Ball de gegants

La Unió Esportiva Olot rep la visita del CE Europa (demà, 18h) amb la intenció de donar continuïtat a les Festes del Tura assegurant els tres punts a l’Estadi. Calderé, que segueix sense comptar amb Micaló i Kike, espera que l’equip recuperi la intensitat i l’efectivitat del partit del Júpiter per mantenir la fermesa a casa. Rojas, Reverter i el flamant fitxatge Óscar Sielva tornaran a la capital garrotxina a les files d’uns graciencs que no han arrencat gens bé.

To festiu, esperit competitiu. Setmana de Festes del Tura a la ciutat d’Olot que no ha d’alterar el ritme ni la rutina dels jugadors de la UEO, que eviten distraccions i estan disposats a rematar la festa amb una victòria davant un rival de prestigi. El cop de Santfeliuenc va ser dolorós, més pel com que pel què, ja que és evident que ens deixarem punts pel camí i que cada camp té les seves dificultats. Ho sap Calderé, mentalitzat en adaptar els seus homes a qualsevol tipus de circumstàncies i a tocar de peus a terra en tot moment. Això només acaba de començar i tothom vol treure el cap a la zona noble, però també és important anar cohesionant les peces i formar un grup competitiu i fiable. De moment, sis de nou i la voluntat de seguir edificant el fortí olotí per engrescar la parròquia.

Ens visita un CE Europa que ha iniciat la lliga de manera molt discreta amb un punt de nou possibles. Impossible extreure conclusions precipitades després de només tres jornades disputades i repassant el currículum recent dels de Gràcia. Quatre promocions d’ascens seguides i un dels grans dominadors de la categoria, per plantilla, pressupost i massa social. Albert Poch ha netejat la cara a la plantila amb els ex-Olot Rojas i Reverter i altres futbolistes destacats com Xavi Civil, Joel o els dos Coch, Denis i Joel. A més, aquesta mateixa setmana han incorporat l’olotí Óscar Sielva, sense equip després del seu pas pel Marbella, Dani Márquez (Alcorcón) i Javi Navarro (Màlaga juvenil). Per demà, els escapulats arriben sense Javi Iglesias i els dubtes del porter Fer i el davanter Gonzalo, mentre que Calderé encara té lesionats Kike Sánchez i Lluís Micaló, aquest últim que ja estarà a punt per a la sortida a Vilassar.

Aquesta quarta jornada, de forma excepcional, es disputarà demà dissabte a les 18h a l’Estadi Municipal, el qual esperem que presenti una bona entrada tot i la festivitat a la ciutat. En la prèvia del duel, rebrem amb tots als honors als tres representats olotins als Jocs Olímpics de Rio: el waterpolista Blai Mallarach, l’àrbitre internacional Xevi Buch i el tècnic de natació Jordi Jou. El matx es podrà escoltar per Ràdio Olot i veure per La Xarxa i Olot Televisió. Olot-Europa, un dels xocs clàssics de Tercera que ens garanteix emocions fortes i moments realment excitants. Reserveu forces, guardeu veu, aguanteu la ressaca… que demà us necessitem! Traiem l’ORGULL OLOTÍ!

La prèvia de Calderé

“Aquí qualsevol rival et pot guanyar, els bons equips són aquells que s’adapten a tot tipus de situacions: gespa natural, gespa artificial, camp sec, camp petit… No vam merèixer perdre al camp del Santfeliuenc però ens va costar trobar-nos a gust. Hem fet autocrítica i hem rectificat el que vam fer malament. L’Europa és un gran club amb bona afició que no acaba d’aconseguir l’objectiu final, que és el mateix que el nostre, l’ascens a Segona B. Aquest any han apostat fort amb una plantilla molt competitiva i jugadors de qualitat contrastada. M’estranya la situació en la qual estan, és un equip que juga molt millor fora de casa que al Nou Sardenya. Tant de bo puguem repetir l’actitud del partit contra el Júpiter i intentar oferir un triomf a l’afició.”. 

Precedents

Trobem fins a 20 precedents entre UEO i CE Europa a l’Estadi Municipal, la majoria a Tercera Divisió i un parell a Preferent. El balanç és de 9 victòries olotines, 6 empats i 5 triomfs dels graciencs. De fet, la visita dels barcelonins ha estat un mal negoci en els últims 30 anys ja que els tres punts se’ns han resistit en els darrers 8 duels,. L’últim enfrontament data del curs 2012-13, en el qual l’Europa es va emportar la victòria per la mínima (0-1) tot i que seria l’Olot qui acabaria conquerint el títol de lliga.

Baixes: Micaló i Kike Sánchez (lesió)

Foto: Àngel Garreta-CE Europa

 

Leave a Reply