ex de l’Olot, que ha evitat que el mal fos major per als locals. El que no ha pogut evitar és la volea imparable de Marc Mas, que ha anotat el doblet en jugada d’estratègia. Córner, Èric Vilanova la situa a la frontal i el silenc que rebenta la xarxa (41′). Per part dels de Castillejo, un parell de tirs llunyans de Gòdia i poca cosa més en aquests primers 45 minuts.

Com era lògic, el FC Ascó s’ha posat les piles a la represa i ha intentat escurçar distàncies per tenir opcions de puntuar. La defensa de l’Olot, amb Lluc i Jose al capdavant, s’ha mantingut ordenada i ferma en tot moment. A més, Conesa ha col·laborat allunyant el perill en les oportunitats més perilloses. Els asconencs han pogut marcar en un acció embolicada en la qual ha semblat que hi havia falta al porter empordanès. Jordi Martí ha situat l’1-2 i una mínima esperança per als locals (83′). L’entrada de Dembo i Alfredo ha estat una alenada d’aire fresc per a l’atac olotí, que buscava sentenciar el matx en un contraatac. Els de Calderé han assegurat els tres punts amb el gol d’Alfredo en temps afegit, en una bona jugada combinativa en la qual el jove del planter ha tingut l’ajuda del porter per estrenar-se a Tercera (92′). I és que avui totes ens ponien, el debut de Calderé ha deixat sensacions molt agradables amb l’evident marge de millora que ofereix la plantilla. Un triomf fora de casa que ens permet treure l’espina després d’un any i mig després (l’últim, a Badalona) i ens omple de moral per afrontar el partit a casa contra el Júpiter (diumenge, 17h). No hem fet res, però hem començat de cine. Gràcies a l’afició desplaçada, Ascó ha tingut molt color vermell. Seguim!! HI TORNAREM!

FITXA TÈCNICA

FC Ascó: Sergio López, Riki, Argilaga (Pato, 75′), Héctor, Jose Ramón, Barrufet (Guiu, 53′), Bertomeu (Jonathan, 67′), Godia, Jordi Martí, Osado i Masqué.

UE Olot: August, Jose (c), Bigas, Blàzquez, Roger, Marc Mas (Alfredo, 87′), Lluc, Èric Vilanova (Abel, 70′), Kike (Dembo, 79′), Sergio i Héctor.

Gols: 0-1, Marc Mas (21′), 0-2, Marc Mas (40′), 1-2, Jordi Martí (83′), 1-3, Alfredo (92′)

Àrbitre: Óscar Carvallo Vázquez. Ha amonestat Masqué i Jose Ramon (Ascó) i Roger i Sergio Álvarez (UEO).

Incidències: partit corresponent a la 1a jornada de lliga del grup 5 de Tercera Divisió amb la presència d’un centenar d’espectadors al Municipal d’Ascó, una vintenta d’aquests vinguts des de la Garrotxa.

Foto: Pau Masó

Leave a Reply